Dragi prieteni, eu nu am mâncat niciodată o supă cremă care să aibă și cârnați, voi? Mai mult de atât, nu am gătit niciodată așa ceva. Noroc cu cheful Dragoș Bercea și cartea lui de rețete în care să integrăm cârnații naturali, că nu m-aș fi gândit niciodată la un astfel de fel de mâncare. Ce pot să spun e că fiecare dintre cele 2 fete ale mele au devorat câte 2 boluri de supă și au căutat cu înfrigurare bucățile de cârnați de pui naturali. În condițiile în care în ultima vreme cam intervenise plictiseala în supele și ciorbele noastre și nu prea mai aveam succes cu ele.
De ce am ales să fac o supă cremă de mazăre, din toate rețetele chefului Bercea?
- În primul rând, m-au atras ingredientele (mai ales mazărea, preferata noastră), care sunt foarte nutritive și a căror combinație am intuit ca va dărui un preparat delicios.
- Nu este un fel de mâncare costisitor, pentru că nu are nici prea multe ingrediente.
- Cantitatea rezultată din aceste ingrediente va fi de ajuns pentru 3 zile la mesele nostre.
- Proteinele din cârnații naturali de pui, alături de proteina din mazăre și de cea din brânză completează bine necesarul copiilor mei.
- Voi știați că proteinele au o importanță majoră când vine vorba de funcționarea optimă a organismului? Ele ajută la refacerea celulelor, de aceea după un efort fizic mare (sport, intervenții medicale), corpul are nevoie de o cantitate optimă de proteine pentru a se reface. Tot ele, intră în constituția majorității hormonilor, mențin echilibrul hidric și acido-bazic al corpului. Proteinele sunt foarte importante pentru organism, pentru că ele sunt responsabile de sănătatea masei musculare și implicit a cele osoase, de stările de oboseală și de echilibrul sistemului imunitar.
- Supa cremă de mazăre e foarte hrănitoare, oferă sațietate de durată mai lungă și e și plină de vitamine. Asta știm noi părinții, pe copii e bine să îi scutim de termeni din aceștia, lor le scoatem gustul în evidență. 🙂 Mai mult, alături de crostini/bruschete/pâinea prăjită/crutoane, putem spune că avem chiar 2 feluri de mâncare la masă. Poate fi un prânz complet sau o cină super hrănitoare.
- Copiii au mâncat ceva verde și doar părinții știu cât de greu e uneori să convingi copiii să aleagă un fel de mâncare verde, mai ales lichid. Argumente de genul: ”e prea verde”, ”e prea moale”, ”seamănă cu un acvariu”, ”zici că e mătasea broaștei” am tot auzit la 2 generații de copii și mai am câteva pentru voi, dar vă las să încercați rețeta, să nu vă piară entuziasmul de gătit.
- E un fel de mâncare ușor de făcut, dacă urmați pașii de preparare, nu aveți cum să dați greș, indiferent de cât de puține abilități aveți în bucătărie.
- Am identificat o altă metodă de a integra cârnați naturali din carne de pui în meniul nostru. Scriam în acest articol despre cât de monotone sunt preparatele din cârnați la noi în țară: cârnați cu muștar și cârnați cu varză, cel mult.
- Nu în ultimul rând, am scos plictiseala din bucătărie și din rândul supelor cremă, ceea ce s-a văzut în apetitul membrilor familiei, de la mic la mare.
Rețeta supă cremă de mazăre cu brânză și cârnați naturali Cocorico
- Mazare congelată 700 G;
- Cartofi albi 500 G;
- Țelină 50 G;
- Ceapă albă 100 G;
- Usturoi 4 Căței;
- Branză praid 50 G;
- Smântână lichidă 200 Ml;
- Unt 50 G;
- Stock de pui /apă 1,5 L;
- Pâine toast 200 G;
- Ulei 20 Ml;
- Cocorico Sausage Natural 6 Buc;
- Mărar 1 legatură.
Mod de preparare:
1. Legumele se spală și se curăță, apoi se taie cuburi grosier.
2. Țelina, cartoful și ceapa se călesc bine în ulei de măsline și unt, se adaugă apoi usturoiul.
3. Se pun la fiert împreună cu stock-ul de legume (sau apă).
4. Se lasă să fiarbă în jur de 20 minute. Se adaugă mazărea congelată și se mai fierbe 10 minute.
5. Se adaugă smântână lichidă și brânză praid, se blendează până supă devine omogenă și legată. Se asezonează după gust cu sare și piper.
6. Separat, cârnații de pui naturali se taie felii, se rumenesc bine în tigaie cu unt apoi se pun în supa cremă.
7. Pâinea toast se taie cubulețe, se asezonează cu sare, piper și cimbrișor, se stropește cu unt topit și se pune la cuptor la 150 grade, timp de 8-10 minute, până devin aurii. Ca alternativă pentru crutoane se pot pune crostini integarale peste care se pune crema de brânză și cârnații de pui rumeniți.
Aceasta este rețeta 2 din cele 4 pe care le voi găti pentru voi, după rețetarul chefului Dragoș Bercea și la invitația Cocorico, cei care după 2 ani de cercetare au reușit să scoată cârnații naturali pe piață pentru noi, cei care nu mâncam de obicei cârnați, pentru că îi asociam cu o categorie de alimente mai puțin sănătoase și fără valoare nutritivă.
După rețeta nr. 4 vă voi invita să o votați pe cea mai bună din toate cele 4, din punctul vostru de vedere și voi alege 10 persoane active, care vor avea ocazia să testeze și ele cârnații Cocorico de pui. Aceștia sunt total diferiți față de ceea ce știți voi despre cânați. Au 100% carne de pui proaspătă și condimente naturale, nu au nitriți, nitrați, gluten, membrană, aditivi sau conservanți. Deci putem spune că este o rețetă 100% curată. De altfel, vă invit să descoperiți acest lucru pe eticheta lor, care însoțește fiecare sortiment.
Cârnații de pui Cocorico se găsesc în peste 120 de magazine din întreaga țară. Există o hartă interactivă unde puteți descoperi cea mai apropiată locație de voi: AICI.
Sper să încercați și rețeta de supă cremă de mazăre cu brânză și cârnați de pui naturali Cocorico, e un deliciu! Așa a votat familia mea! 🙂
Voi ce spuneți? Îmi dați un semn, pe Facebook sau aici, prin comentariu la postare?
6 răspunsuri la “Rețetă de supă cremă de mazăre cu brânză și cârnați de pui naturali℗”
Gustos!
As vrea sa incerc si eu reteta cu mazare neaparat!Arata super delicios!
Arata foarte bine ,am să o incerc negresit
WOW! Ador supele crema!
Cu branza si carnati n-am incercat pana acum!
Pe mine m-ai convins cu prezentarea preparatului!
Un deliciu
Imi place foarte buna