Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Din vacanța de Paști adunate – gânduri și impresii

Mereu, în ultimii 10 ani, mi-am dorit să mă pot trezi în sunet de păsări. Știți voi, ca-n poezii și povești – triluri din alea. Și raze de soare să mă gâdile pe față. Și să mă pot întinde în voie, să nu fiu nevoită să mă dau jos din pat pe modul my hair is on fire. Micul dejun în pat nu e un vis, pentru simplul motiv că nu îmi place mirosul de mâncare în dormitor. Dar cafea imedat ce am dezlipit pleoapele, oooo, da, cafea imediat, cu aroma ei acidă și puternică. O comandă blândă de: hai sus, e o nouă zi! Chiar dacă e vacanța de Paști.

Credeați că așa a fost vacanța mea de Paști, nu-i așa? Hm, not bad. Acum la final pot să spun că a fost mai bună decât multe alte vacanțe. Mai bună decât multe vacanțe de vară. Mai bună decât Crăciunul chiar. Mai bună decât multe vacanțe din ultimii 10 ani încoace, de când am copii mici. Vedeți voi, noi ăștia trași de poale de puștime măsurăm așa timpul. De la primul copil venit pe lume nimic nu mai e la fel. Și așa ajungem să visăm la păsărele. 🙂 Și mai suntem noi, ceilalți, freelancerii. Unii dintre noi au ajuns de nenumărate ori la burnout. Am scris aici pe temă, ca să vedeți că nu e glumă. Așa că odihna devine ceva obligatoriu, de pus în calendar.

Anul acesta mi-am pus în calendar odihna și pentru vacanța de Paști și pentru vacanța de vară. Odihna are multe fețe pentru mine. În primul rând să mă deconectez, să reduc timpul petrecut pe telefon, unde editez foto, scriu, citesc și tot ce mai pot face pe un smartfone de ultimă generație. Apoi să nu lucrez (nimic) pentru o perioadă de timp. Deci să mă ocup exclusiv de copii și de casă, de soț, fără ca altceva să mă preocupe, în afară de paginile zilnice de citit. Și abia la final, timp de petrecut în afara casei.

De data aceasta, m-am și simțit un pic rău – mă dureau ochii și capul. Era clar abuzul de ecrane. Așa că mi-am propus să mă deconectez cam de miercuri, am predat rapoarte și facturi. Pentru social media nu am pregătit niciun plan, am lăsat la voia inspirației totul. Am știut că mai am lucruri de făcut și în săptămâna cu 1 mai și am pregătit în avans planurile pentru cliente. Pentru blog am pregătit ceva, dar nu foarte mult. Când mă odihnesc eu vreau să se odihnească și el. Toate astea ca să reduc cât mai mult neașteptatul și să am cel puțin 1 săptămână de vacanță neîntreruptă.

A fost. Chiar a fost. Cu vizite la părinți, la prieteni, la iarbă verde, acasă singuri. Nu am petrecut niciodată vacanța la mine acasă, dar de data asta chiar mi-a mers la inimă. A fost cu de toate, inclusiv cu pusee de febră la copilul mic. Un fleac, ne-a ciuruit pentru câteva zile! Dar na, copiii se mai îmbolnăvesc în vacanță.

Frați și surori, chiar s-a putut fără ecrane. Am citit mai mult, am terminat 2 cărți. M-am uitat la oameni, i-am ascultat, iar simpla mutare de colo colo în aer și cu infuzia de vitamina D primită – toate mi-au făcut bine. Parcă sunt alt om, am altă energie. Sigur că nu am renunțat la sport, în ambele săptămâni am fost prezentă la antrenamente. Acum că mă apropii de limita de 6 luni pe care mi-o pusesem, îmi dau seama că nu mai vreau nicio limită. O să îmi duc jurnalul până la final de an și mai încolo. În plus, am avut zile cu mii de pași, în completarea antrenamentelor. Nu am luat niciun kilogram în plus, ba am și dăruit ceva. 🙂

Așa că se poate să fii turist și la tine în oraș. Se poate să asculți păsări și la tine pe terasă. Merge și cafeaua din cana ta, fără spumă de capuccino. Merg foarte bine mesele în familie, cu părinții. Cu cât trece timpul mai mult și mai repede îți dai seama că merg mai bine. Așa după cum se poate și să trăiești o vacanță fără să o pui toată, pas cu pas pe Facebook. Nu e o ironie la adresa altora, că și eu am făcut de multe ori asta. Dar zău că e ok și fără, nu pentru că nu aș avea ce să arăt. Ci tocmai pentru că e vacanță și că merită un stop de la toate muncile.

Deci, fără poze și fără locuri unde am fost în astea 10 zile, de data asta. Dar cu gânduri bune, cu mult aer curat tras în piept și cu privirea vie către….următoarele zile de muncă și următoarele vacanțe. Pe care sper să pot să vi le transmit și vouă prin aceste rânduri!

Primiți lumina din sufletele voastre și liniștea adusă de ea! Ascultați-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.