Categorii
Blog Turul restaurantelor

Turul Restaurantelor, episodul 14: Avido Bistro

Avido Bistro este al 14-lea restaurant pe care îl vizitez în proiectul meu început anul trecut: Turul Restaurantelor. Să vă zic drept, nu știam de el. Dar m-au invitat fetele inimoase care și-au lăsat amprenta asupra lui. Așa că am zis da și am mers. Cristina și Mădălina au deschis Avido Bistro lângă Piața Floreasca, alături de toate restaurantele deja știute, în inima zonei. Bistroul este la parterul unui clădiri de birouri și are o terasă generoasă. În spaniolă, Avido înseamnă ”poftă”, ca să știți de unde vine numele. Iar mâncarea chiar îți face poftă, ca să știți că nu am pierdut degeaba vremea pe acolo. Dar vă arăt imediat.

Conceptul Avido Bistro

”Mâncarea așa cum era odinioară… Fără pesticide, organisme modificate genetic și culturi pe repede-înainte…O idee aparent simplă, însă în același timp complexă, ce ne-a însoțit pe întreg parcursul călătoriei noastre și ne-a permis să vă propunem astăzi, cu mândrie, conceptul nostru.

Bună, suntem Mădălina și Cristina, iar împreună am pus bazele unui bistro a cărui semnătură să fie respectul nostru pentru oameni și natură. De la cafea de specialitate, prăjită cu câteva zile înainte de a fi servită, pâine cu maia artizanală, plămădită de noi în fiecare dimineață, la omlete, supe, sandwich-uri și prăjituri făcute în casă, conceptul Avido oferă oamenilor o alternativă sănătoasă, fără compromisuri, într-o societate în care alimentația este adesea impusă de ritmul alert al vieții urbane.
Împărtășim pasiunea noastră pentru un stil de viață sănătos și o alimentație cât mai autentică, cu prietenii noștri de la ferma Nasul Roșu, fermă aflată în al doilea an de conversie ecologică. Și ei ca și noi, cred cu tărie în alimentele gustoase dar și sănătoase care ne hrănesc corpul, sufletul și mintea, motiv pentru care împreună, încercam să punem pe masă tot ce este pur, simplu, adevărat.

Parcă e scris de mine, nu-i așa? 🙂

Iată deci și motivul pentru care am ajuns la Avido și am petrecut la un prânz peste 2 ore, într-o zi mohorâtă și friguroasă.

Creatorele Avido Bistro

Mă pregăteam să iau masa cu o prietenă, să facem fotografii și să vorbim de ale noastre. Eram cu ochii pe ceas și aveam în plan în jur de o oră pentru această masă. Dar planurile ne-au fost imediat aruncate la coș de către Cristina și Mădălina. Erau zâmbitoare, deși le-am simțit obosite. Ați văzut voi antreprenor relaxat și odihnit în România? Eu nu prea..cel puțin nu la început de business.

Am intrat în vorbă, că ne plac poveștile tuturor. Ele atrase de munca mea, eu fascinată de curajul lor. 2 prietene care s-au hotărât să își pună la bătaie economiile. Au pariat pe pasiunea lor: mâncarea. S-au implicat total. Gătesc, aleg furnizori cât mai apropiați de oraș. Sunt pasionate de pâinea cu maia. Sunt pasionate de călătorii, de unde au plecat cu gust pentru ingrediente de calitate și combinații fericite pentru papilele gustative. Amândouă au lucrat în cu totul alte domenii, le mergea bine și, totuși, au renunțat la toate ca să pună pe picioare acest vis: afacerea lor.

Am gustat pâine din mâna lor și carrot cake. Se simte imediat diferența. La nivel de condimentele principale: sare și zahăr, în primul rând. Și se mai simte că le pasă de felul de mâncare pe care îl pun în farfurie.

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Terasa colorată

Am fi vrut să stăm afară, dar un vânt poznaș ne-a furgărit înăuntru.

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Așa că de la pernele colorate și conectarea cu atmosfera din Floreasca, am intrat într-un decor minimalist, creat de ele 2, fără ajutor. Și-au creat aici un alt acasă, care să le reprezinte și unde să le ofere și clienților o atmosferă la care să revină.

Avido Bistro

Avido Bistro

 

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Mi-a plăcut mult peretele albastru. Are imprimat pe el o poveste. E o poveste de pe un bilețel primit de una dintre ele pe vremea când lucra, de la o clientă. Mergeți să citiți, mâncarea o să pice altfel, iar viața va deveni altceva.

Mâncarea

Pentru că nu au site, totul e pe pagina lor de Facebook. Inclusiv meniul, ca să studiați prețurile și felurile de mâncare, în avans. Care nu sunt deloc mari, comparativ cu piața, cu porțiile și cu ingredientele și calitatea lor.

Avido

Aș fi încercat multe din meniu, dar pentru că era prânz, după sală luasem o mică gustare, m-am rezumat la nelipsita mea salată – pe care am împărțit-o cu prietena mea și cu mușchiulețul de porc cu legume la tigaie. Pe prietena mea au atras-o pastele tagliateli quattro formaggi. Porțiile prea mari pentru noi. O parte din paste au ajuns la pachet, ca să nu risipim.

Salata mea caldă cu Halloumi a avut: ruccola, vinete, zucchini, ardei, fenicul, apio, couscous, reducție de oțet balsamic. Puține și bune, ingrediente de calitate. Dacă vreți să preparați acasă o astfel de salată, alegeți ruccola de la Eisberg, sortată și spălată, numai bună de adăugat în bol.

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

Avido Bistro

 

Avido Bistro

Avido Bistro

Cafeaua o procură de la Origo, iar limonada cu mentă și miere a fost…exact cum trebuia să fie. Carrot cake-ul nu a mai avut loc pentru acolo, l-am luat pentru acasă. Era făcut de ele, evident. De când se ocupă de afacerea lor, au ajuns să gătească mai mult și să le placă asta. Felicitări, fetelor, faceți treabă foarte bună!

La final

În interior, pot fi găzduiți cam 20 de clienți în acelați timp, în timp ce la terasă cam 40. Meniul restaurantului se schimbă în funcție de sezon – cum e normal, de fapt.

Avido Bistro

Avido Bistro

Felurile noastre de mâncare au fost 98 lei, la care se adaugă 20 lei carrot cake-ul și limonada&cafeaua. Am parcat la stradă, la prânz am găsit loc.

Mai venim cu siguranță, când suntem în zonă.

Puteți comanda mâncare de la Avido Bistro și prin Uber Eats.

Proiectul Turul Restaurantelor

E un proiect florinabadea.ro dedicat oamenilor cărora le place să servească masa în oraș, în locuri cu mâncare de calitate și cu respect pentru clienți.

Sursa foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.