Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Anti rezoluții pentru noul an

E frumoasă perioadă aceasta din ianuarie, când suntem plini de entuziasm și ne aruncăm în obiective și rezoluții. E un nou început în calendar. Pe de altă parte, simt o presiune enormă care ne apasă în ianuarie. Multe femei vor să șteargă cu buretele cine au fost până în decembrie și să se schimbe cu totul în 2023. De aceea am făcut lista de anti rezoluții pentru noul an.

De ce anti rezoluții?

Pentru că multe dintre rezoluții sau obiectivele pentru noul an sunt făcute din spațiul acela de îndârjire, uneori ură sau dispreț pentru propria persoană, pentru corp, mai ales.

Pentru că privirea din oglindă ne spune că ceva trebuie reparat.

E mereu la fel, în fiecare an. Vrem să reparăm ceva la noi, să ne schimbăm cu totul, să devenim alte persoane, ați observat? Și, dacă se poate, să se petreacă și foarte repede acest lucru.

Vrem să ne schimbăm corpul, obiceiurile și să ne alungăm emoțiile.

Vrem să fim mai bune în noul an, să facem mai bine, începând din ianuarie. Dar de ce în ianuarie? Parcă ianuarie scoate în lumina reflectoarelor doar acele părți care nu ne plac la noi, de care ne disociem, pe care le negăm.

Dar, totuși…ele ne-au adus aici. Suntem aici, în ianuarie 2023, pentru că ne-a ajutat acest corp, că unele obiceiuri ne-au susținut să mergem mai departe, iar emoțiile noastre sunt cele care ne-au ocrotit ca într-o bulă toate acțiunile.

Dacă, totuși, nu avem nimic de reparat la noi?

Dacă onorăm cine am fost până în decembrie, cu tot cu emoțiile noastre, de orice culoare și intensitate și cu tot cu obiceiurile noastre, mai bune sau mai puțin bune?

Dacă le mulțumim tuturor cu recunoștință?

Cum ar fi pentru noi dacă am accepta că nu ne lipsește nimic și că nu trebuie să ”reparăm” peste noapte nimic la noi? Să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem în ianuarie 2023.

Asta nu înseamnă că ”ne culcăm pe-o ureche”, înseamnă doar că schimbăm spațiul din care vom face orice mică sau mare ajustare la modul cum trăim.

Înseamnă că mulțumim cu recunoștință pentru tot ce am primit și că suntem conștiente că suntem de ajuns deja. Că nu mai trebuie să demonstrăm nimic. Că avem oricum toate răspunsurile despre schimbare, dar că o facem într-un ritm propriu. Și că o vom face cât de lent putem, pentru că așa vrem, lent. Nu în forță, nu repede. Și poate nu din ianuarie. Oricând ne simțim pregătite pentru acțiune e un moment bun, nu doar în ianuarie.

Iar din spațiul acesta de iubire, vocea care ne spune ”hai repede pe intermitent fasting, că am auzit eu că așa au slăbit fetele cutare” sau ”trebuie să alergi 10 km că ai mâncat o prăjitură” va fi dată pe foarte încet, către mute. Cu iubire și blândețe.

Rezoluții de genul ”5 kg de dat jos în ianuarie” sau ”5 antrenamente pe săptămână”, ”mă las de carbs de tot” sau ”nu mai mănânc deloc dulce” se vor transforma în anti rezoluții pentru 2023 de genul:

 • Ia-ți pauza de masă zilnic;
 • Pregătește-ți singură măcar 1-2 mese zilnic;
 • Dă netflix-ul pe o carte și un ceai în liniște măcar de 2-3 ori pe săptămână;
 • Cere ajutorul când nu mai poți;
 • Mergi pe jos zilnic 1/2 oră;
 • Ascultă-ți nevoile tale cu prioritate;
 • Măcar o zi de weekend stai fără să faci nimic;
 • Permite-ți pauză scurte de 10 minute pe canapea, zilnic;
 • Fă o prioritate din relația cu partenerul tău.

Deși suntem extrem de diferite, noi, femeile, vrem în general cam același lucru:

 • mai multă odihnă;
 • mai puțin stres;
 • mai multă grijă și iubire de sine;
 • mai puțină conformare;
 • mai multă plăcere;
 • să ne simțim ascultate și înțelese;
 • să trăim conform adevărului nostru;
 • să ne simțim libere;
 • să nu ne mai pese de părerea altora;
 • să putem avea o comunicare deschisă cu partenerul;
 • să simțim parteneriat în creșterea copiilor și în organizarea casei.

Schimbarea nu vine automat, că e ianuarie.

Nicio schimbare nu se va petrece din spațiu de ură și dezaprobare – pentru cine ești și ai fost, pentru corp, pentru formele lui, pentru modul cum mănânci.

Acceptă cine ești și bucură-te că azi trăiești și propune-ți cu iubire și prețuire să începi să schimbi ușor ușor la tine câte ceva, pe rând.

Și, mai ales, schimbarea nu poate veni din cap. Știu că e greu de crezut asta pentru femei care au trăit în cap toată viața, fără să aibă nicio relație cu propriul corp, fără să-i audă mesajele mai șoptite sau mai strigate.

Schimbarea va veni de la corp. De la acel corp care va simți că e apreciat, îmbrățișat, iubit. Așa cum e el acum. Iar când va simți asta, va face parteneriat cu tine, draga mea. Pentru direcția unde vrei tu să te duci.

Așa că invitația mea e să lași rezoluțiile pe hârtie și din cap deoparte. Anul acesta să îți propui un singur lucru: să înveți să îți asculți corpul. Așa vei învăța să trăiești cu adevărat în corp de femeie. Și vei învăța să îți onorezi ritmurile.

Ai înțeles cum e cu aceste anti rezoluții pentru noul an? 🙂

Dă-mi un mesaj peste câteva săptămâni/luni, să îmi spui cum ești.

Până atunci, dacă nu știai, am un CURS GRATUIT pentru tine, fix pe tema aceasta, a relației cu propriul corp. Uite AICI – te poți înscrie și tu. Sunt foarte multe informații, perspective, exerciții de lucru pentru acasă. Confirmă înscrierea, caută și în alte foldere în afară de inbox și spor la explorare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.