Categorii
Blog Food and nutrition

Spring Detox – program nou pentru voi

Dragile mele, pentru acelea dintre voi care în această primăvară simt nevoia unui început ”curat” din punct de vedere alimentar, dar nu numai, vă lansez astăzi provocarea Spring Detox. Nu, nu este vorba de un program cu hrană lichidă – sucuri de fructe și legume. E un program de 2 săptămâni, care să ajute munca pe care corpul o face continuu pentru detoxifiere. Știți că toxinele sunt eliminate în mod obișnuit și eficient prin ficat, rinichi, plămâni, prin piele și sistemele digestiv și limfatic. Ceea ce avem nevoie să facem din când în când este această ”curățenie de primăvară”, care să ofere organismului un ajutor suplimentar. Este o inițiativă pe care o putem lua la trecerea dintre anotimpuri, pentru o perioadă scurtă.

Din păcate, lumea în care trăim și ritmul pe care îl ducem zilnic nu ne ajută deloc, dimpotrivă. Suntem afectați de poluare, suntem stresate de tot ceea ce trebuie să facem zilnic și ne face rău inclusiv mâncarea pe care o alegem, din ce în ce mai săracă în nutrienți. Tot la capitolul toxine intră și anxietatea noastră, gândurile negre, relațiile nesatisfăcătoare și lipsa mișcării, dacă mă întrebați pe mine. Din păcate, toate acestea, alături de mâncarea procesată, alcoolul consumat zilnic, chiar dacă în cantități mici, cofeina, medicamentele – toți aceștia sunt factori care pun frână detoxifierii realizate natural de către organism.

Cum vă găsește primăvara aceasta?

Cu depozite în plus de grăsime nedorite, stări de oboseală, iritabilitate, anxietate, apatie, probleme digestive, probleme de concentrare și de energie, în general, nu-i așa?

Ce să faceți

În primul rând, un set de analize, pentru că e datoria noastră, a femeilor, să avem grijă de noi și să urmărim indicatori esențiali pentru sănătatea feminină. Aveți sigur un medic de familie, mergeți să vorbiți cu el și să primiți recomandările necesare vârstei pe care o aveți!

Ce este detoxul

Detoxifierea reprezintă procesul de curățare a toxinelor din organism și stimularea funcționării normale a metabolismului. Este un proces care ajută sistemele de detoxifiere cu care este dotat organismul să contracareze efectele poluării și ale numeroaselor substanțe chimice cu potenția nociv, printr-o curățare ca de primăvară, așa încât să arătați și să vă simțiți mai bine și mai sănătoase.

Putem urma acest proces prin hrană sănătoasă, diferite forme de mișcare, dar și prin alte terapii complementare, care să ajute corpul, mintea și sufletul să se curețe și să reintre în echilibru.

Când vine vorba de mâncare, există mai multe tipuri de detox. Ele variază în ceea ce privește tipul de recomandări și durată. Abordarea mea nu este una complicată, dimpotrivă, este un start pe care ulterior îl puteți completa cu obiceiuri pe care să le puteți menține pe o perioadă lungă de timp.

Câteva semne care arată nevoia de detox

 • Ești obosită mereu, indiferent de cât dormi;
 • Nu dormi bine de ceva vreme;
 • Ești balonată sau suferi de constipație;
 • Te concentrezi greu;
 • Suferi de modificări de dispoziție, stări de anxietate sau melancolie;
 • Ești mereu stresată și irascibilă;
 • Părul tău e tern și lipsit de strălucire;
 • Pielea e ternă și suferă de diferite probleme dermatologice;
 • Bei alcool în mod regulat, chiar dacă puțin;
 • Nu poți să funcționezi fără cafea sau alte stimulente;
 • Răcești des;
 • Te simți dependentă de ciocolată sau alte dulciuri;
 • Mâncarea ta se bazează preponderent pe glucide.

Pe ce se bazează programul Sping Detox

E un program simplu creat de mine, care are la bază filosofia LEAN învățată la dr Sears Wellness Institute, unde am făcut formarea de bază ca Health Coach. Ce înseamnă acest lucru? Că viața noastră echilibrată ar trebui să urmărească aceste 4 paliere mari:

 • Lifestyle;
 • Attitude;
 • Exercise;
 • Nutrition.

De aceea, pe lângă mâncare, recomandările din program vor avea legătură cu stilul de viață și obiceiurile voastre, despre odihnă și relaxare, despre hidratare și forme simple de mișcare, tehnici de relaxare și terapii complementare. Dar și despre renunțări (alcool, cafea, sucuri, zahăr, mezeluri, dulciuri, prăjeli, făinoase) și înlocuiri (făinoasele rafinate – orez, paste, pâine, făină – cu fibre integrale – tărâțe, fulgi de ovăz, fulgi de secară, semințe de in etc ) și despre disciplină (mese, somn și mișcare).

Acest program nu este o dietă minune, este un program gândit de mine, ca health&nutrition coach, pentru voi, care să vă ajute pe termen scurt să vedeți beneficiile pe care renunțarea la niște alimente și introducerea unei alte rutine în viața zilnică (alimentație, mișcare, dezvoltare de sine) vi le pot aduce pentru calitatea vieții voastre, pentru starea de bine.

Ce conține programul Spring Detox de 2 săptămâni

 • O sesiune 1 la 1 cu mine, în care evalăm împreună stilul tău de viață actual și primești recomandări;
 • 2 planuri alimentare – câte 1 plan pentru fiecare săptămână;
 • Programul LEAN zilnic, pentru Spring Detox – cu toate recomandările legate de mișcare, dezvoltare de sine, odihnă etc;
 • Reguli generale de urmat pentru această perioadă.

Cât costă programul Spring Detox

Investiția în acest program costă 300 de lei.

Gândește-te! Pe ce dai 300 de lei, de obicei? O masă la restaurant poate sau un plin de benzină. Sau câteva cumpărături din supermarket, un coș mic cu ceva alimente care oricum nu te satisfac. În această primăvară, cei 300 de lei pot fi cea mai bună investiție în tine, în starea ta de bine.

Scrie-mi la adresa [email protected]! Abia aștept să te pot ajuta!

Ce obținem în urma unui proces de detox?

 • O stare de sănătate mai bună;
 • O piele mai luminoasă și mai sănătoasă
 • O digestie mai bună datorată unei flore intestinale echilibrate;
 • Un aspect mai bun, de la înfățișarea generală, până la piele, păr, unghii, dantură;
 • O stare de spirit îmbunătățită;
 • Calm interior;
 • Somn mai bun, odihnitor;
 • Energie și vitalitate, focus, claritate;
 • Pierdere în greutate;
 • Îmbunătățirea alimentației pe termen lung.

Cine nu ar trebui să urmeze un astfel de program:

 • femeile însărcinate, care alăptează sau care se pregătesc pentru a deveni mame;
 • copiii și persoanele peste 65 de ani;
 • persoanele care iau medicamente de orice fel;
 • persoanele aflate în convalescență;
 • persoanele care suferă de diabet sau alte afecțiuni sau care urmează orice formă de dieto-terapie.

În general, procesul de detox ar fi bine să se facă la fiecare schimbare de anotimp.

Ce nu este programul Spring Detox

Nu este o cură de slăbire.

Nu este un program agresiv de restricții peste restricții.

Nu este o rețetă miraculoasă.

Nu este o dietă bazată pe sucuri.

Nu este un program în care alții fac pentru tine lucruri, iar ție doar ți se întâmplă.

Nu este un program în care stai în casă și îți conservi energia, în inactivitate.

Cum vă puteți înscrie

Aștept să îmi scrieți la adresa [email protected]! Vă ofer acolo toate detaliile administrative de care veți avea nevoie. Să fie cu rod!

De ce să lucrați cu mine

Sunt Health Coach acreditat internațional la Dr. Sears Wellness Institute, tehnician nutriționist certificat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, formator acreditat și consilier pentru dezvoltare personală, cu recunoaștere de către aceleași instituții, precum și Ambasador Food Revolution – program de educație alimentară desfășurat în întreaga lume de către Jamie Oliver. Fac consultanță individuală cu femei, am lucrat cu zeci de femei de vârste diferite și cu probleme de suprapoderalitate, am aceeași greutate de peste 12 ani, am inițiat campania pentru părinți ”Copilul meu nu mănâncă!”,  sunt ambasador pentru diferite branduri pe care le folosesc, concep și organizez evenimente pentru copii și pentru adulți. Programul Food for Brain este un concept propriu, dedicat angajaților din birouri, din companii locale și multinaționale. Programul are scopul de a dezvălui rolul mâncării în performanța intelectuală a oamenilor.  

Pentru toate proiectele concepute și desfășurate de mine puteți vizita secțiunea NUTRIȚIE de pe blog.

Ce spun participantele din programele FIT

”O experiență minunată” – așa aș denumi proiectul nostru 😁. Înainte să te cunosc consideram că singura mea problemă era faptul că mâncam prea multe dulciuri, când de fapt mâncam puțin, pe fugă și consumam alimente fără nutrienți. Într-un timp relativ scurt, de 4 săptămâni, m-ai învățat să îmi fac un meniu cu alimente sănătoase și gustoase, să îmi țin în frâu pofta de dulce să fiu mai organizată, am învățat să gătesc rețete gustoase și rapide, ceea ce este wow 😍 și nu doar atât, ești pentru mine că o prietenă foarte apropiată care mă poate ajuta cu un sfat și pe tot parcursul proiectului așa mi-ai dat impresia, poate de aceea nu mi s-a părut nimic greu. 😘🤗” – Daniela
”Povestea mea nu este cu nimic deosebită față de cea a multor altor persoane, care nu vor să renunțe la lupta cu kilogramele și, totuși, cedează rapid ispitelor, când e vorba de respectat diete stricte recomandate de renumiți nutriționiști.
Pe Florina am întâlnit-o într-un moment confuz și deprimant din viața mea, când, deși eram „plină” de informații, eram incapabilă să le selectez, să le structurez și să le aplic, astfel încât să urmez o direcție care să fie potrivită nevoilor mele.
Nu cred că dispun de suficiente atribute pentru a descrie complet experiența cu Florina…dar gândiți-vă că este exact opusul a ceea ce întâlnești (și respingi instinctiv) în cabinetul unor profesioniști celebri. Cea mai spectaculoasă calitate a Florinei, în opinia mea, este empatia…. sentimentul că nu parcurgi singur tot acest proces anevoios… combinat spectaculos cu o abordare structurată și pragmatică.
Experiența cu Florina a fost și evoluție și dezvoltare personală.” – Alina
Mai multe TESTIMONIALE în acest articol. 
Sursa foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.