Categorii
Blog Turul restaurantelor

Simbio – Turul restaurantelor, episodul al IX-lea

Simbio e unul din locurile pentru poposit la un pahar și o îmbucătură de ceva bun și sănătos, pe care îl știu de mulți ani, încă de pe vremea când era în Centrul Vechi. Conceptul mi-a plăcut de atunci, dar azi îmi place și mai mult pentru locul unde se află și pentru casa mare și decorată cu gust, în care e imposibil să nu găsești un locșor pentru ce îți dorești. Am fost aici la evenimente în mansardă, am organizat o întâlnire cu bloggeri părinți, am fost la un botez, la aniversarea unei colege. Din când în când, când mă prinde cheful de liniște și mâncare home made, vin aici, îmi pun și o întâlnire și ziua mea e altfel. Ultima oară am stat vreo 6 ore. Nici nu am simțit când au trecut.

Mi-am dat seama că e locul potrivit pe care să îl vizitez și în proiectul Turul Restaurantelor – Simbio. Am ajuns cu el la episodul al IX-lea. Să nu vă închipuiți că e simplu. Merg în multe locuri, dar le aleg pentru acest proiect doar pe cele care merită, după criteriile mele. Prefer să nu scriu de rău de celelalte. 🙂 Alții se pricep mai bine la asta.

Locul

Așadar, dacă aveți treabă în zona Unirii și oricum nu prea aveți pe unde parca, mai urcați nițel către Calea Călărași și gps-ul o să vă ducă imediat pe str. Negustori 26. Simbio e imediat la intrarea pe stradă. Cu puțin noroc și în funcție de ora din zi, puteți găsi loc de parcare chiar acolo. Vara e spectaculoasă grădina, după cum puteți vedea și la ei pe site. Vizita mea de acum a fost în luna decembrie și am preferat să stau într-unul din saloane, cel mic, ca să nu mă deranjeze nimeni și să pot lucra în voie.

Cum se descriu ei: ”Aici este locul unde ziua începe cu o cafea bună, unde micul dejun nu are program fix, prânzul e gustos și serile relaxate. La noi te simți ca la un prieten drag acasă. Bucătăria e deschisă, poți să vezi cum îți gătim felurile preferate, grădina e un refugiu ferit de agitația orașului, iar în bar poți foarte ușor să pierzi noțiunea timpului. Cu mult drag și dedicare pentru voi!

Nu știu voi cum sunteți, dar eu sunt sensibilă la așa cuvinte frumoase, mai ales dacă sunt dublate de realitate. 🙂 Oricum, e deformație profesională.

Turul restaurantelor - Simbio

Turul restaurantelor - Simbio

Turul restaurantelor - Simbio

Turul restaurantelor - SImbio

Turul restaurantelor - Simbio

Mâncarea mea

Mereu mi-a plăcut că am putut trage cu ochiul în bucătărie. De altfel, asta e și ideea lor. 🙂

Bucătăria e deschisă, așa că poți vedea oricând cum gătim. Ne jucăm cu ingrediente proaspete cât e ziua de lungă – la brunch, la prânz, la cină. Iar de mic-dejun te poți bucura la ce oră vrei tu. Meniul de prânz, de luni până vineri, se schimbă în fiecare zi, iar la cină folosim ingrediente în funcție de sezon.

Eu mi-am comandat un soi de brunch. Mâncasem la 6 dimineața, așa că la ora 11 m-am bucurat de ceea ce vedeți în farfurie. Ouăle. preferatele mele, făcute poșate. Însoțite de o salată mare cu legume fripte (dovlecei, vinete, ardei) și salată creață cu brânză halloumi. Am pus la ele și pâinică neagră home made, care nu apare în foto, că era pe drum la momentul cu pricina. 🙂 Să știți că până la ora 18.00 acasă nu am mai servit nimic și nu mi-a fost foame deloc. Asta apropo de salata la prânz, căci am avut multe discuții cu voi legate de salată și cât e de sățioasă, de când cu proiectul #IubescSalatele, al celor de la Eisberg.

Mai mult, nu uitați că e important ceea ce mâncați, mai ales la prânz. Căci primiți combustibil pentru restul zilei de lucru sau…nu, dacă faceți alegeri la întâmplare și nu inspirate, din punct de vedere nutrițional.

Data viitoare promit că o să vă arăt și hamburger de prânz, unul cât se poate de sănătos, știu eu un loc deja pentru el.

Turul restaurantelor - Simbio

Turul restaurantelor - Simbio

Turul restaurantelor - Simbio

Meniul e plin de opțiuni sănătoase și echilibrate, de aceea îmi și place mult. Îl puteți vedea pe site, în întregime.

Așadar, am mâncat bine, sățios și sănătos, m-am bucurat de muzică bună, atmosferă care m-a inspirat. Am avut și întâlnirea tot acolo, fapt care m-a ajutat, ca să nu mai pornesc la drum și să mai am grija locului de parcare. A fost o zi bună, de la început până la sfârșit. Iar cafeaua nu m-a dezamăgit, cum mi se mai întâmplă prin alte locuri.

Cu siguranță, mă mai întorc! Nu am avut ce să comentez la niciun alt capitol – servire sau curățenie.

Nota de plată: 55 lei, pentru salată, ouă, apă, cafea, pâinică.

Proiectul Turul restaurantelor

Dacă nu știți încă, acest proiect e dedicat vouă, cititorilor blogului, care luați masa în oraș, fie că e mic dejun, prânz sau cină și care vă doriți să puteți face alegeri cât mai sănătoase la prețuri rezonabile. Cumva este parte din FOOD FOR BRAIN, alt proiect umbrelă, pentru angajați din companii și pentru familii, în general.

Celalalte 8 episoade au avut loc aici:

Sursa foto: arhiva proprie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.