Categorii
Blog Mama Time Out Travel, Sports & Fun

Mama Time Out, ediția a III-a, a fost despre mindfulness

Pregătesc ediția de ianuarie a proiectului Mama Time Out (a IV-a) și îmi amintesc crâmpeie din Mama Time Out, ediția a III-a, care a fost despre mindfulness. O temă care ar merita să fie aprofundată în ediții ulterioare, după cum mi-au șoptit la plecare dragile de voi. O temă care a deschis o cutie a vieții noastre dură: nu suntem niciodată aici, suntem mereu în trecut sau în viitor. Ne gândim mereu la ce a fost și ce am făcut și ne facem în permanență planuri. Iar aici, unde e nevoie de noi și unde merită să fim, nu suntem. Știți că unii oamenii călătoresc prin toată lumea, dar tot timpul sunt, de fapt, doar în capul lor? Cam așa e și cu noi în vacanțe, când nu reușim să ne deconectăm. Mintea noastră, ca un cal nărăvaș, își face de cap, ba încolo, ba dincolo. Iar noi avem nevoie, pentru a putea trăi aici și acum, să strunim calul ăsta. E greu, dar nu imposibil. Avem nevoie de ceva cunoștințe și nițică practică. E ceea ce am aflat în decembrie, la Mama Time Out, ediția a III-a, de la Oana Calnegru, psihoterapeut.

Cum a fost la Mama Time Out – ediția a III-a, pe scurt

 • cam 40 de femei superbe s-au bucurat de compania celeilalte și de îndrumarea trainerului;
 • tema ediției a fost: Mindfulness de sărbători;
 • formatul evenimentului: expunere, întrebări și răspunsuri;
 • profilul ediției: dezvoltare personală;
 • trainer: Oana Calnegru, psihoterapeut, Pagina de Pshihologie; ne-am bucurat și de la Nora Neghină, colega ei, care a și avut o intervenție în expunere;
 • au fost și de data aceasta câțiva bebeluși și copii :);
 • multă emoție plutea în sală;
 • oameni care au fost la eveniment încă de la prima ediție și abia o așteaptă pe următoarea (așa mi-au zis, nu mă laud eu);
 • o participantă a venit și cu mama ei – tare frumoasă mi se pare ideea;
 • Aura Angheliu, de la jurnaluluneimame.ro, a venit tocmai de la Constanța să ne vedem și să ne îmbrățisăm;
 • cuvintele cheie ale întâlnirii au fost: blândețe, acceptare, asumare;
 • m-a atins o frază, care cred că ar trebui să le fie comunicată tuturor perfecționiștilor: ”Suficient de bun este foarte bun!”;
 • mi-a rămas următoarea idee, pe care o îmbrățisez pentru 2018: ”Fiți un dar pentru cei din jur!”. Cum? Prin: îmbrățișări, cuvinte și fapte recunoștință, apreciere. Uau!

Gazda evenimentului

Deja evenimentul are o gazdă tradițională: Biblioteca Metropolitană, Filiala Ion Creangă, din str. Christian Tell, nr, 10.  Evenimentul nostru va avea mereu loc în Biblio Lounge, iar alături este Ludoteca, unde copiii consultă cărți și mânuiesc cu drag jucării. Copiii mai mari chiar poti fi lăsați acolo fără probleme, vă desparte doar un perete de ei. 🙂

Știați că puteți să vă faceți permis la bibliotecă pe loc, când veniți la eveniment? Doar cu buletinul. Și apoi aveți acces la toate cele 30 de filiale. Mai povestim, dacă vreți, ca să vă conectez cu cele mai amabile gazde de acolo. E fain că puteți merge și cu piticii voștri! Cu like și follow la paginile Facebook ale BMB și ale filialelor favorite vă veți bucura mereu de vești proaspete.

Mama Time Out, ediția a III-a, în imagini

Ah, iar nu e toată lumea în poză. 🙂 Am zis să facem fotografia de grup la început, ca să nu prindem pe toată lumea, până mai fuge câte cineva la final. Doar că de data aceasta, au fost persoane care au venit mai târziu. 🙂 Data viitoare, ne ridicăm la mijocul evenimentului pentru foto, vă ameninț! :))

Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulnessMama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness

Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness Mama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulnessMama Time Out, ediția a III-a, despre mindfulness

Prietenii evenimentului

Mulțumesc pentru sprijin: SLooP, AQUA Carpatica, Eisberg – Iubesc salatele, Editura Litera.

Credit foto: Dodo studio, by George Ionita – Fotograf si Mihaela Ionita, prietenii proiectului si ai florinabadea.ro – blog de viata sanatoasa.

Ținuta (rochia cupcake) de care m-am bucurat în acea seară a fost oferită de Irina Țenovici, de la HappyFriday.

Resurse pentru voi – mindfulness

Vă pun mai jos linkuri către cărțile de mindfulness de pe pagina de psihologie, pe care Oana vi le-a arătat la eveniment:
 
Resurse bune online de mindfulenss:
 
 • aplicații: 
– pentru începători:
Headspace
Stop, Breathe & Think
Calm
 
– pentru practicanți:
Insight Timer
The Mindfulness App
 
 • web:
https://palousemindfulness.com/index.html – acesta este un site, unde puteți face for free, cursul de mindfulenss în 8 săptămâni.
https://health.ucsd.edu/specialties/mindfulness/programs/mbsr/Pages/audio.aspx – aici sunt mai multe meditații ghidate de mindufulness.

Despre conceptul Mama Time Out

Mama Time Out este un proiect florinabadea.ro și Health Connections și este dedicat femeilor din comunitatea blogului. În fiecare lună vom dezbate o temă diferită și vom avea câte un alt invitat.

Despre toate cele 3 ediții, puteți citi aici.

Rămâneți aproape de blog, în 2018 vor fi 12 ediții minunate, pe teme interesante, zic eu.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto proiect: georgeionita.com și Imagine People, care a creat vizualul de proiect.

4 răspunsuri la “Mama Time Out, ediția a III-a, a fost despre mindfulness”

Buna FLORINA,

LA MULTI ANI inca o data ,cu sanatate ,liniste ,bucurii si iubire.

Multumesc inca o data ca mi-ai dat ocazia sa particip la o intalnire ,interesanta ,instructiva (chiar si pt varsta mea )si asa cum ai spus si tu plina de emotie.

Bravo,faci un lucru minunat si tu sti asta ,pentru ca i-l faci cu mare ,mare placere ,chiar daca iti consuma timp,concentrare si multa dorinta de a face participantele sa uite pentru 2 ore de toate grijile.

Te pup ,te imbratisez si iti doresc multe ,multe proiecte in continuare.

Irina, nici nu știi cât de mult mă bucur pentru faptul că îmi scrii. Te păstrez în gând din ziua aia când am probat rochii împreună! Cred că acolo ne-am văzut ultima oară. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.