Categorii
Blog Parenting

Vreau sa fiu printesa!

bullyland-figurina-printesa-sofia-si-carteaUmbla vorba de pe la specialisti ca nu e bine sa incurajam fetitele sa se creada printese, ca le afecteaza viitorul si perceptia asupra relatiilor si mai ales asupra vietii. Ca sa fiu onesta, pe de-a-ntregul, chiar nu cred ca e gresit sa nu le dam voie fetitelor sa se imagineze Elsa sau Printesa Sofia. De fapt, chiar daca le permitem noi sau nu, ele tot se vor visa in rochite de printese, ca vorbesc cu animale nevazute sau traiesc intr-o lume stralucitoare, unde se duc la cursuri de pregatire a printeselor, impreuna cu zanele cele bune si ca invata un comportament regal, asa cum le sta bine unor printese adevarate.

Asa ca, din partea mea, nu e bai sa ne imaginam printese. Imi amintesc perfect ca m-am imaginat printesa pana la adolescenta aproape, asa mult imi placeau rochiile lungi, sclipitoare si coronitele care imi acopereau capul, cu muzica specifica de sarbatoare. Din nu stiu ce filme imitam personajele acelea atat de nobile, care umblau cu calesti si foloseau evantaiul vara, dupa care isi ascundeau privirile rusinate. Ma imaginam pe campuri impreuna cu caii si caleasca, citind la umbra salcamilor si band limonda dintr-o carafa adusa de valetul casei regale din care faceam parte. Periodic, ma intalneam cu alte printese si dezbateam lucruri importante pentru regat. Si, vai, cand ma indragosteam de un print imaginar, cat de frumos era! 🙂 Ce simtaminte si ce rochii noi imi cumparam! Da, a fost o perioada frumoasa, in care am visat ca sunt printesa si nu m-a afectat in nici un fel. Am avut relatii normale cu oamenii si m-am adaptat atat la scoala, cat si ulterior, in joburile pe care am avut. Cat priveste relatiile amoroase, s-a dovedit ca daca iti acorzi respectul cuvenit singura, ti-l va acorda si partenerul cu care esti. Transmiti acest lucru, prin felul tau de a fi. Nu m-am gandit ca mi se trage de la visele mele de printesa, dar daca este asa, cu atat mai bine. Daca am reusit sa iau din aceste vise valorile pe care roialitatea le transmite (onestitate, transparenta, loialitate, compasiune), de ce sa nu fie un lucru bun?

Asa ca am incurajat printesele si prezenta lor la noi in casa, cu magiile lor si mantiile stralucitoare, cu glasurile lor cristaline si cu povestile lor pline de suspans. Am improvizat palarii, am cumparat manusi si pantofei si am dat drumul la muzica. Am visat si am topait impreuna cu fetiscania mea pe acorduri de vis si mi-am inchipuit si eu ca sunt printesa din noua! Ce magie, cu adevarat! Buna dispozitie si bucurie copilareasca! Pentru prezent, dar si pentru un viitor in care un copil isi va aminti ca a avut dreptul sa viseze la ce si-a dorit!

Sursa foto: Noriel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.