Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

6 locuri din România unde mi-ar plăcea să merg

De-a lungul timpului mi-am făcut un wishlist de locuri – pensiuni și hoteluri din diferite zone ale României unde mi-ar plăcea să ajung cu ai mei sau în cuplu, sau cum s-o putea. 🙂 Așa se face că am tot adăugat și am tot tăiat, iar anul acesta mai am o listă cu doar 6 locuri în care m-aș bucura să ajung, până la vara viitoare. Să vedem cum se vor alinia astrele și programul nostru, până anul viitor, vă țin la curent. Pe scurt, acest wishlist cuprinde locuri faine din punct de vedere al zonelor geografice unde sunt situate, mâncarea este naturală, de la ferme proprii sau de la localnici, de cele mai multe ori. Pensiunile respective sunt construite din pasiunea proprietarilor, care și-au dorit să facă din ele niște case de oaspeți, în care oamenii să se simtă cât mai ca acasă, deși departe de ea. Așadar, iată care sunt cele 6 locuri din România, în care mi-ar plăcea să merg în perioada următoare:

  1. Hadar Chalet

Telefon: 0729.208.208. Adresă: în inima pădurii, Siriu, Buzău.

Locul are 12 camere, un parc înflorit (30.000m patrați și 60 hectare de pădure), teren de tenis, păstrăvărie, piscină exterioară, restaurant cu mâncare proaspătă. De asemenea, pune la dispoziția clienților o colecție de cărți și filme străine, dar și multe alte surprize. Trebuie însă de menționat că este o zonă fără rețea de telefonie mobilă, însă pentru situații de urgență, poate fi folosit telefonul fix și rețeaua Wi-fi. În ceea ce privește împrejurimile, zona are foarte multe obiective turistice – Vulcanii Noroioși, mănăstiri, cascade, rezervații, tabere de sculptură etc. Pensiunea este ideală și pentru teambuildinguri sau evenimente precum nunți, botezuri sau petreceri aniversare, capacitatea fiind de până la 60 de persoane. Camererele sunt atât standard, cât și premium, dar și destinate familiilor cu micuți.

  1. Ferma de sub Penteleu

Adresă: Sat Varlaam, cătun Gura Milii, Județul Buzău, Comuna Gura Țeghii.

Inițial, locul, aflat sub poalele Munților Buzău, pe malul râului Bâsca Mare, a fost destinat familiei, dar din 2015, ferma este deschisă și publicului larg, din dorința proprietarilor de a pune la dispoziția tuturor o experiență în ceea ce privește traiul la munte. La fermă putem găsi animale care pot fi ținute în brațe și hrănite de copii – fapt ce ne aduce aminte de viața petrecută la țară, alături de bunici. Chiar dacă vremea nu este tocmai prietenoasă, ne putem petrece timpul citind în fața șemineului sau degustând vinuri, iar copiii se pot juca în camera de jocuri. Dacă vremea permite, se pot face drumeții prin împrejurimi sau puteți participa la ateliere (tâmplărie, olărit), la grădinărit sau activități specifice fermei (muls, dus caprele la păscut). Ferma deține 3 clădiri pentru cazare (Clădirea Fermei, Căbănuța și Casa Mare), iar în ceea ce privește hrana, aceasta este preparată din ingrediente din gospodăria proprie sau din împrejurimi. Oaspeților nu le este permis accesul cu alimente din afară, excepție făcând mâncarea pentru bebeluși sau a celor care au intoleranțe alimentare, însă la plecare, ei pot achiziționa din bunătățile puse la vânzare.

  1. Forest Retreat & Spa

Telefon: 0350 524 012. Adresă: sat Oveselu, comuna Măciuca, județul Vâlcea

Amplasat in mijlocul naturii, complexul Forest Retreat & Spa este un concept care îmbină activități destinate relaxării, cu fitness, educație în nutriție și întâlniri cu prieteni. Punctul de atracție al complexului este Centrul spa și wellness, întins pe o suprafață de 2500 mp. Forest Retreat & Spa are la bază conceptul de „forest bathing”, trendul nr. 1 pe piața internațională a spa-ului în 2015. Elementele naturii se regăsesc atât în designul interior al spa-ului (lemn, piatra naturală, pereți verzi vii), cât și în meniul de terapii bazat pe ingrediente naturale și produse fitoterapeutice.

4. Vama 54

Telefon: 0742434499. Adresă: Județ Brașov, Sat Dalghiu

Locul este un Hotel Boutique, deschis în anul 2014, în Rezervația Naturală Ciucaș, lângă Întorsura Buzăului; pune la dispoziție piscină exterioară în perioada 01.06 – 20.09, jacuzzi (dar doar pentru adulți), XBOX, jocuri de societate și biciclete trek. Capacitatea este de 40 de persoane (camere duble, apartamente și connecting rooms – pentru familiile cu mai mult de un copil), iar restaurantul are o capacitate de 60 de persoane pe terasă și 40 de persaone în interior. Chiar dacă meniul este cu specific românesc, printre preparatele servite le putem găsi și pe cele cu specific mediteranean. Activitățile de care ne putem bucura ar fi: excursie la vârful Ciucaș, plimbare cu trăsura trasă de cai, rafting pe râul Buzău, echitație la Vama Buzului sau Laser Paint Ball.

Ca amplasare, pensiunea este lângă Pastel Chalet, deci noi suntem familiarizați cu drumul și împrejurimile. 🙂

  1. Valea Verde Retreat

Telefon: +40 265.714399. Adresă: Strada Principala 119, Cund, Județul Mureș

Complexul este deținut de un cuplu de nemți care inițial nu au avut nicio legătură cu domeniul hotelier, până în anul 2005, când cei doi s-au dedicat turismului rural din zona Transilvaniei, din satul Cund. Toate casele sunt vechi ferme săsești – ceea ce face din Valea Verde o locație inedită – și sunt răspândite în întreg satul, însă recepția se face exclusiv la restaurant. În ceea ce privește activitățile de acolo, printre ele se numără cititul cărților despre mâncăruri, vinuri sau istoria României și a Transilvaniei în fața sobelor amplasate în camere, înotul în lacul din vecinătate, realizarea unor trasee și drumeții pe cele mai frumoase dealuri. Tirul cu arcul este o altă activitate pe care Valea Verde o pune la dispoziția noastră. În ceea ce privește mâncarea, preparatele sunt din recolta zonei, iar legumele și fructele pot fi și achiziționate pentru acasă, în loc de suveniruri. Valea Verde este un loc ideal atât pentru relaxare (yoga, masaj, cosmetică), cât și pentru evenimente corporate sau private.

  1. Conacul Archia

Telefon: 0735886130. Adresă: sat Archia, nr 92, Hunedoara

Gazda conacului este familia Szabo, o familie formată din trei generații, a cărei deviză este ”fii prezent”. Conacul este format din 15 camere tematice la care se pot adăuga și 10 paturi suplimentare, iar întreg domeniul se întinde pe 10 hectare, el cuprinzând manejul, grajdurile, piscina și pavilioanele pentru nunți. În acest loc se pot organiza evenimente precum nunți, botezuri și cununii în aer liber (pentru toate evenimentele meniurile se pot personaliza), cât și evenimente corporate (sală de conferințe pentru 25 de persoane, dotată cu proiector, ecran de proiecție și flipchart). În ceea ce privește restaurantul, preparatele poartă semnătura lui Antonio Passarelli. Activitățile sunt destinate atât copiilor, cât și adulților, iar printre acestea se numără echitația, tenisul și excursiile; conacul deține și o piscină.

Așadar, alo, soțul, acum că am scris negru pe alb, nu mai aveți scuză să ziceți că nu știți pe unde mai doresc să umblu în prezent și viitor, da? 🙂 🙂

Dacă doriți, ne puteți urmări isprăvile pe blog, rubrica Travel, sports and fun.

Iar dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.