Categorii
Blog Turul restaurantelor

Turul Restaurantelor – episodul 10: Hard Rock Cafe

”Turul restaurantelor” revine cu primul episod de anul acesta. E vorba de un loc în care noi mergem pentru prima oară, deși el a aniversat 11 ani la noi. Deh, e mai bine mai târziu decât niciodată. Aveam o dorință de a mânca un burger un pic mai departe de casă. Așa că am ales Hard Rock Cafe Bucharest. Am traversat orașul pentru el, deși avem și lângă noi un loc unde găsim burgeri în meniu. Dar am vrut să ieșim din zona de confort și iată-ne într-o sâmbătă la prânz la Hard Rock, noi 2, părinți fugiți de acasă tocmai în Herăstrău.

Prima impresie

Când am intrat, râsetele de copii au fost primele care ne-au atras atenția. Nu ne așteptam, mărturisesc. Apoi, Cami, care s-a ocupat de noi, ne-a spus că restaurantul e child friendly, copiii au în fiecare sâmbătă animator care se ocupă de ei, lângă scenă. Sunt concerte unde copiii sunt în primul rând, ex.: Smiley. 🙂 O bilă albă din start pentru ei, să vă zic drept. Nimic nu e mai fain pentru un părinte decât să simtă că e binevenit cu prâslimea într-un loc de adulți, unde nu se cântă neapărat ”Vulpe tu mi-ai furat gâsca.”. Și audiența era de bebeluși brand new, până la cei de vârsta blondei noastre. În rest, nu se pun, că sunt deja adolescenți. 🙂

Turul Restaurantelor

Turul Restaurantelor

Servirea

Cum ziceam, ne-a servit Cami, prietenoasă și plină de voie bună. De fapt, acolo nu a părut nimeni supărat, cât am stat noi. Mai sunt localuri în care personalul e atât de nefericit, încât îți stă ciorba în gât. Eu nu pot să mănânc cu oameni care aproape plâng lângă mine. O altă bilă albă a luat-o Cami – știa foarte bine meniul. Am vrut să mâncăm ceva specific locului – așa că ne-a recomandat coaste sau burgerul legendar cu vită. Cum de coaste nu prea avem apetit (abia au trecut sărbătorile de iarnă),  și plecasem croiți pe burger, am zis da acestuia. După ce m-a privit nițel, Cami mi-a povestit despre fajita, în diverse combinații, carne sau vegetariene. 🙂 Mi-a făcut cu ochiul varianta de mijloc – creveți. Și, dintre salatele de însoțire, o sălățică dulce, care sunt sigură că ar fi deliciul oricărui copil. Vă povestesc imediat. Toate au fost la recomandarea ei, inclusiv ginul pentru mine. În rest, am luat cu apă, că ziua a fost lungă – cumpărături, recuperat copii de la bunici etc.

Turul Restaurantelor

Mâncarea

Așadar, am comandat cele recomandate de Cami și, în timp ce ne mai serveam nițică apă și un gin și mai vorbeam ca oamenii mari, între poze și planuri de viitor, a venit și mâncarea. Arăta cam așa:

Fajita cu creveți a fost….ne-am lins pe degete. Creveții aromați și făcuți cât a fost nevoie, erau așezați pe un pat de legume trase în tigaie. Am uns lipiile calde cu guacamole, le-am umplut cu mixul de brânze rase și cu roșii cubulețe, am pus creveții și un pic de sos….simfonie pe papile!! Le-am auzit cum cântau, în ciuda muzicii de fundal.

Burgerul bun, cu vita nici prea făcută, nici cruduță, tocmai bună pentru noi. L-am împărțit, că era imens. Eu am mâncat fără chifla de deasupra, așa procedez la burgeri, îi savurez naked. 🙂

Turul Restaurantelor

 

Mi-au plăcut și cartofii. Mănânc rar cartofi, de obicei acasă. Dar acum, cu salata de însoțire, am simțit că se potrivesc. Așa, să vă zic și despre salată, că poate o preparați și voi acasă, pentru copii. Un mix de salată verde, cu morcov ras, morcov fiert, brânzică feta, crutoane și….merișoare!! Așa dulceagă și atrăgătoare, m-a cucerit imediat. Pun și eu la cale curând una pentru puștimea mea, dintr-un mix de la Eisberg România – cred că s-ar potrivi foarte bine un Lollo Mix.

Vestitul burger:

Turul Restaurantelor

Deci, ce vreau să vă zic e că un burger bine făcut, din când în când poate fi un prânz foarte bun, dacă îl împrietenim cu o salată generoasă și câteva legume aromate. Și dacă nu mâncăm toate sosurile aduse separat. În compania potrivită și în atmosfera care să aline inima, aveți toate șansele să țineți minte momentul și să nu vă îngrijorați nici de calorii și nici de grăsimi. Sigur, nu uitați să consumați alcool cu măsură! Niciodată când mergeți cu mașina ca șofer! Alminteri, meniul de băuturi de la Hard Rock Cafe, cât mă pricep eu, era generos. Desigur, depinde de gusturi și de standardele fiecăruia.

Atmosfera

Puteam eu, cu asemenea atmosferă, să nu urc și pe scenă? 🙂 Zis și făcut, am primit permisiunea și am sărit la tobe. Sigur că puteam și să cânt, fiecare era în treaba lui, nu băgase nimeni de seamă că o tipă în buline și bocanci se cățărase pe scenă. Ba, mai mult, am făcut poze și la bar, ca să rămână consemnat că încep și eu să mai ies în lume.

Turul Restaurantelor

Preț

Am fost uimită să văd prețuri de trattoria de cartier, să vă zic drept. Ce am servit, cu tot cu serviciu, nu a depășit 200 lei. Sigur, nu am luat desert și nu am abuzat de alcool. De fapt, doar eu am băut ginul, pentru că cineva trebuia să și conducă mașina.  Și să se asigure că partenera ajunge cu bine la destinație, respectiv la copiii ei. 🙂

La final, mai spun că aveam rezervare și că accesul cu mașina este ok, sâmbăta la prânz, pe ninsoare am avut locuri cât vedeam cu ochii, pe alese.

Mai venim, împreună cu fetele, e clar!

Proiectul ”Turul restaurantelor”

Proiectul este inspirație pentru toți cei dornici să mai ia masa din când în când în oraș și să se bucure de alte arome decât cele de acasă. De ce nu, să plece și cu inspirație pentru bucătăria lor. 🙂

Episodul 1: Frudisiac

Episodul 2: Sindbad

Episodul 3: BITE

Episodul 4: Boutique du Pain

Episodul 5: pe litoral

Episodul 6: Cava Bistro

Episodul 7: Suento

Episodul 8: Dei Frati, Brașov

Episodul 9: Simbio 

Voi pe unde ați mai mâncat și v-a plăcut mult? Gustos și oleacă sănătos? 🙂 

Sursa foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.