Categorii
Blog Food and nutrition

Cea mai bună dietă în 2023

Dragilor, continui seria despre slăbit și pun un pic pe pauză articolele promise la final de 2022. Da, recunosc, am un interes. De fapt, am mai multe. Primul ar fi acela de a vă opri să vă avântați în procese rapide de pierdere de kilograme. Ați mai făcut asta în trecut și ați văzut efectele. Al doilea ar fi să vă invit la o schimbare de mindset, ca să nu mai căutați scurtături. Pentru că pur și simplu acestea nu funcționează. Și nu vă spun doar eu asta, ci ați observat și voi din experiențele voastre personale. Așadar care este cea mai bună dietă în 2023?

Dietele nu funcționează. Și pot produce foarte mult rău în plan al sănătății. Știu o singură dietă care funcționează în 2023- dieta ”stil de viață”. Poate fi anul în care să vă opriți din încercat strategii și scurtături și să recunoașteți cât este de important să începeți să slăbiți și să vă mențineți sănătoase și în formă.

Dieta ”stil de viață”

De ce e cea mai bună dietă în 2023? Pentru că pune capăt seriei nesfărșite de încercări și scheme în farfurie.

Pentru că oprește mindset-ul de genul ”până în vară mă abțin”, care înseamnă ulterior întoarcerea la obiceiurile anterioare acestei perioade.

Vă îndeamnă să vă asumați responsabilitatea și să începeți să învățați despre cum se mănâncă sănătos și să aplicați zilnic, câte puțin, ce învățați.

Vă arată că mâncatul sănătos e parte dintr-un alt stil de viață, nu cel cu care vă chinuiți acum.

Da, cunosc prea multe femei care trăiesc chinuindu-se, din păcate. Sunt blocate în situații de viață și, din păcate, de acolo se iese cu ajutor. E nevoie să admiteți că aveți nevoie de ajutor să văd schimbați situația de viață.

Dacă acceptați să vă uitați cu onestitate la viața voastră, la valorile pe care le aveți și dacă trăiți conform cu valorile voastre, e primul pas important pentru schimbare.

Când începeți să vă respectați nevoile și să le comunicați blând celor din jur, veți vedea că se reduc episoadele de mâncat emoțional. Asta înseamnă că nu veți mai ronțăi continuu și nu veți mai petrece mare parte din timp lângă frigider.

E simplu să zici: ”Eu știu, nu mai mănânc pâine și dulciuri”. Dar nu e suficient să știi. Cum vei face asta? Pentru cât timp? Și, este cu adevărat ceea ce îți trebuie ție? Doar pentru că ai văzut că funcționa cândva sau că așa zic pe Facebook experții, nu înseamnă că este bine.

Testați, testați și iar testați, ca să vedeți ce vi se potrivește. Mai ales că și nutriția a suferit ca știință multe schimbări și studiile sunt în continuă desfășurare. Dar dincolo de știință, este corpul nostru care are propria înțelepciune și pe care merită să îl ascultăm.

Începeți să urmăriți zahărul. Am fost prea mult timp prea îngăduitori cu el și l-am lăsat să fie prezent în toate alimentele: cafea, ceai, supe creme, pâine etc. Urmăriți și începeți să reduceți. În România suntem campioni europeni la consumul de zahăr anual, dublu față de toți europenii.

De anul acesta puteți testa mai puține mese. Atenție, gustările sunt și ele niște mese mai mici. Adulții sedentari nu prea au motive să mănânce 3 mese și 2 gustări zilnic. Poate doar dacă eu probleme de sănătate (ex: reflux) și au recomandare de la medic să mănânce puțin și des.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le avem este supraconsumul. Consumăm mai multă mâncare decât avem nevoie, cel mai des din cauza stresului și a emoțiilor pe care nu știm să le simțim. Invitația mea e să aflați care sunt sursele de stres și de emoții mai greu de digerat din viața voastră.

Dieta stil de viață înseamnă o viață trăită conștient. Înseamnă să fii prezentă în fiecare moment, în tot ceea ce faci și inclusiv atunci când mănânci. Să fii prezentă în viața ta, aici și acum. Nu cu gândul între trecut și viitor (griji și frământări).

Puteți începe în 2023 dieta stil de viață punând piciorul pe pedala de frână. Spuneți NU pilotului automat pe care ați trăit până azi și deja veți vedea efectele: mâncat emoțional redus, poftă de dulce redusă, nevoie de mâncare mai puțină, aha-uri și alt mod de a privi mâncarea.

Dieta ”stil de viață” înseamnă o altă relație cu mâncarea și corpul.

Dieta ”stil de viață” înseamnă lucrul pe 3 paliere:

  • corp;
  • obiceiuri;
  • mindset.

Cine vrea să îl învăț cum se ține această dietă? ca anul viitor să nu își mai propună printre obiective din nou slăbitul.

În 16 februarie încep cu o nouă grupă programul ”Slăbește mâncând”. Prima grupă a început în decembrie și a trăit sărbătorile de iarnă fără să se îngrașe, cu practicile pe care le-a învățat.

Durează 3 luni acest program, ca să fie suficient timp de învățat tot ce este nevoie și de integrat. Pentru că fără practică e doar un alt curs pe care dați banii în acest an.

AICI sunt toate detaliile. E doar pentru femei și are câte o sesiune de zoom pe lună, în rest totul se desfășoară pe whatsapp, de la comunicarea noastră, pănă la exerciții, share de informație, sugestii, feedback etc.

!! Vestea cea mai bună este că pentru 3 luni în avans aveți o reducere la plată de 150 lei. 🙂 Să vă bucurați de acest dar din partea mea!

Zilele acestea completez grupul de femei doar cu acelea care vor să facă o schimbare cu adevărat în viața lor și nu care doar vor să mai încerce ceva.

Tu din care categorie faci parte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.