Categorii
Blog Food and nutrition

Rețetă de bomboane sănătoase

Mâna mea se duce fără control către cutie. Ia una și o duce la gură. Închid ochii, ah, se topește în gură. Simt gustul cum se răspândește în tot corpul și imediat îmi mai doresc una. Gestul se repetă. Dar parcă a doua mai cere o surată. Și tot așa. Când deschid ochii, să o privesc pe ultima pe care jur că o mai plescăi, mă mir toată: cutia e goală. Tocmai am luat la bord câteva sute de calorii și câteva grame de zahăr, probabil peste doza zilnică recomandată. Și nu simt nimic. A, ba da. Că nu m-am săturat. Și îmi e și o foame de lup. Parcă aș mânca un frigider întreg. Și simt că mă și enervez, nu știu de ce. Sunt chiar cu capsa pusă. Mă așteptam să fiu mai simpatică după o cutie de bomboane. Când colo, energie nu am, iritată sunt la maxim, îmi e foame, mă simt obosită și foarte puțin prietenoasă. Sunt eu, cea de acum câțiva ani buni, când nu înțelegeam ce face zahărul mult în corp și când nici nu mă puteam controla când venea vorba de dulce. Mai ales bomboane. Cu timpul, am aflat toate acestea, așa că am învățat și să prepar câteva alternative sănătoase la bomboanele clasice, din cutie. Azi vă voi povesti cum am făcut o rețetă de bomboane sănătoase , pe care o puteți încerca și voi acasă, împreună cu cei mici.

Bomboane sănătoase cu caju, stafide și făine din fructe de roșcove – rețeta Solaris

Am aflat rețeta Solaris acum câțiva ani, când ne-am împrietenit și i-am rugat să vină și la noi la școală, pentru o lecție de preparat sănătos un desert. Copiii au ieșit foarte încântați de la clasă. Învățaseră o rețetă de bomboane sănătoase, la care nu mai aveau restricții de la părinți. Bucurie mare! 🙂

Am făcut acasă rețeta cu Blonda mea și v-o las aici și vouă. Piticii voștri vor fi foarte încântați să vă ajute și la preparat, nu numai la mâncat. 🙂

Așadar, lista ingredientelor:

  • 150 g Caju Solaris;
  • 50 g Merișor Solaris;
  • 100 g Stafide Verzi Solaris;
  • 10 g Faină din Fructe de Roșcove Solaris;
  • 20 ml Ulei de Cocos Solaris;
  • un robot de bucatarie cu peste 700 W (eu am folosit blenderul, mărturisesc, pentru că nu am robot – da, vă rog să râdeți tare de tot!! )

Mai jos sunt cantitățile deja măsurate. Din ulei am folosit 1/2, întrucât recipientul are 40 ml.

bomboane sănătoase

Preparare

Se mixează caju în robot/blender până devine foarte fin. Se pune într-un bol.

bomboane sănătoase

Se mixează toate fructele, se adaugă și pudra de roșcove, iar către final se adaugă și uleiul de cocos. Se toarnă mixtura peste caju. Se amestecă cu mâna toate ingredientele. Se mai toarnă puțină apă călduță, dacă ulei de cocos a făcut prea cleioasă și tare compoziția. Dar atenție la cantitatea de apă, pentru că poate deveni pentru moale toată mixtura, am pățit-o eu a 2-a oară!

bomboane sănătoase

Se formează în podul palmei câte o biluță. Dacă aveți fulgi de cocos, le puteți tăvăli prin ei.

La final, arată așa. Pentru scurt timp, că dispar repejor din farfurie. Atenție însă la cantitate, chiar dacă sunt bomboane sănătoase, au ceva calorii. Dacă vă interesează acest aspect, desigur.

bomboane sănătoase

Am făcut rețeta de bomboane sănătoase la Atelierul de Obiceiuri Sănătoase Solaris

Prietenii de la Solaris m-au invitat să organizez un atelier pentru comunitatea blogului, pentru voi adică, la noul lor Atelier de Obiceriuri Sănătoase, din str Darvari nr. 2. Așa că am avut ocazia să fac rețeta de bomboane sănătoase împreună cu voi și un smootie.

bomboane sănătoase

Cineva s-a gândit să orneze o bomboană mai mare și iată ce a ieșit.

bomboane sănătoase

Am fost 17 fete cucuiete, vesele să ne vedem pentru prima oară (unele din noi) sau să ne revedem. Mare zumzet a fost acolo.

Abia aștept să mai facem! Ceva și mai gustos și mai complicat!

bomboane sănătoase

A scris Laura Bucur mai mult, pe blogul ei, dacă doriți să citiți.

Ne vedem marți, 13 martie, la Mama Time Out, ediția a 6-a? Încă vă mai puteți înscrie pe link.

Un eveniment despre mâncare și cum să ne hrănim – Meniul săptămânal, cea mai bună strategie în bucătărie

Marți, 3 aprilie, de la ora 18:00. Pentru detalii, aici. 

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală

3 răspunsuri la “Rețetă de bomboane sănătoase”

Superb eveniment, superbă locația și superbi oameni! Mă bucur să vă fi cunoscut și să fi petrecut timp de calitate împreună! Pe data viitoare!

Desi imi place sa pregatesc tot felul de dulciuri, bomboane nu am facut niciodata. Am sa-mi cumpar ingredientele pe care nu le am si am sa le incerc si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.