Categorii
Blog Relații armonioase Wellbeing

ASCULTAND, VEI DARUI! – workshop de ascultare activa

Atunci cand vorbiti cu cineva ascultati cu adevarat sau doar va asteptati randul pentru a vorbi? Au fost momente din viata voastra cand ati avut sentimentul ca cineva va aude, dar nu va asculta cum va doriti? In acest caz e posibil sa va fi simtit suparati. In comunicarea interpersonala, prezenta fizica nu este suficienta. Oamenii cauta mai mult decat atat, au nevoie de parteneri de discutie prezenti psihologic si social. Cum va puteti imagina insa, problemele legate de ascultare in comunicarea dintre oameni sunt destul de comune. Aceste probleme apar pentru ca ascultarea eficienta este mai dificila decat ne imaginam noi. Ascultarea activa, ca si alte componente ale comunicarii, este o aptitudine care necesita invatare si ulterior exersare. Cand ascultam activ, aceasta activitate imbunatateste foarte mult calitatea relatiilor noastre. Cand nu ascultam, atat comunicarea, cat si relatiile noastre au de suferit.

Adevarul este ca marea majoritatea a oamenilor nu se gandesc daca ii asculta suficient pe ceilalti. Urmam cursuri care ne ajuta sa devenim vorbitori mai buni sau pentru a scrie mai bine, insa sunt putine ofertele care sa ne ajute sa ne imbunatatim capacitatile de ascultare. Totusi, mare parte din situatiile noastre de viata le petrecem mai mult ascultand decat vorbind sau scriind – de aceea ascultarea activa reprezinta o aptitudine atat de valoroasa.

De aceea, am gandit workshopul ASCULTAND, VEI DARUI, impreuna cu partenerii de la Training Exe. Avem sansa sa exersam impreuna tehnici de ascultare care sa ne imbunatateasca viata si relatiile. Prin urmare, va invit joi, 1 octombrie, de la 18.00 la 20.00, in strada Polona nr. 89, la o intalnire cu si despre ascultare si despre darul pe care il facem de fapt cuiva atunci cand il ascultam activ.

Workshopul este pentru cei care doresc sa aiba relatii armonioase cu cei din jur, in rolurile pe care acestia le ”imbraca” zilnic: profesionisti, parinti, copii, soti, colegi sau prieteni. Formatul acestei intalniri promoveaza o atmosfera prietenoasa si simuleaza situatii reale de viata care sa ii implice pe toti participantii, asa incat acestia sa poata deprinde tehnici de ascultare eficienta in viata de zi cu zi – care reprezinta baza pentru o comunicare armonioasa intre oameni.

Cateva dintre topicurile pe care le voi atinge in cadrul workshopului:

  • Ce inseamna ascultarea activa si cum ne poate ajuta in relatiile cu ceilalti
  • Rolul intrebarilor in ascultare
  • Tehnici de ascultare activa
  • Cum sa devenim ascultatori mai buni

Pe parcursul sesiunii de 2 ore, veti fi implicati in jocuri de rol si aplicatii interactive, vom dezbate studii de caz. In plus, la final, veti pleca cu un plan scurt de actiune, pe baza caruia veti avea ocazia sa exersati in viata de zi cu zi tehnici de ascultare activa pentru o comunicare armonioasa cu cei din jur.

Pentru inscriere, va invit pe linkul de mai jos:

Workshop-ul EXE – Ascultând, vei dărui! 

Sa ne fie de folos!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.