Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Practici pentru energie de durată – vrei să le înveți și tu?

Energia nu se ia din 2 pastile, așa cum somnul nu vine rapid și se menține toată noaptea că bem un ceai din când în când înainte de culcare. Sunt atâtea lucruri de spus despre oboseală și nevoia de informare și educare pe partea aceasta e așa de mare, încât cred din toată inima că nu e prea mult dacă luna aceasta vă scriu din nou despre acest subiect. Cel mai tare îmi displace să aud discuția despre oboseală doar în relație cu o cantitate insuficientă de somn.

Pe de altă parte e tot internetul plin de sfaturi în 3 pași despre cum să nu te mai obosești și să îți manifești feminitatea în x pași, că asta e rețeta să scapi de oboseală. Despre cum să te lași de muncă și să faci din relaxare și self care în general o muncă în sine. Care mi se pare și mai obositor și mai enervant, mai ales dacă ești în contexte de viață care nu îți permit spa săptămânal ori nici măcar o vacanță calumea pe an.

Însă întrebarea care mie mi se pare mai valoroasă decât orice altceva e – cum facem ca să ne luăm zilnic niște minute în care să ne conectam la noi înșine și la corp, cu alte cuvinte să învățăm câteva practici simple care să ne insufle acea energie de care avem nevoie ca să navigăm mai departe prin ziua respectivă.

Sigur că nu trebuie să trecem direct la practici, ci mai întâi să aflăm ce ne obosește atât de mult și, mai ales de când suntem obosite. Factorii stresori sunt foarte importanți, ca să vedem ce pune stres pe corp și pe mintea noastră.

Despre tot ce înseamnă oboseală abordată holistic am vorbit pe 10 iulie, în webinarul pe această temă, din programul cu abonament Wellness Fairy Factory. Iar marți, pe 25 iulie, continuăm cu practici în acest sens. Cu alte cuvinte, vă arăt ce puteți face acasă sau la birou sau oriunde ați fi, în așa fel încât să vă simțiți mult mai energizate și să vă puteți continua ziua.

Dacă nu ați reușit încă să vă înscrieți în program, este ok, am făcut pentru voi un pachet nice, care sper să vă folosească – înregistrarea webinarului și workbook-ul pe care să lucrați cele discutate în webinar, despre oboseală și cum să ne energizăm. AICI este pachetul pe care îl puteți accesa fără să fiți membre cu abonament. Să vă fie cu folos!

Dacă cumva intrați în comunitatea cu abonament mai târziu (se poate oricând), puteți accesa doar cu 100 lei acest pachet sau altele care vor mai veni. Ca să știți. 🙂

Dar să revenim la practici și pentru cine sunt. Sunt pentru noi toate, eu sincer nu am cunoscut femeie care să nu se lupte cu oboseala. Iar dacă investigați ce vorbeam în webinar, veți vedea că e imposibil să nu vedeți rezultate. Însă e necesară abordarea holistică, altminteri din când în când și doar o tactică nu sunt suficiente.

Să nu uităm că pentru multe afecțiuni cronice sau pentru cele autoimune stresul este ceva ce trebuie ținut mereu sub control, altminteri e foarte greu să rămâi în remisie. Am întâlnit mulți oameni care nu iau deloc în seamă recomandările despre managementul stresului și continuă să trăiască ca înainte de diagnostic, din păcate. Însă abordarea holistică e excelentă pentru noi toate, care vrem să prevenim un burn out.

Bun, deci ce facem în webinarul despre practici de energizare, din 25 iulie:

  • facem un plan despre cum să ne găsim locul și momentul pentru practici energizante pe parcursul unei zile;
  • învățăm cum să ne cultivăm energia;
  • respirații corecte care să ne energizeze;
  • mișcări simple corporale care să ne cultive conștientizarea propriului corp;
  • învățăm despre activarea tactilă, grounding și alte mișcări aducătoare de energie.

Cel mai important, vom practica împreună, în timp real.

Așadar, dragilor, cine e doritoare să lucrăm marți împreună?

Dacă da, vă aștept să vă înscrieți în unul dintre abonamentele Wellness Fairy Factory disponibile pe site – fie Wise Fairy (pentru 1 lună, 3 luni sau 6 luni), fie Deep Work Fairy (la fel, 3 posibilități) și veți începe cu acest webinar, apoi al 2-lea este cel din august, despre sănătatea digestivă și ce să facem ca să scăpăm de balonare, constipație sau alte simptome atât de comune în zilele noastre.

Îmbrățișări și gânduri bune!

Florina Badea

Wellness Fairy

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.