Categorii
Blog Food and nutrition Turul restaurantelor

Turul restaurantelor – episodul 4: Boutique du pain

Săptămâna aceasta am poposit cu Turul Restaurantelor 4 la Boutique du Pain. E un loc pe care eu îl frecventam într-o vreme, când aveam proiecte în legătură cu Ministerul Sănătății. Locul este chiar vizavi de minister, într-o zonă ultracentrală, pe str. Academiei nr. 28-30. Se poziționează ca French bistro și este un loc dedicat oamenilor care lucrează în centru, pentru masa de prânz, se potrivește foarte bine pentru mesele de afaceri și este ideal și pentru turiștii care bat la pas orașul nostru. Eu am ales o dimineață de luni să mă văd cu o prietenă care își dorea un loc drăguț, aproape de metrou. De la Universitate până acolo nu sunt nici 5 minute de mers pe jos.
”Ideea a fost destul de simplă, să se reconecteze cu natura, în mijlocul junglei urbane. Cele mai simple ingrediente, proaspete și naturale, ne amintesc să ne facem timp pentru noi, să ne bucurăm de mâncarea bună și prieteni, într-o atmosferă proaspătă, înconjurată de lumină caldă, lemn și pictură rurală, într -un peisaj idilic în care timpul pare să se oprească, aducându-vă pace și armonie.” – este chiar promisiunea proprietarilor.

Boutique du pain, lunea la ora 10:00

Prietena mea nu mai băuse cafea de 20 de ani, dar am corupt-o eu. 🙂 Așa se face că s-a bucurat și ea de un capuccino delicios, care mie mi-a îndeplinit așteptările. Pentru că la ora la care am venit noi eram indecise cu privire la ce masă să luăm, am rămas înăuntru și așa s-au ocupat mesele afară.
Turul Restaurantelor 4

Turul Restaurantelor 4
Turul Restaurantelor 4
Am cerut acordul pentru a face fotografii, pentru că nu îmi place să le iau de la site-ul lor sau de pe Facebook, mi se pare că e datoria mea să muncesc nițel pentru proiectul acesta. 🙂 Plus, să exersez fotografia, care a început să mă preocupe din ce în ce mai mult.
Atmosfera înăuntru era veselă și vie, mirosul de cafea m-a întâmpinat de la intrare, toate preparatele erau gata. Mi-a plăcut că au un meniu diversificat și că au meniu de prânz. Luasem micul dejun acasă și oricum sunt într-o perioadă în care îmi organizez un pic mesele și curăț alimentele pe care le consum, ca după vacanța la mare. 🙂 Așa că tot ce ține de desert și făinoase au fost lăsate deoparte, deși mirosea atrăgător, pentru mine care sunt o mare fană a pâinii, mai ales. Vă las aici cu meniul, să vă delectați cu prețuri și oferta.

Prânzul

Putem comanda a la carte, putem alege o salată simplă sau un sendviș. Mi-a plăcut mult cum arăta foccacia vegetariană. Dar am ales să gust prânzul, cu supa de roșii și puiul cu broccoli, care avea un sos de lămâie și unt. Alternativa ar fi fost friptura de porc la cuptor, alături de cartofi noi. Prânzul este 24 de lei. Se poate comanda și separat, doar un fel, dar porțiile sunt corecte și, dacă nu însoțești cu ceva pâine sau altceva, e posibil să nu fie de ajuns pentru stomac.
Turul Restaurantelor 4
Supa a fost delicioasăăăă, cu un pic de brânză.
Turul Restaurantelor 4
În vitrină e foccacia de care spuneam.

Locul și servirea

M-am simțit foarte bine, fetele care serveau erau prietenoase și vesele. Nu am așteptat prea mult pentru nimic. Plutea un aer fresh în atmosferă, iar eu, dacă îmi place locul cum e decorat, mă simt bine. Muzica nu ne-a spart urechile, ne-am înțeles, am pus la cale ce ne doream. Am petrecut 2 ore și jumătate acolo, ceea ce rar se întâmplă, eu mai mult de 1 oră și ceva nu stau într-un loc.
Turul Restaurantelor 4
Turul Restaurantelor 4

Turul Restaurantelor 4

Alte detalii

M-a rugat cineva să mai ofer și detalii legate de parcarea din zonă și de cât e de prietenos locul pentru freelaceri. Prin urmare, mai spun o dată că Metroul Universitate e la 5 minute de mers pe jos, parcare se poate găsi în zonă, pe Câmpineanu, la Sala Palatului, 2 parcări subterane la Universitate și parcarea de la Novotel si Capitol, din imediata vecinătate. Pentru cine lucrează în astfel de locuri, este ok aici, un loc în care poți petrece câteva ore fără probleme.
Puteți urmări aici primele episoade:
Episodul 1 -Brunch la Frudisiac
Episodul al 2-lea  – cină frugală de familie
Episodul al 3-lea – prânz la Bite
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală, fotografii făcute cu iphone 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.