Categorii
Blog Turul restaurantelor

Turul restaurantelor: Cava Bistro, episodul al VI-lea

Prietenii au învățat că cel mai ușor e să mă atragă cu o întâlnire într-o loc pe care să-l și pot documenta pentru proiectul Turul Restaurantelor. Așa am ajuns și la Cava Bistro, cu ocazia unei întâlniri la mic dejun, unde am vorbit despre cărți, despre artă și regăsire, despre carieră și despre cât de surprinzătoare pot fi lucrurile uneori în viața noastră. Regretul meu e că nu m-am întâlnit la prânz cu prietena mea și că ciugulisem un pic de mic dejun și acasă (nu plec niciodată fără să iau micul dejun acasă). Dar locul m-a inspirat mult, am plecat de acolo cu niște decizii luate. Dar despre asta în alt articol. 🙂

Turul restaurantelor: Cava Bistro

Adresă: Calea Floreasca nr. 91 – 111, București, telefon – +40733020001, e-mail: [email protected]

turul restaurantelor - cava bistro

Cava Bistro este un local deschis zilnic, în intervalul orar 9-22. Bistro-ul ne pune la dispoziție un meniu variat atât din punct de vedere al mâncărurilor, cât și al băuturilor. Toate ingredientele folosite sunt alese responsabil, fiind mereu proaspete și de cea mai bună calitate. Alimentele de origine animală sunt procurate direct din fermele unde animalele sunt crescute în aer liber. 

În ceea ce privește detalierea meniului, putem spune că există feluri de mâncare adecvate fiecărei ore pe care vrem să o petrecem aici. Astfel, pentru meniul de dimineață, putem opta pentru sandwich-uri sau ouă preparate în diverse moduri (ou poșat, omletă), sau pentru terci de cereale. Pentru meniul de prânz avem o gamă variată de unde putem alege. În primul rând supe și ciorbele, platouri asortate și salate (de exemplu, platou asortat românesc, platou italienesc, salate asortate sau de sezon, salată Bufala), mâncăruri tradiționale (musaca de cartofi sau Talmeș Balmeș), mâncăruri cu specific italienesc (paste, risotto, pizza), preparate cu specific mediteranian (caracatiță la grătar, supă de pește și fructe de mare). Cu siguranță, nu putem neglija desertul care este la fel de diversificat. Printre preparate putem enumera: clătite, tiramisu sau tort de biscuiți, toate preparate în bucătăria restaurantului. 

turul restaurantelor - cava bistro turul restaurantelor - cava bistro

Fiecare lună vine cu o surpriză în meniu. Doar cei care se întorc aici periodic își vor da seama de surpriză. 🙂

Produsele Cava Bistro sunt disponibile și pentru livrare prin intermediul Uber Eats.

În ceea ce privește meniul cu băuturi, acesta ne oferă o varietate de sucuri naturale, cât și de vinuri.

turul restaurantelor - cava bistro turul restaurantelor - cava bistro turul restaurantelor - cava bistro

Un mare avantaj al acestei locații este reprezentat de faptul că periodic, găzduiește evenimente precum degustări de alimente, de de vinuri, cafea sau bere, dar și vernisaje sau evenimente artistice. De pildă, datele de 30 și 31 octombrie sunt dedicate evenimentui Redescoperă iubirea, a cărui gazdă e Dana Nălbaru. Monica Popescu, mulțumesc din inimă pentru că m-ai conectat cu toți acești oameni minunați: Sabin, Dan și minunata proprietară de la Cava!

turul restaurantelor - cava bistro

Ce am servit la Cava Bistro

Capuccino este băutura de care m-am îndrăgostit în ultimii ani, așa că nu ratez nicio ocazie de a compara gustul cafelei în locurile pe care le vizitez. Cel de la Cava este absolut MI-NU-NAT!

turul restaurantelor - cava bistro

Orezul cu lapte și fructe, ca la mama acasă. A fost recomandarea Monicăi și, pentru că mâncasem deja de dimineață, am considerat că e o gustare cu gust de copilărie. 🙂

turul restaurantelor - cava bistro

Dar Cava pentru mine a fost special dincolo de mâncare și cafea. Sper că va fi și pentru voi, odată ce le veți călca pragul.

De ce e special Cava Bistro

Cum spuneam, pentru că găzduiește evenimente și proiecte pe care nu le mai găsiți în alte locuri. În prezent, în interiorul bistro-ului este expoziția de pictură a lui Sabin Vasile. Poate ați citit cartea lui Sabin – ”Ești unu la un milion”, dar dacă nu, să știți că se mai găsește doar pentru comandă la editură. O carte scrisă cu umor de către o persoană care s-a regăsit pe un drum neașteptat și s-a exprimat în modalități pe care probabil nici el nu și le-ar fi închipuit posibile cu ani în urmă. O formă de manifestare prin cuvinte, așa cum expoziția de tablouri de la Cava este o formă de manifestare prin culoare, formă, emoție sub contur. Eu am început-o, e pe noptieră, se bate pe timpul meu de seara împreună cu alte 5. 🙂

turul restaurantelor - cava bistro turul restaurantelor - cava bistro

Poate voi face și eu un eveniment la Cava. 🙂 Un lucru știu sigur: m-am simțit în largul meu acolo, inspirată și captivată.

Proiectul Turul Restaurantelor

Turul Restaurantelor este un proiect florinabadea.ro, lansat în acest an, cu scopul de a descoperi locuri unde putem mânca sănătos și delicios, în același timp. Puteți citi despre proiect AICI. Vă invit, de asemenea, să citiți AICI viziunea mea despre nutriție, ca să înțelegeți de ce scriu așa și ce alegeri alimentare fac.

Restaurantele pe care le-am vizitat până acum sunt:

  • Frudisiac
  • Sindbad
  • Bite
  • Boutique du Pain
  • Reyna – Portul Tomis
  • Cherhanaua Tașaul.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală, fotografii făcute cu iphone 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.