Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Acomodarea în casa nouă (episodul 2) – trucuri pentru dimineața

Bine ați venit la noi acasă, din nou! Să vă zic un secret: eu sunt o persoană matinală, în sensul în care dimineața fac foarte bine orice, spre deosebire de seara, când nu mă pot concentra deloc. O singură hibă am: îmi e greu să mă trezesc. Am încercat variante de toate felurile: să mă scoale omul (ca idee, e stresant să lași pe altcineva treaba asta), să abuzez de butonul snooze (am citit că nu face bine la sănătate, somnul ăla furat nu e deloc de calitate), să mă trezesc după ceasul interior (am dat greș de mai multe ori). Într-un final, nu a funcționat decât trezitul brusc și imediat, când sună alarma. Dar prima oră din dimineață sunt îmbufnată și fac totul pe pilot automat, cu prea puțină prietenie, până mă trezesc cu adevărat.

Așa că vă închipuiți de tragedie în câteva acte e să fac ochi dimineața într-o casă nouă, după ce aproape 8 ani am făcut același lucru în altă casă. Și să mă străduiesc să fiu și simpatică, pentru copii și pentru dimineți cu zâmbete, la casă nouă. 🙂 A trebuit să îmi fac un ritual, în câțiva pași, pentru acomodarea în casa nouă, dimineața.

Beau un pahar de apă, imediat ce m-am trezit.

Uneori, e cu lămâie, alteori nu. Mă ajută la capitolul energie și îmi reface și rezerva de apă pierdută peste noapte.
acomodarea în casă nouăacomodarea în casă nouă

Fac un scurt exercițiu de recunoștință.

Scriu câteva lucruri pentru care mă simt recunoscătoare în dimineața respectivă, oricât de minore ar fi. Într-o dimineață din prima săptămână, am fost efectiv recunoscătoare că, în sfârșit, am putut folosi chiuveta de la bucătărie. Asta după ce toată săptămâna am încercat să găsim problema pentru care nu se scurgea apa corespunzător.

acomodarea în casă nouă

acomodarea în casă nouă

Pregătesc micul dejun.

Luăm întotdeauna micul dejun, oricât ar fi de frugal.

acomodarea în casă nouă

Fac un TO DO LIST pentru ziua respectivă.

Mă clarifică și mă liniștește.

acomodarea în casă nouă

acomodarea în casă nouă

Ascult 2-3 melodii preferate la căști, în timp ce verific mailurile.

Muzica are proprietăți terapeutice.

acomodarea în casă nouă

acomodarea în casă nouă

Beau o cafea.

Nu există dimineață fără cafea. Prepar repede o cafea aromată, cu o simplă apăsare de buton. În fiecare dimineață o altă aromă, ca să nu mă plictisesc. 🙂 V-am povestit aici cum mă joc eu de-a barista cu aparatul BeanZ Wave de la BeanZ Café, cu care m-am imprietenit de sarbatori.

acomodarea în casă nouă

acomodarea în casă nouă

Răsfoiesc o carte, o deschid la întâmplare.

Îmi place jocul ăsta, să văd unde se deschide. Rețin o idee, o diger toată ziua. Țes alte idei în jurul ei.

acomodarea în casă nouă

acomodarea în casă nouă

acomodarea în casă nouă

acomodarea în casă nouă

Acomodarea în casă nouă

Doar câteva vorbe mai am de zis. Sunt foarte încâtată de comoda mea de lemn din dining, pe care am vopsit-o în echipă, acasă. Și de masa din dining la care au încăput 10 oameni recent. În bucătărie, am pus cuptorul la nivelul meu, de data aceasta, ceea ce ne ușurează viața.

Operațiunea casa nouă este un proiect susținut de BeanZ cafe, noua mea descoperire, despre care v-am povestit aici.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală

8 răspunsuri la “Acomodarea în casa nouă (episodul 2) – trucuri pentru dimineața”

Vreau să-ți spun un secret. Aseară am luat decizia, deci ești prima care află. Doresc să mă dezvăț de cafea deși este o plăcere a dimineții. Cu ce am început să o înlocuiesc deja de o vreme? Cu un zâmbet. Zâmbesc imediat cum îmi dau seama că m-am trezit. Și mai vreau să adaug ceva: să am parte de 15 minute de liniște, imediat cum mă trezesc, care până acum au fost posibile doar dacă m-am trezit înaintea alor mei.
PS: îmi place masa ta din bucătărie, dar și ritualurile tale.

Aaaa, ești tare! Dacă îți propui tu asta..eu n-aș putea. Beau cafea toată ziua, nu numai dimineața.
Masa mare e din dining. Din bucătărie e cea rotunda, dar nu se vede prea bine, ca o acopăr eu, somnoroasă. :))
Te îmbrățișez, să îmi mai scrii!

Și mie îmi plac mult fotografiile, ritualurile tale dar mai ales stilul minimalist adoptat în noua casă. Am și eu un plan minimalist pentru ianuarie. 🙂

Ah, mulțumesc, Laura! Știi cât e de bine! Parcă simți că poți gândi. Nu mă mai apasă înghesuiala de dincolo. E mult mai bine și sper să păstrăm așa lucrurile cât mai mult timp! 🙂
Poate ne vedem și noi la Mama Time Out, acum, în ianuarie. Ce zici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.