Categorii
Blog Nature Parenting

Când copilul e bolnav și toată lumea știe ce are

Văd cum îi cad ochișorii ei mari și rotunzi. Ca pisicii din desene animate. Stă ghemuită în mine și respiră ca un om care tocmai a venit de la o muncă grea. Din când în când, mai scoate câte un geamăt mic. Și zice la fel de mic: ”mă doale bultica”. O mângâi pe spate ușor, așa cum fac de când era bebelușă. Simt cum îi place. Închid ochii și îmi imaginez că îi iau durerea de burtică cu mâna mea. Mă gândesc ce târg cinstit ar fi dacă mamele ar putea să preia durerea copiilor și să îi scape pe ei. Sunt sigură că ceva s-a produs, că deja a adormit. Iar chipul ei e parcă mai senin.

Cine are copii știe: oricând se pot îmbolnăvi. Și mai ales cu 1 o zi înainte de vacanță. 🙂 Sau poate chiar în vacanță. De multe ori, se petrece totul repede acolo, lângă ei. De cele mai multe ori nu știm de ce și nici ce au. În ultimele săptămâni, de 2 ori am văzut-o pe cea mică cum pică într-o jumătate de oră. Adică eram împreună, era vioaie, se juca liniștită, iar în jumătate de oră deja era alt copil. Bolnav adică. Stare febrilă, durere de burtă, somnolență. Ce, de ce, de unde? Cum așa? Sunt primele întrebări.

De obicei, numai tu nu știi ce are copilul tău. Deși tu stai cu el, tu i-ai dat să mănânce, tu l-ai plimbat, culcat, distrat. În rest, toată lumea știe foarte bine. E regulă, când copilul e bolnav, apar de te miri unde experții. Ca să îți arate ce eșec de părinte ești încât nu știi ce are propriul tău copil.

Îl doare gâtul? Sigur i-ai dat înghețată! Ce mamă ești dacă nu știi că înghețata e film de groază pentru gâtul copiilor?! :)))))

Îl doare burta? Sigur că da, e normal. I-ai dat sigur mâncare stricată! (?) A, nu a mâncat acasă? Exact, da, păi dacă mâncați la restaurant, așa vă trebuie. Ce, nu știați că acolo doar mâncare stricată se servește clienților fraieri ca voi? Așa vă trebuie dacă stați prin crâșme cu copiii mici!

Îl doare capul? Aoleu, dacă are o boală gravă de tot? De ce nu te panichezi, ce fel de mamă ești?

Are febră?? OMG, nu te duci imediat la medic? Febra e cea mai gravă boală la copii! Cum, nu știai, ce fel de mamă ești? Și nu sari imediat să îi dai nurofen? Ptiu, ce sectantă!

Când copilul e bolnav, așa e la noi. Indiferent de meserie, medicii de pe google răsar de te miri unde. Chiar dacă nu e copilul lor. Chiar dacă îl văd pentru prima oară. Chiar dacă nu îl văd deloc și doar vorbiți la telefon. Chiar dacă nu știu că ai copii. Chiar dacă aud pentru prima oară că ai copii.

Când copilul (ei) e bolnav, mama nu trebuie să stea liniștită. E de datoria ei să răspundă la întrebările celorlalți. Pentru că, nu-i așa, trebuie trasă la răspundere. Când face ceva bine (cea mai mare parte din timp), nu e motiv de discuție. Pentru că na, ce poți să comentezi la lucrurile bune? Dar când copilul e bolnav, ei bine, atunci ai ce discuta. E discuție lungă și multă, fix când ea trebuie să aibă grijă de copil, nu să răspundă la interviurile altora.

Acest text nu se bazează pe personaje reale, e pură ficțiune inventată de o mamă fără ore legate de somn. Orice asemănare cu personaje reale e doar în capul vostru!

2 răspunsuri la “Când copilul e bolnav și toată lumea știe ce are”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.