Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

10 cadouri de inspirație românească de la Art and Craft

Nu-i așa că mereu e dificil când vine vorba de cadouri? Mie îmi place mult să ofer altora cadouri cu semnificație. Nu merg pe ideea de a arăta aprecierea față de cineva printr-un cadou revoltător de scump. Aleg cadouri care transmit mesajul că m-am gândit la persoana respectivă și că merită ceva special. În ultimii ani, am dăruit comunității blogului (la concursuri și la evenimentele Mama Time Out), dar și prietenilor sau colaboratorilor din companii, cadouri de la Art and Craft. Am găsit la ei idei de cadouri pentru adulți și copii, corporate sau pentru uz propriu. Vă vine să credeți că e posibil să satisfaci toate aceste gusturi? Vă povestesc astăzi despre experiența mea din magazinele Art and Craft, ce am ales pentru mine și de ce sunt speciale aceste cadouri de inspirație românească.

Ce fel de cadouri de inspirație românească găsiți la Art and Craft

Aceste frumusețuri sunt din colecția Once Upon a Time în România, colecție care care a fost inspirată tocmai din basmele și poveștile copilăriei, pentru toți copiii de azi, dar și pentru copiii din noi. Copilul din mine a fost captivat pe vecie de ele. 🙂 Cănuțele sunt deja preferatele noastre pentru cafea (modelul acela pe care bunica îl avea și pe care nu am cum să îl uit), jurnalul de călătorie deja m-a acaparat cu filele lui vesele și cu spațiile unde îmi dă voie să notez tot tot, cu post it -urile o să le fac viața mai colorată fetelor. Sper să îmi rămână mie rucsacul, deși nu prea am șanse – până la această oră a fost înconjurat de mânuțe curioase. Așadar, fiecare produs din colecție spune o poveste, ce ne duce cu gândul în lumea de basm care nu aparține numai copilăriei, ci copiilor de toate vârstele. 

Pe site, e toată colecția de care vorbesc și aveți de unde alege pentru comandă. Tot acolo sunt și celelalte colecții: Kisses from Transylvania, Transylvania, Vlădut”s Story, I love RO, Via delice, Bloody Famous, Fashion. Puteți alege cadouri de inspirație românească din următoarele categorii: 

  • suveniruri de inspirație românească

  • dulciuri

cadouri inspirație românească

  • obiecte din lemn
  • țesături tradiționale

cadouri inspirație românească

  • ceramică populară

cadouri inspirație românească

  • ouă încondeiate

cadouri inspirație românească

Gamele sunt pentru toate vârstele și pentru toate ocaziile de oferit cadou: aniversări pentru copii sau adulți, cadou suvenir din România, cadou corporate, cadou pentru fashioniste (să vedeți ce rucsac sau poșete sau portfarduri găsiți acolo), cadou jucărie – Vlăduț e înfricoșător de simpatic, iar păpușile lucrate manual rămân în suflet, după ce le atingi o dată (foto, mai jos). 

De ce simt că ofer un cadou cu semnificație când vine vorba de Art and Craft

În primul rând, cumpărând de la un producător de obiecte făurite la noi, simt că încurajez această piață, care nu e deloc simplă. La rândul lor, acesta lucrează cu alți producători romani și așa simt că banii mei susțin producția locală, care nu trăiește pe o ureche. 

Apoi, mi se pare tare fain să fii producător de produse care ajută brandul de țară. Practic, dincolo de faptul că noi, clienții, avem ocazia să cumpărăm obiecte de calitate cu simbolistică inspirată din poveștile și istoria noastră, în același timp în care se produce promovarea țării noastre. Mi se pare că  aceste produse, care ajung în țări îndepărtate, de multe ori, au ocazia să arate o imagine a țării mai frumoasă decât e prezentată în alte medii.

Unde găsiți aceste cadouri de inspirație românească

Vestea bună e că găsiți produse marca Art and Craft în magazinul online, dar și în Aeroportul Otopeni, în București. Sunt 3 magazine dedicate acestor produse, dintre care unul este dedicat doar produselor alimentare. 

Săptămâna trecută, am avut ocazia să fiu observator în cele 3 magazine din aeroport. Am petrecut câteva ore printre rafturi, printre produse, dar și printre clienți. Mor după foiala de pe aeroport, din magazine, mă bucur de bucuria clienților care țin în mână produsele frumos ambalate și îmi place să îmi imaginez unde ajung aceste produse. M-am uitat la client după client și m-am gândit: această ie ajunge undeva în Grecia și e purtată de o femeie frumoasă, blondă, care se plimbă pe faleză în fiecare seară. Acest rucsac ajunge la Italia și va fi purtat de o studentă care îl va umple de cărți și caiete cu notițe, aceste bomboane vor fi desfăcute febril de o bunică dintr-o țară nordică, aflată departe de nepoții din România. M-a trezit din visare Alexandra, care mi-a amintit că mai am 2 magazine de văzut, iar cel cu produse alimentare sigur mă va reține mai mult. 🙂

Ce cadouri am ales din primul magazin 

Primul magazin e și cel mai mare. El cuprinde partea de produse marca proprie Art and Craft, dar și produsele din zona de artă populară, care vin direct de la meșteșugarii noștri. Acestea au și certificat de produs ”autentic românesc” și am aflat că sunt unele dintre cele mai solicitate cadouri de către turiștii străini.

cadouri de inspirație românească

Magazinul are și o insulă de oferte, care se schimbă periodic, în funcție de momentele anului (sărbători sau alte aniversări din România). Cele mai căutate cadouri de inspirație românească de către turiștii străini sunt cele făurite de meșteșugarii noștri, care au și avantajul ambalajului atrăgător, dulciurile (bomboane, ciocolată, cornulețe și nuci umplute), dar și produsele cu Dracula din colecția Transylvania și Kisses from Transylvania. 

cadouri de inspirație românească

Eu am ales următoarele cadouri de inspirație românească:

  • Ia

cadouri de inspirație românească

 

  • Păpușile lucrate manual

cadouri inspirație românească

cadouri inspirație românească

  • Cafeaua 

cadouri inspirație românească

  • Pe Vlăduț – mascota și ceasul lui

Magazinul al 2-lea are doar produse alimentare – Delicious by Art&Craft

Cum să vă zic, mici e magazinul de ”delicioșenii”, cum le spune fetița mea cea mare. 🙂 E un magazin dedicat 100% produselor alimentare. 

cadouri inspirație românească

E deschis recent – în vara trecută – și îmbină ideea de cadou de inspirație românească cu bucuria gustului. La Delicious găsiți mărcile proprii, dar și produse ale producătorilor locali: brânză, salam, cozonaci și alte prăjituri de casă. Numai bune de făcut cadou, pentru gust și calitate, specific românești: brânza de burduf și salamul de Sibiu.

Eu am ales așa:

– Nucile umplute de la Via Delice – îmi amintesc de copilărie (mama le pregătea după o rețetă specială și cu o recuzită specială). E fain că ambalajul, pe verso, are o parte unde puteți scrie voi un mesaj, o dedicație pentru cei cărora le oferiți cutia de nuci;

– Bomboanele din colecția Kisses from Transylvania, care au un design de cercel, le zic eu;

– Gemul Sweet Kisses, din colecția Kisses from Transylvania.

Am zărit și o zacuscă din coada ochiului, dar am plecat repede, că cine știe ce mai făceam, epuizam stocul din magazin.

Al 3-lea magazin este în apropiere de poarta 7

Altfel spus, dacă ați uitat sau ați trecut pe lângă cele 2 și nu ați ales tot ce vă doreați, ultimul magazin Art and Craft vă oferă ocazia de a vă revanșa. Aflat pe terminalul cel mai nou din Otopeni, nu aveți cum să îl ratați, practic vă împiedicați de el. 🙂 

cadouri inspirație românească

cadouri inspirație românească
cănile – pasiunea mea 🙂

Aici am găsit ia care mi-a plăcut cel mai tare și pe care am putut și să o probez. Mai mult, mi-au atras atenția alte obiecte din colecția Once Upon a Time, pe care parcă nu le-am văzut în primul magazin – ex.: portofelul cu Albă ca Zăpada. 

cadouri inspirație românească

cadouri inspirație românească

Găsiți magazinele Art and Craft pe aeroporturile din Otopeni, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Bacău, Suceava sau online pe www.artandcraft.ro.

Aaaa, cu mintea mea sucită de tot ce am văzut (aș fi cumpărat rafturi întregi din aceste cadouri de inspirație românească), am uitat să vă zic ceva important: Art and Craft livrează și în străinătate. Altfel spus, dacă aveți prieteni sau cunoscuți care lucrează în altă țară sau poate parteneri de afaceri, aici găsiți niște idei pe cinste. Și pe toate gusturile. 

Iar în această perioadă sunt și reduceri! 🙂 

Sursa foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.