Ce pot face femeile – prevenția
După 35 de ani, femeile devin vulnerabile în ceea ce privește sănătatea osoasă. De aceea, experții recomandă un aport de calciu care să fie luat atât din dietă, cât și din suplimente, dacă e nevoie. De asemenea, o cantitate de magneziu potrivită și de vitamina D, atât din expunere la soare. cât și din suplimente, este importantă, pe lângă partea de mișcare ce va trebui să devină o rutină în viața femeilor. Mișcarea poate însemna atât mers, cât și ridicarea de greutăți și bicicletă eliptică. Toate în scopul subiectului de față.
Ce mai putem practica:

  • mindfulness;
  • terapie;
  • meditație;
  • yoga;
  • pilates.

Iată, printre altele, de ce recomand eu mereu practicarea uneia din aceste forme de mișcare și relaxare. Nu ne ajută doar pe partea emoțională, ci și pentru evitarea altor probleme de sănătate/

Ce să nu facem

De evitat:

  • fumat:
  • consum de alcool;
  • sedentarismul;
  • medicație în exces.

Studiul la care fac referire e aici 

Am scris despre burnout săptămânile trecute și am și un concurs pe această temă în plină desfășurare.

Am mai scris deunăzi un îndemn despre păstrarea țiglelor pe casă, aici.

Eu așa zic: nu scriu întâmplător. Newsletterul va fi deschis de câteva mii de oameni, iar blogul e citit de peste 40,000. Mare parte dintre voi, care citiți, sunteți femei. Cu un ritm de viață agitat, cu copii, probleme, frământări. Până să ne dăm seama de ce ne-a lovit, ne trezim la pensie. Ca să nu umplem holurile spitalelor, care și așa dau de pe dinafară de pacienți, e bine să ne păzim de acum. Căci o unghie roasă azi mâine s-ar putea să fie mai mult. La fel ca și perpelitul noaptea pe probleme mai mult sau mai puțin importante.
Se pare că în jur de 70% dintre gândurile noastre sunt negative. Și peste acest procent sunt gânduri pe care le vom avea și mâine. Vă dați seama în ce mecanism vicios trăim, ce e în capul nostru? În realitate, puține dintre îngrijorările noastre se înfăptuiesc. Deci, ne frământăm degeaba. Știu, pare simplu când scriu, practica ne omoară la toate. Dar cu exerciții, de tipul celor de mai sus, anxietatea se poate diminua și ne poate lăsa sănătatea în pace.
Ce vreți să fiți? Niște băbuțe vesele și active sau unele hâtre și arțăgoase, cu tot felul de probleme de sănătate, poveri pentru copiii voștri? Pare departe ce zic aici, dar e mai aproape decât credem.
Așa că hai cu veselia, chiar și autoimpusă!