Categorii
Blog Food and nutrition Wellnes Mama Challenge

Răbdarea e o virtute și când vine vorba de slăbit și schimbări alimentare

De câte ori în viața asta nu ați jurat că dacă veți slăbi (repede) nu veți mai mânca mult și compulsiv? Ați vrut să se petreacă repede, că nu aveți răbdare prea multă cu nimic. Și dacă se petrece repede slăbitul prindeți curaj să îl mențineți. Ha, ha. Când, de fapt, atunci când se petrece repede, efectul e imediat invers. Corpul privat cere și mintea îl îndeamnă să ia repede, că uite ce repede reușiti apoi să dați jos. Despre răbdarea ca virture vreau să vă scriu 2 vorbe azi, în provocarea de toamnă a programului ”Wellness Mama Challenge”. Și am să încep cu cel mai bun sfat pe care vi-l pot da:

NU vă propuneți să slăbiți!

Vara aceasta am lansat programul ”Wellness Mama Challenge”, încurajată de partenerii mei de la Eisberg. Ce am făcut? V-am propus ca timp de 12 săptămâni de vară să fiți alături de mine și, săptămânal, v-am lansat o provocare. La final de program, am premiat 3 cele mai active doamne din program. Adică pe acelea 3 dintre voi care s-au străduit și au încercat fiecare dintre provocări. Nu a fost simplu, dar a fost cu scop și cu sens.

Carmen mi-a scris în ziua în care a primit premiul de la Eisberg că în 3 luni a slăbit 3 kilograme. Se simte bine, în formă. Și că nu își propusese să slăbească. E chiar uimită că a reușit acest lucru. Nu a simțit când s-au petrecut toate acestea. Dar a simțit că a învățat multe lucruri, s-a simțit susținută și nu i-a fost greu. Deși a fost și în vacanță ceva timp.

Câteva dintre vorbele ei publice sunt aici:

avert rabdare

Carmen nu și-a propus să slăbească. Ci și-a dorit să umble la obiceiurile ei alimentare. Și nu numai. Pentru că un program de wellness e mult mai complex.

Dacă o întrebați pe Carmen ce a reținut cel mai mult din program, o să vă spună despre provocarea cu jumătate de farfurie să fie cu legume. Poate și pentru că și-a dat seama că în procesul neașteptat de slăbire aceasta a contat cel mai mult. 🙂

Dacă veți căuta o dietă cu rezultate rapide, sigur o veți găsi. Sunt zeci de mii de diete pe internet. Dar dacă veți căuta un program educațional, veți căpăta informații și îndrumare ca să vă schimbați obiceiurile. Cu răbdare. Dieta rezolvă punctual o dorință. Dar nu rezolvă problema menținerii. Pentru că nu veți mai avea instrumentele cu care să mențineți greutatea.

Totul se face cu răbdare. Și cele bune, dar și cele mai puțin bune.

Răbdarea chiar e o virtute

Obiceiurile prezente sunt căpătate în timp. Nici nu v-ați dat seama cum s-au instalat. Așa și kilogramele în plus. Totul s-a făcut cu răbdare. 🙂 Puțin câte puțin, pe nesimțite!

Mai știți de când ați deprins obiceiul de seară cu alunele și fisticul și floricelele și ce mai puneți voi în pahar, tolănite pe canapea? Din vremuri imemoriale, nu-i așa? Nimeni nu s-a îngrijorat vreodată că faceți asta în fiecare seara, zi după zi. Dar acum sunt toți cumva îngrijorați, că ați început să vă împrieteniți cu morcovii și ați lăsat floricelele? Sunt deja alarmați toți cei din jur că ați dat canapeaua pe un alergat în parc? 🙂

E complicat, așa e. Vi se cere răbdare cu voi și corpul vostru, dar și răbdare cu cei din jur. Și vă întrebați dacă va merita să vă puneți toată familia în cap pentru ceva care nu vi se arată imediat.

Știți care e vestea bună?

Răbdarea chiar vă ajută la slăbit

Da, exact așa.

Când vă doriți un proces mai rapid pentru transformarea voastră, începeți să vă neliniștiți. Și ghici cine apare după colț? Prietenul nostru stresul cu hormonii lui. 🙁 Cu cât veți deveni deci mai stresate și mai nerăbdătoare, cu atât procesul de slăbire va încetini. De aceea nici nu e recomandat cântarul zilnic, printre altele.

Nerăbdarea are, din păcate, acel efect al poftelor. Paradoxal, dar cu cât vă doriți să slăbiți mai mult, cu atât apare pofta de dulce și de gras, mai mare și mai falnică. E un cerc vicios aici: toți cei care au kilograme în plus mănâncă în răspuns la stres. Dar prin încercarea de a grăbi procesul de slăbire se declanșează rapid acele sentimente neplăcute care atrag poftele pentru acele alimente pe care știți că e bine să le evitați.

Dimpotrivă, dacă vă concentrați pe proces, nu pe rezultate rapide, va fi și fun și veți și învăța multe lucruri. E ceea ce a făcut și Carmen. Pe nesimțite, cu încredere și cu răbdare, timp de 12 săptămâni, adică 3 luni de vară, Carmen a ajuns să slăbească. Cum? Prin integrarea de noi obiceiuri în viața ei.

Răbdare! Nu ținta de x kilograme trebuie atinsă! Nu sunteți într-o competiție

Cum ați stat ani de zile cu acele kilograme, oare nu mai puteți face un efort timp de câteva săptămâni, până încep să se vadă beneficiile adevărate?

Provocarea din programul ”Wellness Mama Challenge” de toamnă: aveți răbdare!

Dacă sunteți o persoană nerăbdătoare de fel, probabil că vă veți da ochii peste cap citind aici. Și vi se va părea un material deloc valoros. Pentru că nu vă dă rețeta. 🙂 Știu, poate fi frustrant uneori. Doar că pentru lucrurile bune și de durată, e nevoie de timp. E nevoie să ne prindă într-un moment din viață când suntem dispuși să dăm de la noi timp și să facem tot ce putem ca să ajungem în acel punct. Iar pentru unele lucruri, chiar e nevoie de răbdare. Slăbitul e unul dintre ele.

Concentrați-vă pe plusuri, pe lucrurile bune, pe pozitiv! Orice pas înainte, orice mică achiziție e importantă în acest proces. Bucurați-vă și fiți mândre că sunteți cu 1-2 pași mai departe decât ați fost ieri. Că faceți ceva pentru sănătatea voastră!

Nu slăbitul în sine e scopul, ci faptul că respirați altfel, nu vă mai dor articulațiile, nu vă mai simțiți balonate ori obosite.

Învățați să vă simțiți ca și cum ați fi deja acolo unde vreți să ajungeți! Pentru că sunteți cu fiecare pas mai aproape, acesta e adevărul.

Răbdarea înseamnă blândețe, înseamnă respect pentru sine și iubire!

Serios acum, aveți răbdare cu toți cei din jur: copii, soț, colegi ori șefi! De ce ei merită mai multă răbdare? De frică? Pentru că îi respectați? Pentru că îi iubiți și îi apreciați, nu-i așa? Iar voi de ce nu meritați toate astea? De ce ei sunt mereu pe primul loc și când vine vorba despre voi nu mai aveți răbdarea necesară să vă pregătiți mesele și să vă lăsați conduse de proces?

Vă las cu această temă de reflecție. Puneți-vă răspunsurile pe un caiet al vostru intim. Fiți oneste cu voi înșivâ!

Răbdarea e începutul. Nu săriți peste această provocare, dați-i timp și dați-vă timp! Aveți răbdare!

Wellness Mama Challenge – un proiect nominalizat la Webstock Awards, categoria Social Good Campaigns

E proiectul meu de educație pentru mame, care și-a găsit recunoaștere la cel mai important eveniment de premiere al online-ului. Mă bucur mult! Această nominalize înseamnă mult pentru mine și îmi dă curaj să merg mai departe, alături de voi!

Rămâneți aproape, am multe provocări pentru voi în această toamnă!

Și, nu uitați: răbdarea e o virtute! Aveți răbdare!

2 răspunsuri la “Răbdarea e o virtute și când vine vorba de slăbit și schimbări alimentare”

Dacă te ții pe termen lung de schimbări “mici”, ai rezultate. Eu cred că poți avea rezultate și urmând un program online. Mulțumim pentru #MamaWelnessChallenge

Adevarat graiesti! 🙂
Ma bucur mult pentru tine! Si iti multumesc ca ai avut incredere sa te lasi indrumata de mine! Imbratisati si succes pe mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.