De 20 de ani încoace tot cotrobăi prin ungherele Brașovului și nu mă mai satur. Dragostea mea a început sus, pe Tâmpa, de 1 decembrie. O panoramă deasupra orașului, care mi-a tăiat răsuflarea. Un steag vesel care fâlfâia alături. Un om drag de mână, cu care presimțeam că voi avea multe de împărțit. 🙂 Restul, e poveste. Dacă ar fi să aleg un loc unde să mă mut în țara asta, ar fi Brașovul. Poate trăiesc într-o bulă romantică, dar insist să mă bazez pe insincte de foarte multe ori. ”Mă-ntorc la tine iar și iar” e refrenul meu de pe DN1. După atâția ani, oare cum am mai putea găsi noul în acest oraș? Ce-am mai putea face într-un weekend romantic în Brașov?
Decembrie nu e pentru noi o luna în care să călătorim. Așa că a fost inedit în primul rând faptul că ne-am suit în mașină într-acolo în decembrie. Am transformat un weekend de lucru într-un weekend romantic. Și ce bine a fost!
Pentru voi care e înțelesul weekendului romantic? Ce faceți când sunteți singure cu partenerul pentru 2 zile? Pentru noi e important să vorbim, să ne plimbăm, să ascultăm muzică, să ne relaxăm și să descoperim locuri noi împreună. Bineînțeles că locurile cu mâncare și cafea sunt pe lista noastră, dar și librăriile.
Cazarea pentru weekendul romantic în Brașov
Locul pe care l-am găsit și care să ne găzduiască peste noapte e cel mai important, după părerea mea. Am găsit hotelul perfect, după ceva căutări: Upper House Boutique Hotel. Așa cum îmi place mie, cu stil și într-o zonă cu priveliște. Se vedeau de la balcon atât centrul Brașovului, dar și pădurea de la poalele Tâmpei. De fapt, o alee din fața hotelului ne scotea direct în pădure. Hotelul are parcare proprie generoasă și din parcarea lui până în centru, am mers pe jos cam 10-15 minute, în funcție de ritmul ales.
Camera noastră a fost o suită, de fapt. Dar toate camerele sunt mari și spatioase, cu finisaje moderne și detalii deco chic. Micul dejun este a la carte acolo, ceea ce iarăși mi-a plăcut. Că nu se face risipă.
A fost drăguță domnișoara de la recepție, care ne-a întrebat dacă am mai fost în Brașov vreodată. 🙂 Prietenoasă și de ajutor, ne-a răspuns la fiecare întrebare și ne-a ajutat repede să ne simțim bine. La micul dejun ne-a fost tot ea gazdă.
Am descoperit o cafenea nouă
Ne-am plimbat mult în cele 2 zile acolo, ca să mai descoperim locuri noi de simțit bine. Ne-a ajutat și vremea. E drept, mi-aș fi dorit zăpadă, că doar era decembrie. Dar cum n-ai cu cine să te cerți, am încetat să mai sper la zăpadă și mi-am văzut de ale noastre.
Cafenelele pe care le știam până acum în Brașov erau:
- Cafeteca;
- Pharmacy cafe;
- Tipografia.
Ne bucurăm să mai adăugam pe listă Magazinul cu cafea, pe o străduță care se ramifică din Republicii.
Unde am mâncat
-
Micul dejun la hotel – the best!
Am ales varianta vegetariană și nu ne-a părut rău. Aproape că ne-am săturat din prezentare. 🙂
-
Cina la Sergiana
E unul dintre restaurantele cu specific românesc pe la care trecem mereu când ajungem în Brașov. Pentru că gătesc cu produse locale (parcă din Poiana Mărului) și că au cea mai bună ciorbă de fasole cu tarhon ever.
-
Prânzul la Dei Fratti
Am avut noroc să găsim o măsuță, căci am făcut rezervarea foarte din scurt – de vineri seara pe sâmbătă. Dar am mâncat niște paste grozave cu fructe de mare!
Am mai scris despre Dei Fratti aici.
Ce am mai făcut
În afară de plimbare și vorbă mult și râs cât cuprinde, ne-am pierdut pentru câteva ore în Cărturești. Fiecare cu ochii după cărțile lui. În urma acestei aventuri, prada mea a fost:
Au fost gata în câteva zile. M-au cam zguduit și încă mă gândesc la ele.
Weekend romantic în Brașov la târgul de Crăciun
Să vă zic drept, mi-a făcut plăcere să intru în târgul din Brașov. Eu la București nu merg niciodată. Mă enervează aglomerația și calitatea slabă a produselor. Dar aici nu am putut să remarc produse unice, făurite de artizani locali și, mai mult, prețuri normale, nu de centrul Parisului, cum sunt în capitală. A fost un moment agreabil, de care ne-am bucurat, pur și simplu. Cumva, parcă eram în altă țară..
Rețeta noastră de mulți ani
Depinde de fiecare, de ce așteptări și standarde are. Noi putem să avem un weekend romantic și acasă (deși avem standarde). 🙂 Dacă sunt copiii la bunici, pentru noi e vacanță. Imediat ne configurăm pe modul romantism.
Timpul ne-a învățat să nu așteptăm momentul ideal și locurile îndepărtate unde să mergem. Profităm de orice moment sau loc care se ivește, pentru a petrece momente în 2. Fie că sunt la noi acasă, când adorm (din întâmplare copilele mai devreme), într-o plecare în 4, când fetele pur și simplu sunt absorbite de joacă sau când unul dintre noi are o plecare și celălalt poate să îl însoțească. Eu nu sunt din fire extrem de spontană, dar m-am adaptat, de-a lungul timpului. De când am copiii am învățat că momentele trebuie prinse și că ele vin pe neașteptate. Trebuie doar să fiu deschisă la ele. 🙂
Voi ce concept aveți când vine vorba de momente în 2? Ce înseamnă pentru voi un weekend romantic?
Aici le-am scris o scrisoare fetelor, ca să înțeleagă de ce mami și tati își doresc să mai petreacă și timp în 2. Care poate fi oricum și oriunde, nu neapărat de genul weekend romantic la Brașov. 🙂
4 răspunsuri la “Weekend romantic în Brașov – rețeta și ingredientele noastre”
un weekend romantic in doi poate insemna si alte activitati depinde cat de mult iti merge imaginatia sau cat de mult esti pregatit sa experimentezi,de ex.cina romantica,masaj.
Da, cred că ăsta e înțelesul de bază al romantismului. Știe toată lumea de lumânări parfumare, cine și alte terapii.
Un weekend romantic în doi este recomandabil și mereu binevenit mai ales dacă mai este la mijloc și un copil sau mai mulți. Weekendul în doi este o bulă de oxigen de care fiecare cuplu are nevoie. Pentru noi un weekend romantic în doi înseamnă după posibilități:
– un weekend la un spa cu saune și piscine;
– un city brake în care vrem să vizităm cât mai multe locuri noi;
– poate fi și acasă, copilul plecat la bunici, o sticlă de vin și timp liber cât cuprinde.
Suna grozav! Cât de des reușiți să înfăptuiți? 🙂