Categorii
Nature

Eliberarea de pilotul automat sau cum să te redescoperi și să îți asumi controlul asupra mâncatului emoționa

Pentru femeile care mănâncă emoțional, există adesea un mod automatizat de a se raporta la mâncare, în care nu sunt prezente în corpul lor și acționează pe pilot automat. Această stare de disociere poate fi un mod de a evita sentimentele și de a scăpa de anxietate sau de un stres temporar.

Însă, după aceea, urmează adesea sentimentul de regret și neputință, de multe ori.

Haideți să vedem momentele în care femeile mănâncă pe pilot automat, mecanismele prin care se ascund în spatele acestui comportament și cum pot să-și asume controlul și să se elibereze de acest ciclu distructiv.

Mâncatul pe pilot automat

Femeile care mănâncă emoțional adesea ajung să mănânce pe pilot automat în anumite momente. De exemplu, în timp ce lucrează la birou și mănâncă gustări nesănătoase în timp ce sunt absorbite de sarcinile lor sau când se simt plictisite și încep să mănânce fără a fi conștiente de ceea ce consumă. După aceste momente, urmează adesea sentimentul de regret și frustrare pentru alegerea lor.

În general, pe pilot automat sunt toate acele femei care aleargă toată ziua de colo colo și care nu au nicio clipă de liniște și calm într-o zi. Cele care fac totul timpul câte ceva și care, de multe ori, stau în starea de a face din nevoia de a se distrage de la „a fi”.

Sunt cele care se simt ca niște șoricei care aleargă fără scăpare toată ziua pe același traseu. Le ajută și societatea care glorifică toți oamenii ocupați și alergați și disprețuiește ceea ce se numește slow living.

Acceptarea pilotului automat

Scuzele și evitarea introspecției: Femeile care mănâncă emoțional pot ajunge să-și accepte această stare de pilot automat ca pe o modalitate de a-și justifica obiceiurile lor nesănătoase. Pot invoca scuze precum faptul că sunt ocupate cu alte responsabilități sau că nu au timp să se confrunte cu sentimentele și trăirile interioare. Aceste scuze devin modalități de a se evita pe sine și de a fugi de introspecție.

Acestea sunt și femeile care au cele mai multe tentative eșuate de a se împrieteni cu corpul și cu mâncarea. Ele insistă la nesfârșit să țină diete, în speranța că așa își vor pune ”cu botul pe labe” corpul, care musai trebuie să le asculte. Ceea ce, evident, nu se întâmplă.

Cu aceste femei este cel mai greu de lucrat pentru că ele ”știu cel mai bine”, nu sunt flexibile și nici ”aderente” la programe de schimbare. Aceasta pentru că nu sunt dispuse să iasă de pe pilotul automat și să se conecteze la sinele lor profund și la semnalele corpului.

Eliberarea de pe pilotul automat

Pentru a se elibera de pilotul automat, femeile care mănâncă emoțional trebuie să înceapă să se reconecteze cu corpul și emoțiile lor. Acest proces poate fi dificil, dar este esențial pentru a înțelege și a regla cauzele mâncatului emoțional. Aceasta poate implica practicarea mindfulness-ului, a meditației sau a altor tehnici de centare pentru a fi mai prezente în momentul prezent și a observa senzațiile și trăirile din corp.

Este nevoie ca femeile să se afle în acea fază de acțiune, din toate fazele schimbării, ca să poată accesa aceste practici și să înceapă să se schimbe. Altfel nu va funcționa.

Căutarea unor alternative sănătoase

În loc să apeleze automat la mâncare atunci când se simt copleșite, femeile care mănâncă emoțional pot învăța să caute alternative sănătoase de a face față emoțiilor. Acest lucru poate include exprimarea emoțiilor prin scriere sau artă, practicarea activităților fizice, meditația sau discuția cu un prieten de încredere. Este important de găsit modalități care să vă ajute să vă conectați cu emoțiile și să le gestionați într-un mod sănătos. Vedeți în acest sens și articolul despre reglarea emoțională.

Pilotul automat în mâncatul emoțional poate fi o modalitate de a evita să ne confruntăm cu trăirile și sentimentele noastre profunde. Cu toate acestea, acceptarea și recunoașterea acestui comportament sunt primii pași către eliberare și vindecare.

Prin reconectarea cu corpul, asumarea controlului asupra alegerilor alimentare și căutarea alternativelor sănătoase de reglare emoțională, femeile care mănâncă emoțional pot pune bazele unei relații mai echilibrate și mai conștiente cu mâncarea și cu propriile lor emoții.

Este timpul să te eliberezi de pilotul automat și să îți redescoperi adevărata putere de a-ți îngriji emoțiile și corpul.

Dar cum faci asta?

Hai la cursul care te învață exact acest lucru!

Începe pe 3 iulie și vorbește despre mâncatul emoțional în mod holistic, adică pe de-a-ntregul, într-o manieră care să te ajute să înțelegi și apoi să practici ABC-ul emoțiilor tale, să identifici declanșatorii și să îi confrunți, să îmblânzești criticul interior și să te conectezi la toată grădinița de copii interiori, să-ți înțelegi foamea și să te bucuri de mâncat doar pentru nevoile corpului.

AICI este locul unde poți afla totul și unde te poți și înscrie.

E simplu, e online, poți să te conectezi cu mine și cu grupul de oriunde ai internet în lumea asta.

Vei primi de toate: informație, grup și conectare, practici, resurse, acces la înregistrare. Mai era ceva? 🙂

Dă-mi un email dacă mai ai nevoie de ceva suplimentar.

Grăbește-te, începem pe 3 iulie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.