Unde fugi? De cine fugi? Fuga a devenit tiparul tău, nu-i așa? Doar că oriunde ai fugi, de tine tot nu scapi. Amintește-ți acest lucru de fiecare dată când rezervi o vacanță cât mai îndepărtată și de fiecare dată când abandonezi ceva sau pe cineva. Orice ai face, de tine nu scapi.
Amintește-ți zilnic, atunci când simți că redevii șoricelul de pe roată, încercând să bifezi tot și să îi ajuți pe toți, să fii peste tot. Să fii peste tot înseamnă să nu fii acolo unde e cel mai valoros pentru tine: în interiorul tău.
Uneori, femeile ajung să fugă de ele însele, evitând introspecția și căutând refugiu în activități externe. Știu asta de la acele femei care au abandonat programul în care s-au înscris, sub diverse motive. Sau de la femei care s-au înscris în retreat și preferau să invoce că au un call unde trebuie să fie prezente sau să desene avioane la workshopurile în care era nevoie să se concentreze pe ele. Da, au fost și astfel de situații, cum să nu? Am permis spațiu și pentru astfel de exprimări. Cine a vrut să înțeleagă a înțeles însă.
Este timpul să ne îndreptăm atenția în interior și să începem să ne cultivăm încrederea și dragostea de sine. Azi vreau să explorăm importanța de a ne conecta cu noi înșine, de a crea un spațiu interior în care să ne simțim bine și de a ne folosi de acesta spațiu ca de o resursă atunci când mâncatul emoțional își face apariția.
Fuga de sine – evitarea introspecției
Uneori, pentru a evita să ne confruntăm cu gândurile, emoțiile și trăirile noastre profunde, ne pierdem în activități externe sau ne distrăm cu prietenele, uitând să ne ascultăm propriile noastre nevoi.
Această fugă de sine poate fi o modalitate de a evita disconfortul și de a ne concentra asupra altor lucruri, dar în cele din urmă ne poate împiedica să ne simțim cu adevărat împlinite. Pentru că miezul este acolo unde noi evităm să mergem, de fapt. Odată atins miezul, o stare de liniște și împlinire poate fi atinsă de fiecare dintre noi. Dar e atât de greu să ajungem acolo, nu-i așa?
Căutarea unui loc interior în care să ne simțim bine
Pentru a nu mai fugi de noi înșine, trebuie să învățăm să ne simțim bine cu noi înșine.
Acest lucru implică crearea unui spațiu interior în care ne simțim în siguranță și în pace.
Putem găsi acest loc prin practicarea mindfulness-ului, meditației sau prin îmbrățișarea unor activități care ne aduc bucurie și liniște interioară.
Este important să ne permitem să ne conectăm cu propria noastră esență și să ne descoperim adevărata noastră valoare. Vai, cât de multă legătură este între ce spun eu aici și mâncatul emoțional!
Renunțarea la mâncatul emoțional prin iubirea de sine
Atunci când ne simțim bine cu noi înșine și ne acordăm atenția și grija de care avem nevoie, putem renunța treptat la mâncatul emoțional. În loc să folosim mâncarea ca o modalitate de a ne alina emoțiile sau de a ne umple golurile interioare, putem căuta alternative sănătoase de reglare emoțională, precum exprimarea creativității, practicarea activităților fizice sau împărtășirea gândurilor și sentimentelor noastre cu o persoană de încredere.
Înflorirea – cea mai bună versiune a noastră
Atunci când ne simțim bine cu noi înșine și ne cultivăm interiorul, devenim cea mai bună versiune a noastră. Începem să atragem relații și experiențe care ne susțin și ne împlinesc. Fuga de sine se transformă într-un parcurs de autodescoperire și de creștere personală, iar mâncatul emoțional devine doar o amintire departe.
Femeile au nevoie să își ducă atenția în interiorul lor și să învețe să se simtă bine cu ele însele. Această călătorie de autocunoaștere și îngrijire de sine este esențială pentru a renunța la mâncatul emoțional și pentru a găsi bucuria și împlinirea în viață.
Este timpul să ne oprim din fugă și să ne așezăm în interiorul nostru, creând un loc unde să ne placă să stăm.
Draga mea, tu ce zici de această idee?
Tu ai descoperit acest loc în interiorul tău?
Dacă ai nevoie să o faci, te pot ajuta eu. Am susținut sute de femei de 7 ani încoace să se redescopere pe sine, să facă pace cu mâncarea, cu corpul lor și cu ele însele. Ca nutriționist și coach pentru femei, am experiența și cunoștințele pentru a provoca schimbarea când vine vorba despre stilul de viață sănătos.
Haide și tu la cursul acestei veri: ”Mâncatul emoțional, de ce mănânci și cum să te oprești”, un curs de 7 module live online, alături de mine și de un psihoterapeut cu experiență.
Hai, nu mai pierde vremea vara asta! Te va găsi toamna cu aceleași întrebări despre tine, de ce nu slăbești sau de ce nu te menții, de ce nu îți place corpul tău, poate te culpabilizezi că nu ai suficientă voință sau motivație și tot așa.
Lucrăm toate acestea la curs și încă alte lucruri în plus.
Haide repede să te înscrii aici, începem pe 3 iulie!