Categorii
Blog Food and nutrition

Rețetă de gofre fără zahăr și fără gluten

Provocator an a fost din perspectiva meniului zilnic, nu-i așa? Să fie și comestibil, dar nu numai. Chiar delicios, au zis copiii, întorcând nasul la fiecare fel de mâncare. Asta ca să nu spună că s-au plictisit acasă și de la atâtea restricții. Ce să mai mâncăm la micul dejun și cu ce gustări să mai completăm mesele de prânz și de seară. Mi-am dat seama la un moment dat că trebuie să le ”prind” cu ceva mai spectaculos. Așa mi-a venit ideea de aparat de făcut gofre, ca să le mai provoc pe fete cu ceva. 🙂 Iar primul pas a fost să le arăt o rețetă de gofre fără zahăr și ….fără gluten. Nu că așa fi vrut musai fără gluten, dar noi consumăm multă făină de ovăz în casă.

Se știe că la noi în casă nu prea e răbdare multă când fetele poftesc ceva sau le e foame, din aceea adevărată. Așa că a trebuit să mă orientez repede pentru o rețetă de gofre, imediat ce a venit aparatul în casă. Și pentru că trebuia să încep cu el, atât ne-am contrazis eu cu soțul pe tema lui prin iulie, încât am renunțat la idee. Am renunțat eu, că se pare că el nu. Așa că într-o zi, de ziua Mariei, m-am trezit un cadou acasă: aparat de gofre! Na, poftim poznă, trebuie musai să inventez o rețetă de gofre! Ca să sărbătorim 4 ani de când sunt mamă pentru a 2-a oară! 🙂

M-am orientati repede către ce aveam prin casă și așa am pus următoarele ingrediente:

  • făină de ovăz – cam 200 gr.;
  • banane – 3 buc;
  • ou – 2 buc;
  • 1/2 linguriță praf de copt bio;
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu.

Le-am foarte bine amestecat într-un bol și ne-am pus pe copt. Au ieșit cam 12 gofre rumene și simpatice, numai bune de mâncat calde. Fiecare după dorință: cineva a vrut cu miere, altcineva a vrut cu iaurt și fructe de pădure (oare cine?), altcineva le-a mâncat așa cum au ieșit din aparat.

De la sesiune la sesiune am mai adăugat ceva: de exemplu, am pus câteva linguri de făină de cânepă, pentru un adaos de proteină vegetală. Sau în loc de făină de ovăz am pus fulgi de ovăz, mai mari sau mai mici, după cum i-am avut în cămară.

În orice caz, rețeta de gofre e foarte iubită la noi în casă, mai ales că e ușor de făcut. Și fetelor le place să se uite la aparat, să vadă cum se umflă acolo prăjitura. 🙂

Și să vă zic un secret: am reușit să le fac să mănânce spanac, de când cu aparatul ăsta de făcut gofre!

Vreți să știți cum? 🙂

Dacă mai vreți să aflați ce rețete simple mai facem noi, intrați aici.

Acestea fiind spuse, ținem aproape! Să aveți un început de an școlar ușor și cu cât mai puține emoții!

Și, nu uitați, în programul Wellness Fairy Factory, vom avea și webinarii de gătit! Cine, cine va învăța rețete noi pentru copii și pentru întreaga familie? Cine? 🙂 Haideți, că mai am câteva locuri, iar principiul e primul venit, primul servit! AICI vă puteți înscrie.

Un răspuns la “Rețetă de gofre fără zahăr și fără gluten”

Buna ziua, mie mi s-au lipit tare de tot de aparat. Cred că uns cu puțin ulei de cocos ar fi soluția dar și așa pare că se desfac dificil de plita aparatului. Voi încerca data viitoare sa adaug puțin unt la compoziție, poate da rezultate mai bune. Oricum, ca și gust sunt delicioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.