Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Mama Time Out sau de ce sunt necesare pauzele pentru mame

Îmi iubesc copiii. Dar, uneori, mă epuizează cererile lor continue și plânsetele lor, care se întâmplă exact în zilele în care sunt atât de obosită încât m-aș întinde chiar pe covor. Știu că grija mea principală sunt ei, doar că, ce să vedeți, sunt și eu om și obosesc. Iar atunci vreau să mă așez sub plapumă, să o trag peste cap, să simt șosetele calde și pufoase și să nu mai aud niciun zgomot. O dată pe lună cam așa mă simt. Vreau doar acolo unde e cald și bine și nu mă solicită nimeni. Pauzele pentru mame nu sunt povești. Sau dacă sunt, sunt povești inspirate din realitate.

Poate vreți sau nu să recunoașteți, însă femeile au nevoie de pauze. Chiar și atunci când credem că suntem bine și nu avem nevoie de un moment de pauză, cu siguranță avem. Serios acum, îi prisosește cuiva un moment în care să se uite doar așa, pe cer? Fără să fie nevoie să strângă jucării, să curețe suprafețe, să spele copii sau dințișori, să robotească continuu până noaptea, în aceleași haine în care a venit de la birou?!

Am auzit multe mame spunând că NICIODATĂ nu au angajat o bonă sau nu au apelat la bunici. Fac din asta un titlu de glorie. Dar de ce? Acest tip de serviciu ne poate face să ne bucurăm de o noapte în oraș cu soțul sau cu prietenele. De asemenea, copiii noștri ar dori să-și petreacă timpul și într-un alt mod, nu doar împreună cu noi. La un moment dat, ajung să se plictisească să ne vadă fața și să ne audă vocea! 🙂 Nu v-au zis niciodată asta? Sau poate nu ați vrut voi să auziți?

De ce sunt necesare și chiar obligatorii pauzele pentru mame

1. Nevastă mulțumită, familie fericită

E replica din Rio. 🙂 Dacă papagalul din Rio știa asta, cred că și soțul ar trebui să învețe foarte repede. Iar soția să admită că are nevoie de pauze și să și le ia degrabă, cum prinde ocazia. Dacă mama nu este fericită, nimeni nu este. Mamele stabilesc starea de spirit a casei și tocmai din acest motiv, sănătatea noastră, atât fizică, cât și psihică trebuie să fie una solidă. 

2. Devenim mai calme

Când ne luăm o pauză, ne reumplem rezervorul emoțional. Devenim mai răbdătoare, mai calme, mai înțeleapte și mai iertătoare. Sunt sigură că toată lumea a avut multe zile în care nivelul răbdării era zero și copiii ne-au spus că suntem ca o vrăjitoare înfricoșătoare (poveste adevărată). Acela este momentul în care este clar că trebuie să luăm o pauză. Copiii ne vor iubi la fel de mult când ne vom întoarce mamele lor și ne vom fi scuturat de haina de vrăjitoare.

3. Soțul va simți o schimbare

Și această parte este foarte importantă. Mamele mai sunt și femei, remember? Așa au ajuns mame. 🙂 Cum putem dezvolta o relație solidă cu soțul, dacă cei mici sunt în jurul nostru mereu și mereu?!?! Soții noștri au nevoie de acel moment de a fi singuri cu noi (și așa avem și noi), fără întreruperile copiilor. Dacă relația noastră este pe drumul cel bun și le arătăm copiilor cât de mult ne iubim și ne apreciem reciproc, petrecând împreună timp de calitate, copiii noștri vor fi recunoscători veșnic. Da, copiii noștri au nevoie de mult timp și atenție, dar avem nevoie de relația cu soțul nostru, astfel încât toată lumea să fie fericită. O relație bună cu partenerul de viață înseamnă și o viața de familie de aur, de care copiii se vor bucura și în care vor putea crește armonios.

4. Un restart foarte bun

Este similar cu resetarea calculatorului. Dacă plecăm la o plimbare fiind extenuate și cu un randament scăzut, sunt mari șanse să ne întoarcem simțindu-ne odihnite, relaxate și într-o formă mult mai bună.

Am avut momente în care am fost nervoasă, nerăbdătoare, neliniștită sau pur și simplu nepoliticoasă cu lumea din jur. Există cazuri în care, din nefericire, copiii sunt ținta tuturor acestor manifestări. Copiii noștri nu merită țipetele și strigătele noastre. În acele momente trebuie să fim conștiente că tot ce avem nevoie este o scurtă pauză.

5. Pauzele ne reamintesc de noi și dorințele noastre

Cum ne putem îngriji de ceilalți dacă nu ne îngrijim de noi însene?  Știu multe femei care merg la sala de sport, merg la cumpărături, joacă tenis, merg la cluburi de carte. Sunt cele mai bune mame pe care le-am întâlnit vreodată, deși rudele nu pricep nimic și vecinele le bârfesc că se poartă ca femeile fără obligații. Cred că toți trebuie să găsim ceva care ne face fericiți și să practicăm acel ceva, pentru reîncărcarea rezervorului emoțional. Am citit că mamele care lucrează cu jumătate de normă sunt cele mai fericite. Oare și pentru faptul că nu se epuizează la birou și pot petrece timp de calitate cu familia, dar pot adăuga și momente pentru ele într-o zi?

6. Ne facem prieteni noi

Cine nu are nevoie de cineva cu care să vorbească și să se elibereze? Dacă ești mamă înseamnă că trebuie să te izolezi? Da, unele dintre noi chiar așa cred. Au avut grijă mamele lor să le spună că asta înseamnă rolul de mamă, să te concentrezi exclusiv pe copii și să te sacrifici pe tine, din toate punctele de vedere.

7. Ne lărgim orizontul de interese

Avem și alte lucruri de vorbit sau discutat, iar partenerul de conversație ar fi cu siguranță bucuros să audă cu totul altceva decât scutece și numărul de scaune moi pe care le-a avut astăzi cel mic. Un lucru este sigur: soții noștri doresc să știe și ceva mai mult decât faptul că suntem mame. De colegii de birou nici nu mai vorbesc.

8. Autocunoaștere

Putem afla mai multe despre propria noastră persoană, dar și despre prietenii noștri, ceea ce ne poate oferi mai multa încredere în noi de a merge mai departe.

9. Copiii au ocazia să se (re)conecteze cu tatăl lor

Dacă tatăl nu reușește de obicei să pună copiii la culcare, poate este momentul cel mai bun pentru ca el să învețe; copiii au mai mult timp de petrecut împreună cu tatăl lor. Copiii învăță că și tatăl poate face lucruri pentru ei/împreună cu ei și chiar într-un mod diferit, lucru care este minunat pentru noi, mamele.

Deci, Mamelor, haideți să ne bucurăm de fiecare moment în care suntem doar noi cu noi și vă asigur că familia ne va mulțumi pentru asta!

Pauze pentru mame, care nu ne afectează conturile bancare

  • O pedichiură sau manichiură;
  • O tunsoare / schimbarea culorii părului;
  • O  plimbare în aer liber;
  • O plimbare prin magazinele mallului preferat;
  • O nouă nuanță de ruj sau fard;
  • Prânzul, cina sau chiar o înghețată cu o prietenă;
  • O vizită la bibliotecă sau librărie pentru a citi ceva bun;
  • Un apus de soare în liniște;
  • Vizionarea unui film singură;
  • O agendă nouă – pe mine mă liniștește cel mai mult. 🙂

Proiectul Mama Time Out – online pentru o perioadă

Draguțele mele, alte planuri din viața profesională m-au convins să continui proiectul Mama Time Out pentru moment aici, pe blog. Nu am renunțat la evenimente, proiectul e în refacere în prezent. Revin deîndată ce este desenat cu totul, conform și dorințelor și așteptărilor voastre.

Nu uitați, pauzele pentru mame sunt ca gurile de oxigen suplimentar. Luați-le pe loc, atunci când simțiti nevoia de ele, nu amânați și nu vă mai puneți pe voi pe locul al 2-lea! Ca să preveniți crize mai mari și să îi protejați pe dragii voștri!

Deci voi cum vă luați pauzele? Zilnic sau aveți o zi anume pe lună când ați planificat doar timp pentru voi? Cum vă reumpleți rezervorul emoțional?

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: aici 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.