Categorii
Blog Food and nutrition Nature

Descoperirile lui decembrie 2019: 3 restaurante, 1 cafenea și 1 cofetărie

Voi continua seria de articole dedicate anului trecut cu decembrie și descoperirile lui. Pentru noi, decembrie e o lună specială, luna în care s-a născut Fata cu Părul de Aur. Iar decembrie trecut a fost cu atât mai special, cu cât ea a terminat și primul semestru din clasa a V-a. Merita sărbătorit totul. Nu ne prea caracterizează fastul, dimpotrivă. Așa că am marcat discret fiecare moment.  Important a fost că ea s-a bucurat, e tot ce contează. Sper ca lista cu descoperiri de restaurante să vă insprire și pe voi.

  • Restaurante și ocazii

1. Pizza Mania

Am ieșit la Pizza Mania în ultima zi de școală a Teodorei, ca să sărbătorim momentul. Am avut o companie foarte plăcută – o colegă de-a ei cu mama. Nu mai fusesem niciodată acolo și nici nu comandasem până atunci pizza cu maia. Dar a meritat! Genială la gust și m-am simțit mult mai bine după ce am mâncat, față de cum mă simt după o pizza standard. Recomand experiența! Am promis că ne întoarcem să testăm pastele.

Restaurantul nu e mare, e în centru, în Piața Victoriei, pe str. Grigore Alexandrescu nr. 8. Puteți vedea aici prețurile și meniul întreg.

2. Trofic

Am fost la Trofic pentru un mic dejun de business. Mi-a plăcut atmosfera intimă și mâncarea, dar nu mi-am dat seama că vom sta atât de înghesuiți acolo. Dacă nu vreți să stați foarte mult și doar să mâncați, poate fi o idee foarte bună. Mâncarea e deliciosă și cafeaua e de la Origo (de fapt, cred că toată cafeneaua e a lor). Nouă ne-a fost un pic dificil să vorbim lucruri serioase cu atâta lume în jur și mesele atât de apropiate. Dar ne-am descurcat pana la final.

3. Novotel

Pe lista de descoperiri restaurante am trecut și Novotelul, pentru că a fost o surpriză plăcută. Am mâncat la Novotel împreună cu prietenii noștri din Suedia, veniți în vizita în țară. Ploua tare afară, așa că ne-am oprit la ei. Foarte amabilă doamna care ne-a servit, prietenoasă cu picii noștri, care au făcut oricum mega hărmălaie în incintă. Mai mult, am primit și ponturi despre mâncare, despre ce ar fi mai potrivit pentru copii și ce porții. Foarte bune pastele, am testat toate tipurile la acea masa. 🙂 Porțiile foarte mari, dar știu că e de apreciat dacă se știe asta. 🙂 Am luat la pachet multă mâncare. Și să știți că prețurile nu sunt mai mari decât la o trattorie obișnuită, dimpotrivă, mi s-au părut chiar mai mici un pic.

  • Cafenea

La Vita e Vello e o cafenea relativ nouă în zona Universitate. Știu că probabil tendința e să căutăm peste tot lanțuri mari de cafenele, însă vă recomand să le încercați și pe cele mai micuțe. Veți fi surprinși să aflați cât de gustoasă e cafeaua, cât de atent  e aleasă de către proprietari și ce poveste grozavă are locul.

La Vita e Vello e situată pe str. Ion Ghica, nr. 4 (Palatul Camerei de Comerț și Industrie București) și e deschisă până la ora 20.00, chiar și în weekend. E aproape de Centrul Vechi, intrarea dinspre str. Doamnei, nu o ratați, e o mare pierdere!

Nu este o cafenea simplă, în fapt, conceptul inițial a fost de magazin de biciclete, când era deschis doar în Aviatorilor. Așa se explică accesoriile de vânzare din incintă. All in all însă, e un loc extrem de agreabil. Eu am intrat cu 3 copii după mine, care au fost bine primiți. Și ne-am bucurat și de o banana bread delicioasă.

  • Cofetărie

Am comandat de la Lulu ”c Cake tortul kranț, pentru ziua Teodorei. Am apreciat conținutul redus de zahăr, calitatea ingredientelor și promptitudinea proprietarilor, care livrează personal tortul în București. Am ținut legătura pentru ora de livrare și totul a fost conform planului.

Un tort de la ei costă în medie 150 – 200 lei, greutatea 1 kg și 1/2, recomandat pentru 14 persoane.

Din păcate, nu am fotografii pentru acest articol. Nu l-am premeditat, așa că nu m-am pregătit pentru foto. Cam toate au fost ocazii speciale, în familie, pe care le-am tratat ca atare. Ceea ce vă recomand și vouă, căci nimic nu e mai presus de familie, nu-i așa?

Voi ce descoperiri de restaurante noi ați făcut și cu ce ocazii?

Vă mai puteți inspira și din rubrica TURUL RESTAURANTELOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.