Categorii
Blog Parenting

7 lucruri pe care și le doresc copiii

Zeci de ani, a curs cerneală multă în legătură cu ce-și doresc femeile sau bărbații. Dar despre copii, cu ei cum rămâne? Am putea zice că cei mici își doresc multe cadouri, nu-i așa? Primiți și voi de la ei destul de des întrebarea ”ce mi-ai adus”? Sau poate visează doar să se joace cu prietenii, dacă ne uităm în curți sau în grădinile blocurilor și le admirăm hârjoneala. Sau își doresc multe jucării, judecând după camerele lor pline ochi de ursuleți simpatici și pisicuțe vesele. Sau poate copiii își doresc să facă numai ce vor ei și când vor ei, să se uite când vor ei la desene animate sau să aleagă la masă doar plăcintele bunicilor și alte bunătăți ale lor. Și poate credem că picii își doresc să fie mari, să nu mai aibă reguli, cum cred că trăim noi. Este oare atât de simplu și simplist? De fapt, ce-și doresc copiii? Voi știți? Eu am găsit 7 lucruri pe care și le doresc toți copiii.
E bine și corect să vorbim la modul general despre copii și ceea ce-și doresc ei? Fiecare copil este unic și are propriile năzuințe, de când este mic. Însă am crescut 2 copii și încă îi mai cresc. Am mai lucrat cu alții, pe vremuri, când făceam educație la școlarii mici și astăzi, când mai fac ateliere cu ei. Am citit despre copii și am urmat conferințe cu diferiți parentologi. Așa am aflat cele 7 lucruri pe care toți copiii și le doresc, fără tăgadă:

1. Copiii își doresc să fie iubiți de către părinții lor

Toți, fără deosebire. Nu există suflețel pe lumea asta care să nu dorească iubirea părinților. Mici sau mari, adulți chiar, ne dorim să ne iubească părinții noștri. Și chiar să ne spună asta, cât mai des.

2. Copiii își doresc să fie acceptați de părinți, indiferent de ceea ce fac

”Mami, uită-te la mine și spune-mi că mă iubești, indiferent de ceea ce am făcut! Azi sau mâine, în fiecare zi a vieții mele. Știu că tu mă ierți mereu, ești singura care îmi oferă iubire necondiționată! Pentru că dragostea noastră curge prin venele noastre și s-a născut înainte ca eu să fi văzut lumina zilelor.”

3. Copiii își doresc să fie ascultați

Copiii vor să ne uităm la ei, fix în ochii lor, atunci când ei au nevoie de noi. Să îi auzim și să îi ascultăm, să simtă că are importanță pentru noi ceea ce ei spun. Ne vor acolo, pentru ei, nu vor să ne împartă cu niciun telefon și cu niciun om de la birou sau altă persoană. Vor să vorbească cu noi, vor să le cerem părerea și să le-o respectăm!

4. Copiii își doresc să fie ținuți în brațe

Cât de mari ar fi, tot la mami în brațe e cel mai bine. Când ne caută brațele, nu vor să audă ”ești mare, mami, mai vrei în brațe, este rușine!”. Vor doar să le deschidem, să îi primim și să își imagineze că sunt bebeluși din nou.

5. Copiii își doresc să fie mângâiați

Pe cap sau pe spate. Suntem singurii care le vor oferi așa ceva, în viața lor, fără să vrem ceva de la ei. Doar cu noi se pot relaxa și se pot simți în siguranță.

6. Copiii își doresc să se joace cu părinții lor

Da, oricât ar părea de greu pentru noi, un schimb de mingi cu un copilaș este minutul de aur pentru el. Râde, se rostogolește și e fericit. Niciun partener de joacă nu le transmite atâta bucurie și atenție ca în aceste momente.

7. Copiii își doresc să fie ca părinții lor

Cresc cu ochii lor mari asupra noastră, ne sorb cuvintele, deși câteodată pare că nici nu ne aud. Dar cel mai mult ne sorb faptele, postura și atitudinea. Cel mai mult își doresc să fie ca noi. Pentru ei este normalitate ce văd la noi. Dar oare ce văd?
Voi ce credeți că își mai doresc copiii?
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: aici

6 răspunsuri la “7 lucruri pe care și le doresc copiii”

Al meu vreau sa-mi aleaga singur hainele si incaltarile pe care vreau sa i le cumpar si isi alege singur tinuta de cand era o magaldeata.

Când sunt mici, sunt chiar mai cooperanți decât la vârste mai mari. 🙂 Adică la mine așa a fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.