Categorii
Blog Food and nutrition

Rețetă de burger italian cu mozarella, pesto și cârnați

Nu știu voi cum sunteți, dar eu câteodată nu am energie să mai gătesc sau să gândesc mesele. Apare cel puțin o dată pe săptămână acest moment. Așa că atunci este timpul ori să pun ceva repede în farfurie de genul bufet suedez ori să comand ceva de mâncare. Plus că atunci când fac asta simt că intru și în atmosfera de vacanță, când îmi dau voie să încerc ceva nou. E un moment de relaxare, în care fetele noastre simt că se implică și ele mai mult în alegere și că au mai multe opțiuni. Dacă ne permite și vremea, ne organizăm la noi în grădină, ceea ce e super bine pentru noi, părinții. Așa a fost la începutul acestei săptămâni, când am avut o jumătate de zi liberă amândoi și când fetele ar fi vrut să mergem un pic la munte. De obicei, prima noastră opțiune pentru picnic este lacul Paltinu, drum de 1 oră și ceva cu mașina. Un loc unde putem face și grătar, unde culegem flori sau urzici (ca acum 2 săptămâni), ori fructe de pădure. De data aceasta însă, nici timp nu prea aveam de un asemenea drum dus-întors și, sincer, nici energie. Așa că le-am propus un picnic la noi în grădină, iar la meniu, o rețetă italiană de burger cu cârnați. Că tot visăm la vacanță și numărăm zilele până când ne vom urca în avion. Și nici nu trebuia să depunem mare efort pentru o asemenea masă.

Ca să fie cât mai autentic, am scos rucsacul de drumeție, am pus pentru noi adulții și o sticlă de vin la rece și, pentru că tot am încins gratarul, am mai aruncat pe el niște dovlecei și ardei, că tot îi aveam prin frigider. Adevărul e că niciodată nu dai greș când ai burger în meniul pentru copii. Și eu am profitat de ocazie să le arăt că se poate face un burger super bun și sănătos, fără maioneze și cu alimente de calitate, nu mâncare fake. Cum ar zice fie-mea cea mare, mama la fiecare masă trebuie să ne arate că e nutriționist. Acesta e de fapt momentul în care le introduc verdețuri în mâncare și ea nu se poate abține să nu observe. 🙂 

Ce a urmat? Câteva ore de relaxare, în sunet de păsări și printre bănuții din iarba noastră, unde ne-am întins șezlongurile, ne-am dat cu cremă de soare și ne-am pus pălăriile. Fetele au mâncat cu poftă din burgerul italian și au visat la vacanța lor de acum 2 ani din Italia. Am vorbit despre orașele vizitate, despre felurile de mâncare preferate din Italia și despre care pizza a fost cea mai bună și de unde. Am călătorit un pic înapoi în timp și am simțit că a fost un moment special pentru noi toți.

Noi am făcut cârnații la grătar, afară, voi puteți voi să îi faceți cum doriți, în bucătărie. Gustul e la fel de bun, ingredientele sunt curate și combinația cu mozarella, peste și roșii uscate îmi umple gura de apă în timp ce scriu și burgerii sunt deja istorie de câteva zile. 

Vă las rețeta de burger cu cârnați mai jos și vă îndemn să vă faceți momente frumoase din orice lucru cât de mic și să lăsați copiii să învețe că se pot bucura la fel de bine de un burger acasă sau pe o pajiște, ca și de o masă fastuoasă la o petrecere ori un restaurant celebru. Contează foarte mult compania și, desigur, ingredientele din care e făcut momentul. 🙂

Cat despre ingredientele pentru 4 porții de burger cu cârnați, chef Dragoș Bercea ne propune așa: 

  • Cocorico sausage mediteranean 8 Buc
  • Mozarella fresca 200 G
  • Roșii deshidratate 100 G
  • Rucola 40 G
  • Pesto genovez 40 G
  • Chifle Burger 4 Buc
  • Ketch up 50 G

rețetă burger cârnați

Noi nu am luat chifle de burger, că sunt din făină albă și au și o grămadă de zahăr în ele, dar am ales rapid din oferta de supermarket ce am găsit mai ok. Cât despre ketch up, am înlocuit cu un pic de sos de roșii de casă. 

Mod de preparare rețetă burger cu cârnați:

1. Cârnații de pui se frig pe grill.

rețetă burger cârnați

2. Chifla se taie și se rumenește rapid pe grill.

3. Ungem chifla cu pesto, adăugăm rucolla, cârnații fierbinți, mozzarela, roșiile deshidratate și ketchup-ul.

4. Se servește fierbinte. 

Sau, aș zice, se servește oricum, în funcție de cât de repede se adună toată lumea la masă. Sunt foarte buni și rucola peste toate aceste ingrediente, combinată cu sosul de pesto aduce un gust genial. Cine ar fi zis că un burger poate fi atât de gustos și din ingrediente de calitate, nu-i așa?

℗ Vedeta burgerului sunt cârnații naturali de pui de la Cocorico, care au o etichetă curată și pe care îi pot mânca și copiii, fără ca mamele lor să își facă griji de calitatea ingredientelor. Cârnații sunt din carne de pui proaspătă 100% și condimente naturale, fără nitriţi, fără nitraţi, fără gluten, fără membrană, fără aditivi sau conservanţi. E prima oară când eu văd așa ceva pe piața din România și mă bucur, nu pot să mint. Mai ales că mereu am dificultăți când vine vorba de sendvișuri ori burgeri pentru drumeții, de luat în rucsac. 

Sunt mai multe sortimente, noi i-am testat pe toți și i-am și integrat în alte 3 rețete, în ultimile săptămâni. Sunt 4 variante: natural, natural afumat cu lemn de fag, spicy afumat cu lemn de fag şi mediteraneean afumat cu lemn de fag. 

Vă las aici harta magazinelor (140 de magazine în toată țara) de unde îi puteți comercializa și aici este pagina de Facebook, ca să vedeți mai multe detalii. Dar, mai ales, vă îndemn să studiați și voi eticheta produsului, când ajungeți la raft, ca să vedeți că nu este poveste. 

Rețeta de burger cu cârnați este ultima din cele 4 rețete pe care le-am gătit la invitația Cocorico. Săptămâna viitoare vă invit să o votați pe preferata voastră și apoi voi lansa un concurs fulger, ca să pot să trimit și către voi cârnați pentru degustare. 

Rețeta 1: salată de cartofi cu spanac și cârnați.

Rețeta 2: supă cremă de mazăre cu cârnați.

Rețeta 3: omletă la cuptor.

Voi ați testat până acum cârnații Cocorico? Ce părere aveți despre ei?

15 răspunsuri la “Rețetă de burger italian cu mozarella, pesto și cârnați”

Avand i vedere ca mananc fara guten pot inlocui chiflele cu fei de paune fara gluten si ptr ca nu a gatar painea o prepar la toast si carnatii la teflon

Superr reteta propusa de dvs. si abia astept sa o incerc cat de curand, mai ales acum cand este vremea gratarelor.
Sa sfaraie carnatii Cocoricooo
Un altfel de burger

Nu am incercat cârnații Cocorico,dar mi-ai dat o sugestie buna! Cu prima ocazie ii voi incerca! Multumim pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.