Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Weekend cu copiii la Pastel Chalet – recomandare

De când suntem 4, ne place și mai mult să evadăm în afara orașului. Chiar dacă avem bagaje de făcut și desfăcut, ne mobilizăm împreună și am învățat să ne bucurăm chiar și de aceste momente, cam neplăcute, dacă stăm bine să ne gândim. Anul acesta am ieșit destul de mult, deși a fost un an plin, cu multe schimbări în viața noastră și cu multă muncă. Dar nu am fost prea mult în țară, așa cum am fi dorit. Ne-am redresat cam spre toamnă însă. Doar că Valea Prahovei pentru noi începe să nu mai fie alternativă, după 2-3 ieșiri în care am stat și peste 4 ore în mașină ca să ajungem la destinație. Pentru un simplu weekend, să stai 4 ore în mașină ca să parcurgi 150 km este cam mult pentru psihicul nostru. Dacă tot petrecem atâtea ore în mașină, măcar să ne bucurăm de o altă distanță și de un loc mai îndepărtat. Așa se face că am reușit în noiembrie să ajungem, într-un final, la Pastel Chalet, în perioada 17-19 noiembrie, unde jinduiam de multișor să respirăm ceva aer proaspăt de munte. Chiar a fost altfel față de ce eram noi obișnuiți pe la pensiuni. Sigur ne mai întoarcem!

Ce este important pentru noi într-o (mini) vacanță cu fetele

Alegem cu mare atenție locurile în care mergem și nu ne gândim întâi la preț. Știu oameni care aleg doar pe criteriul prețului și stau în locuri sordide sau mănâncă doar cartofi prăjiți și ei și copiii, câte o săptămână. Pentru noi sunt importante așa:

  • Drumul: cum ziceam, suntem dispuși să facem drumuri lungi cu mașina, fetele sunt de comitet. 🙂 Însă dacă suntem blocați pe o distanță scurtă, ne dispare cheful. BIFAT, drumul și peisajul au fost foarte frumoase, în ciuda anotimpului;
  • Locul: să fie un pic mai…exclusivist. Ce înseamnă? Adică nu în locuri unde se perindă sute de oameni, unde în restaurant nu poți mânca de zgomot, unde urlă muzica, miroase a mâncare peste tot, inclusiv în camere, unde copiii aleargă necontrolați printre mese și printre picioarele chelnerilor și sfârșesc în lacrimi cu ciorbe fierbinți peste ei. Mergem să ne tihnească, nu-i așa? Nu să ne dăm peste cap și să ne ia o săptămână ca să ne adaptăm la program, din nou. Adică, pe scurt, iubim locurile în care sunt cazate maxim 10-15 familii cu copii. BIFAT: la Pastel Chalet sunt doar 15 camere, deci chiar nu au cum să fie sute de oameni în același timp acolo. Mai mult, sunt 3 corpuri, iar unul dintre ele este restaurantul. Așa că nicio șansă dimineața să vă treziți cu arome de ouă prăjite în baie. 🙂
  • Activitățile de interior și de exterior: indiferent de anotimp, avem nevoie de opțiuni și afară și în casă. Să le știm dinainte, nu să cotrobăim după ele pe acolo. BIFAT: zona și natura, în general, sunt generoase acolo, nu am avut de ce să ne plângem;
  • Gazda: imi place să vorbesc cu omul care a făcut locul respectiv, să știu lucruri despre el, despre ce l-a motivat, de ce face asta, să inițiem un contact. E neplăcut să te simți un client…de duzină și să nu ai răspuns la nicio cerere. Noi nu suntem pricinoși și nici gălăgioși…foarte. 🙂 În vacanța fetelor am fost la o cabană super vestită și pricopsită, condusă de 2 arheologi. SImțeam că suntem clienți Deși I. e super pasionat de arheologie și încerca să se conecteze cu ei, nu s-a putut. La masă am vrut un pește fript și nu prăjit, nu s-a putut. S-a rupt capacul de toaletă în cele 7 zile, a durat 2 zile până au cumpărat unul, pe care nu știa nimeni să îl monteze, până la urmă l-am montat noi. La final am plătit, omul nu ne-a aruncat nicio privire. Așa nu, zicem noi! La Pastel Chalet însă BIFAT: Enisa și soțul ei sunt foarte implicați în toată viața pensiunii, sau mai bine zis pensiunea e viața lor. Îi lăsam acolo seara și îi găseam tot acolo dimineața, de vorbă cu cei mici sau cu cei mari. Deși oameni ai Bucureștiului, au învățat în câțiva ani multe despre zonă, lucruri pe care le spun oaspeților cu entuziasm și fără să obosească;
  • Mâncarea: știu că e greu oriunde cu mâncarea, că e perisabilă și înțeleg ce înseamnă acest business. Dar în locurile cu copii e nevoie de opțiuni la masă și e nevoie de mâncare gătită…mai curat! Adică fără sare, fără prăjit, gătit acolo și nu din borcan și la micul dejun alte opțiuni decât șuncă și salam. BIFAT: fetele noastre au măncat la Pastel alături de noi, chiar și cea mică. De obicei, nu prea mă încumet să îi ofer Măriucăi mâncare din restaurante. Însă aici nu am avut nicio frică. Măriuca are 1 an și 4 luni, iar noi gătim fără sare. La Pastel nu am avut nicio emoție, am avut opțiuni foarte ok.

Cum a fost în weekend cu copiii la Pastel Chalet

Pastel Chalet este situată în jud. Brasov, Comuna Vama Buzaului, Sat Dalghiu, harta aici.

Drumul

Pentru drum sunt mai multe variante, pe care ni le-a oferit chiar gazda, în conversația plăcută pe care am avut-o înainte de a ne decide când să ne petrecem weekendul acolo. Așadar, daca veniți dinspre București, aveți 3 variante:
1. Varianta DN1 – Sinaia-Brașov sau Săcele – Teliu-Vama Buzăului – Pastel Chalet;
2. Varianta DN1A – Cheia-Brașov sau Săcele – Teliu-Vama Buzăului – Pastel Chalet (pe această variantă circulă seară tiruri);
3. Varianta DN10 – Ploiești – Vălenii de Munte – Patarlagele-Nehoiu – Întorsura Buzăului-Vama Buzăului – Pastel Chalet (o alternativă foarte bună, mai ales atunci când celelalte variante sunt aglomerate). Drumul este foarte bun, asfaltat și priveliștea pe Barajul Siriului este superbă. Drumul ține aproximativ 4 ore.
Noi am ales varianta 3, am plecat vineri după amiază din București, în jur de ora 15 și am mers cam 4 ore, cu tot cu opriri. Frumusețea drumului a fost de văzut la întoarcere, ziua. Dar fetele au fost cumințele și s-au bucurat și ele de peisaj, atât dus, cât și întors. Drumul a fost bun, șoferul nu s-a plâns. 🙂 Mai jos este lacul Siriu, o frumusețe.
lacul Siriu

Când am ajuns

Era liniște, parcarea plină și evident că abia așteptam să ne dezmorțim. La Recepție era animație, oamenii se pregăteau de cină și parcă ne îmbia să batem la ușă. Ne-a întâmpinat chiar Enisa (gazda), veselă și dornică de povești de pe drum. Am zis în gând: you are my girl. 🙂 Fetele erau gălăgioase și curioase, Măriuca a început să exploreze. Un bebeluș făcea vocalize de la mami din brațe, un alt bebe dormea tun în cărucior, o muzică lină te îmbia să stai. În 5 minute ne integrasem în peisaj, parcă eram acolo de o săptămână cel puțin.

Cazarea

Pastel Chalet are 3 corpuri de clădiri: restaurantul și încă 2, capacitatea de cazare fiind de 15 camere duble. Cele 2 corpuri nu seamană între ele, nici camerele. Am apreciat faptul că nu e televizor în camere. Însă fiecare clădire are la parter un living, cu TV, loc de joacă pentru copii și loc de relaxare pentru părinți, cărți. Unul dintre ele are și masă de biliard și de tenis. Eu am apreciat mult aceasta facilitate într-o seară, când Măriuca era foarte obosită și a mers la culcare cu tatăl ei, iar eu am rămas cu Blonda să se joace cu fetița altei familii, în livingul cu biliard. Timp în care am răsfoit o carte.
Pastel Chalet
vedere curte Pastel Chalet
Noi am stat în Chalet Cosy, camera Mărțișor. 
Camera Mărțișor
Camera Mărțișor
În camera ne-a așteptat un țarc pentru Măriuca și un pat suplimentar pentru Teodora. Nu doarme niciuna cu noi, de aceea e o mare provocare cazarea atunci când plecăm la drum. Umplem o cameră efectiv, cu tot cu valize și alte efecte speciale. 🙂 Pe viitor va trebui să ne gândim la apartamente, pentru că programul lor de somn este diferit – seara Teo vrea să citească, în timp ce Măriuca poate adormi și de la 8.00, dacă e foarte obosită.

Mâncarea

Micul dejun e foarte bogat, pentru toate gusturile, inclusiv pentru vegetarieni sau oameni care țin post (humus, fasole boabe, fasole verde). Pâine de mai multe feluri, carne, brânzeturi de mai multe feluri, ouă după preferință (ochiuri, omletă, papară etc), lapte, cereale, unt, cafea, selecție de ceaiuri, chiar și salată beuf și de vinete. Asta mi-a plăcut foarte tare, faptul că erau preparate acolo, în dimineața respectivă.
La prânz și cină puteam alege din mai multe opțiuni pentru: gustare, supă (la prânz), fel principal și desert. Desigur că am luat și niște desert, pentru că era gătit acolo de bucătarul lor și…zău așa, când mai mâncăm noi clătite?? 🙂
Cum spuneam, nu ne-am plictisit și am avut de unde alege. Peștele a fost foarte bun, iar fetele s-au bucurat de mămăliga cu brânză și smântână, pe rând, dar nu numai.
Enisa mi-a povestit despre relația cu producătorii locului, de unde cumpără alimente. Ele provin de la animalele locului, dar nu poate fi sigură că este agricultură bio, deci nu pretinde acest lucru. Doar că mâncarea este naturală, din surse de încredere locale. Ceea ce mi se pare cinstit și bun.
Pentru că seara nu mai mânuiam volanul, am luat un rose de la Ceptura, care mi s-a părut minunat, pentru amatorii de gen. 🙂
Măriuca s-a bucurat de un scaun de masă la fel ca acasă, deci nimic nou pentru ea din acest punct de vedere.
Nu am așteptat niciodată prea mult, gustările erau gata, iar cantitatea de mâncare era atât de potrivită încât să ne bucurăm de ea – nici să flămânzim, dar nici să ne suprasolicităm stomacul. E mare treaba pentru un restaurant să gândeasca mâncarea ca să atingă acest nivel.
restaurant Pastel Chalet
dining Pastel Chalet
Cină Pastel Chalet

Teo la Pastel Chalet

Măriuca la Pastel Chalet

tratație la Pastel Chalet

Locul în exterior

Ansamblul e situat chiar lângă Vama 54. De altfel, pentru o perioadă de drum am urmat indicatorul pentru ei. Sunt gard in gard, practic. Terenul pe care e amplasată Pastel Chalet este generos și au planuri mari cu el. Momentan am vizitat iepurașii și am văzut serele, unde cresc legume vara.
Chiar în fața clădirii restaurant este loc de joacă pentru copii. Din păcate, ploua și Teo nu a putut gusta din plin o distracție pe leagăn sau topogan.
tears Pastel Chalet

curte Pastel Chalet

Locul în interior

Fiecare din cele 2 corpuri de clădiri dedicate cazării are un living jos. Cea în care am stat noi avea un living mai mic, cu loc de joacă, TV și cărți. Celălalt corp avea un living aproape dublu, întrucât găzduia și o masă de biliard. La demisol are masa de ping pong, unde Blonda și o prietenă de acolo s-au jucat ceva vreme.
Camerele sunt amenajate într-un stil plăcut, simplu, îmbinând elemente locale cu tente moderne.

Activități în împrejurimi

În dimineața de sâmbătă, am plecat în coloană, cu gazda în frunte, către Valea Zimbrilor și apoi către Cascada Urlătoarea. A fost foarte frumos, un drum dus – întors de 2 ore, cu tot cu opriri și admirat fauna și natura. Fetele s-au distrat de minune și au hrănit cerbii prin gărduleț, alături de supraveghetorul rezervației. Când am ajuns la Cascadă, Măriuca a adormit în scaunul de mașină, așa că plimbarea prin pădure am făcut-o doar cu Teo.
rezervație zimbri
rezervație zimbri
zimbri
Cu siguranță, dacă ar fi fost vreme bună, am fi putut face drumeții pe dealurile din jur, pe râu sau prin pădure. Dacă revenim vara, vom vrea să explorăm. Acum nu a fost timp și nici nu eram echipați pentru a lua pieptiș dealul pe vreme ploioasă.
Aici sunt toate atracțiile turistice din împrejurimi și aici traseele în natură.

Activități în interior

În afară de locul de joacă cu bile pentru bebeluși și TV-ul, masa de biliard și ping pong, Enisa organizează cu cei mici diferite ateliere tematice. În după amiaza în care am fost noi, a mai fost o familie cu fetiță cam de vârsta Teodorei. Evident, amândouă au avut teme de făcut. După ce au terminat, au putut participa la atelierul de creație organizat de gazdă. Cu planșe, mandale, ștampile etc.
loc joacă Pastel Chalet
activități la Pastel Chalet
activități copii
Aici sunt toate activitățile de interior la care aveți acces.

Ce mi-a plăcut mult – în loc de concluzie

În cameră nu există televizor, ceea ce m-a bucurat mult. A fost liniște, iar Blonda a citit. Dacă avea TV, sigur ar fi atras-o. 🙂
Implicarea Enisei, gazda. Avea o vorbă pentru fiecare oaspete și i-ar fi strâns pe toți piticii în brațe, așa o bănuiesc, după cât de frumos se uita la ei. 🙂 Pe Teo a ținut-o pe lângă ea, i-a răspuns la toate întrebările.
Designul clădirilor și grija pentru detalii. Finisajele, de bună calitate. Am finisat și noi o casă în toamna asta și recunoșteam materialele. 🙂
Faptul că Enisa ne-a însoțit în drumețiile la Cascadă și la rezervația din Valea Zimbrilor.
În cameră a fost cald, pe gustul nostru. În baie, la fel.
Cam așa a fost deci în weekend cu copiii la Pastel Chalet. Mai vrem!!! Și vara, dar și iarna, pe zăpadă!!

Proiecte speciale Pastel Chalet pentru voi

Am rugat-o pe Enisa să ne spună în 2 cuvinte conceptul Pastel: ” Ne dorim să dezvoltăm proiecte, sejururi care să aducă zâmbete, o stare de bine și amintiri plăcute. Ne dorim că oaspeții noștri să-și reîncarce bateriile și să trăiască o experiență veselă, într-un univers retras unde simți că s-a oprit timpul.” Păi…chiar așa a fost. 🙂
Pentru 2018 planurile lor sunt:

  • să continue cu taberele pentru familii cu copii Timeless Story și să introducă tabere dedicate familiilor cu copii mici, până la vârstă de 4 ani;
  • să introducă sejururi pentru seniori în care să le ofere o vacanță cu momente frumoase, relaxante;
  • să creeze tabere de sănătate în care să ne bucure de odihnă, relaxare, masaj, de mișcare în inimă naturii.

”Vrem să îmbrățișăm arborii, să simțim pădurea și să ne plimbăm cu picioarele în iarbă și nu în ultimul rând să mâncăm sănătos, să învățam ce înseamnă echilibrul în alimentație și să alegem un regim adecvat propriilor nevoi. În cadrul taberelor de sănătate și nu numai am dori să introducem și experiența tech-free. Având în vedere că ne aflăm într-o zonă retrasă în care semnalul la telefon și wi-fi poate fi deconectat foarte ușor, ne gândim să introducem o experiență atemporala, eliberatoare, în care să ne bucurăm de noi, de cei dragi, de natură, de stele și de timp de calitate.” mai spune Enisa. Ah, cred că am și eu nevoie de așa ceva. Anul acesta am fost conectată non stop.. 🙁
Locurile la Pastel Chalet se ocupă repede, zic că deja e bine să vă planificați pentru la anul, dacă vă atrage o vizită la ei. Pentru ianuarie e deja deschisă o nouă ediție Timeless Story.
Aici sunt pachetele pentru weekend.
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală

8 răspunsuri la “Weekend cu copiii la Pastel Chalet – recomandare”

neaparat o sa ajungem si noi la anul. e aproape de noi si ar fi pacat sa nu vedem despre ce este vorba. la cum am citit descrierile pe la voi, cele care ati fost, am putea chiar face o vacanta in toata cinstea acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.