Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Therme – am fost acolo și vă spun părerea mea

Știu că Therme s-a deschis demult și până acum s-a tot scris pe tema lui. Dar acest lucru nu mă împiedică să las câteva gânduri aici despre acest loc. O să vă spun că nu am fost până acum din mai multe motive: când s-a deschis, nu am putut merge la lansare, apoi la alte evenimente nu s-au aliniat astrele, iar ulterior m-au ținut pe loc părerile celorlalți. De aceea și scriu, de fapt. Ca să îndemn oamenii să vadă cu ochii lor unele locuri, nu prin ochii altora. Ochii altora înseamnă, de multe ori, mult subiectivism.

Eu am fost abia ieri. Sigur, nu e ca și cum ar fi cafeneaua mea preferată din mall, la o aruncătură de buzdugan de casă. E la 14 km depărtare. Și cred că știți și voi foarte bine ce înseamnă asta, într-un oraș ca București. Explic și să mă scuz, într-un fel. Ca om care promovează sănătatea și well-being-ul, ar fi trebuit până acum să bat toate spa-urile din București, plus Therme. Dar s-a întâmplat ieri și cred că a fost cel mai bun moment.

Nu numai că nu fusesem până acum, dar nici multă documentare nu am făcut. Am plecat de acasă doar noi 2, cu slipii. Bad idea, căci acolo, dacă nu ai de-acasă, le plătești pe toate. Aș zice, usturător. Obișnuită cu spa-ul de lângă casă și pe unde mai mergeam eu, unde prosoapele, papucii și halatul erau incluse, m-a luat pe nepregătite. Data viitoare voi căra un troller de prosoape și halate, să fiți voi siguri de asta. 🙂

Primul contact: parcarea. Ok, locuri suficiente. Al 2-lea, recepția: foarte bun, ne-a explicat ce zonă să alegem, conform ceea ce ne doream. Eram fără copii și nu voiam saună, voiam să ne bălăcim doar. Am rezolvat repede, am plătit și am intrat. Am ales the Palm, piscina si bazinele terapeutice, pentru 3 ore.

Zona e imensă, e nevoie de ceva orientare, ca să nu intri aiurea pe acolo. De pildă, oamenii de la The Palm, intrau și ieșeau fără să se uite prin zona de dușuri – bărbații pe la femei și invers. Adică e ok, ai venit să te relaxezi, dar te poți concentra nițel, ca să nu dai peste oameni pe acolo. În fine, sunt multe de zis despre metehnele oamenilor, în zonele publice. Și asta sigur nu ține de Therme, pentru că totul era semnalizat pe acolo.

Ce am făcut în 3 ore: înot în piscina mare, relaxare în jacuzzi și mutat din bazin în bazin terapeutic (sunt 3), Există posibilitatea să ieși și afară pe ușile rotative, dar sincer, la cât de rău am fost cu spatele în iarna asta, nu ne-am riscat să facem o asemenea aroganță. Desigur, am mâncat ceva – legume cu somon eu, cu o ruladă de carne soțul. Nu am intrat în zona de cocktailuri, pentru că eram cu mașina și că nu prea dau eu în brânci după siropurile alea din băuturi.

 

3 ore au trecut repede la Therme, mai ales că durează ceva și partea de dezbărcat – îmbrăcat, cu dușurile de rigoare, cam 1/2 oră la dus și la întors, în total. A fost ok, așa cum mă așteptam. E un loc agreabil, lumea e veselă, fiecare vine acolo să se relaxeze. Atenție, vorbim de zona fără copii. Dar sunt sigură că vara e și mai fain, căci e de explorat și zona de afară, cu plajă și cu toate barurile și piscina de acolo.

Nu mi s-a părut nimic nelalocul lui. Normal că e apă pe jos, că trece toată lumea pe acolo, udă, din piscină. Normal că nu e ieftin, nici nu mă așteptam să fie. E o mega construcție care trebuie întreținută, nu mai vorbim de tratarea apei și tot restul. Dar e pază, sunt doamnele de la curățenie tot timpul în zona băilor și nu numai. Asta ca să răspund criticilor de la care am aflat un feedback mai puțin pozitiv. Eu am intrat cu o cafea de afară, fără măcar să îmi dau seama – mi-o luasem pe drum. Dar nu mi-a zis nimeni nimic. Sigur că mâncarea poate părea cam scumpă, dar îmi dau seama că e mijlocul câmpului și nu prea are cum să aibă preț de oraș. Ca toate celelalte, de altfel.

Ce vreau să zic e că lucrurile cam trebuie judecate nu doar din perspectivă de client consumator. Iar așteptările ar trebui să fie conectate la realitate. Pe scurt, e ok, un loc care merită vizitat din când în când. Personal, îmi e cam peste mână, noi traversăm Bucureștiul și mai străbatem câțiva kilometri buni până în Corbeanca. Și avem spa lângă noi, în Ghencea. 🙂 Plus bazinul de la Steaua. Sigur că nu suportă comparație, doar ziceam, apropo de realitate, așteptări, context și priorități.

Ce ar fi fost grozav să aibă Therme

Un hotel, fraților! Să se retragă oamenii la somn acolo, imediat după ce s-au îmbăiat și s-au tratat. Sper că ideea mea de business va fi preluată de owneri și vor face ceva în acest sens. 🙂 Pentru că dormeau oamenii pe șezlonguri, nu de alta. Plus că se tot vorbea în jur pe tema asta, am auzit cu urechile mele, iar urechile mele sunt prea bune când vine vorba de somn și odihnă. 🙂

Și ar mai fi minunat să separe zonele de vestiar – doamnele să aibă zona lor, iar domnii pe a lor. Da, pentru că unii sunt prea dezinhibați, pur și simplu. Încep dezbărcarea de la locul unde își încuie bunurile, fără să mai treacă la cabine speciale dedicate. Asta chiar nu mi-a plăcut, să vă zic sincer.

Și cred că aș mai pune regulă de îmbrăcat musai halate în zona de vestiare și de masă. E un pic ciudat să vezi atâția oameni cu burțile la vedere la masă, ca să vă zic drept. Nu e chiar ștrand acolo și nici Costinești. E un spa, totuși. Bine, asta cred că ține și de om, nu numai de regulamentul interior. Dar chiar și așa, zic.

Voi ați fost la Therme? Cum a fost? Ați fost cu cei mici? 

Anul acesta e anul wellness-ului, rămâneți aproape de mine și rubrica SĂNĂTATE ȘI WELLBEING.

Sursa foto: arhiva personală

5 răspunsuri la “Therme – am fost acolo și vă spun părerea mea”

Eu am fost doar in zona Galaxy, cea dedicata copiilor. Tot timpul este foarte, foarte aglomerat. Nici nu am avut cum sa vizitez alte zone, de fiecare data mergand impreuna cu fetita. Nu exista comparatie intre zona pentru copii si restul zonelor dedicate doar adultilor (si “copiilor” peste 16 ani).

Cu siguranță. Și cel mai probabil zona de copii nu are cum să fie altfel, decât foarte animată. 🙂

Eu am fost la deschidere și apoi de încă câteva ori cu neamuri din afara Bucureștiului, pe care doream să le impresionez. Am fost mulțumită de fiecare dată, ne-am distrat cu toții. Am fost o dată și doar eu cu soțul, în mijlocul săptămâni și al zilei, tot la The Palm, a fost extraordinar, că era liniște și deloc aglomerat. Când am fost cu copiii, m-am distrat mai abitir, că la copii sunt toboganele alea pentru adrenalină, iar copiilor ni le se mai termină energia nicicând, așa că seara eram frânți de oboseală. Noi nu mergem mai des pentru că e scump. Mi se pare și mie scump, chit că e distracție și frumos și relax, dar mi se pare că dăm foarte mulți bani și că e un fel de “lux” pe care mi-e peste mână să dau bani mulți și des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.