Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Cele mai frumoase cadouri pe care ți le poți face de Crăciun

Am dat un search pe google ca să aflu care sunt cele mai frumoase cadouri de care au nevoie femeile de Crăciun și m-au invadat toate reclamele. De la parfumuri, poșete, bijuterii, mult lux, telefoane, ceasuri, oale, țineți-mă. M-a luat amețeala, să vă zic drept. Am închis repede laptopul.

Și m-am gândit la toate femeile pe care le știu și pe care nu le știu, la femeile din neamul meu, datorită cărora sunt eu azi pe lume. La acest decembrie pe care ni l-au îmbrăcat toți în magie și în praf de stele, ca să ne vândă toate prostiile. Iar dacă strâmbăm din nas la ele suntem catalogate drept Grinch.

Eu nu-mi amintesc vreo lună mai aglomerată decât decembrie la bunicile mele și la mama, când eram copilă. Practic, nici nu le vedeam. Îmi amintesc cum mă jucam singură și citeam, ca ele să își poată face ”treaba”. De la tot ritualul porcului și până la casa care trebuia dereticată, aceste femei și altele ca ele treceau prin decembrie în prag de burn out.

Câte femei suferă azi de aceleași lucruri? Nenumărate, aș zice. Chiar dacă a dispărut ritualul porcului, au apărut alte ritualuri la fel de consumatoare de energie care fac ca o femeie din secolul ăsta să nu ajungă să se bucure de Crăciun (petreceri nenumărate la care trebuie să facă frumos, serbări ale copiilor, concerte, locuri unde își însoțesc partenerii etc). Toate acestea scot definitiv femeile din zona de confort și da, nu trebuie să ieșim mereu de acolo. Mai ales că aș vrea să nu uităm că a fost un an greu și lung, cu un război la graniță și după 2 ani de pandemie când am stat toate pitite în carapacea noastră. Să fim serioase, deja suntem eroine, nu ne mai trebuie să bifăm altceva.

Și, în acest context, marketingul vrea să mă convingă pe mine că femeile au nevoie de parfumuri și de poșete, pe care ele oricum și le pot cumpăra tot restul anului. No way.

De ce cadouri cred eu că au nevoie femeile în perioada Crăciunului?

  • de câteva zile de tihnă, în care să se trezească fără alarmă și eventual să stea în pijamale acasă la ele fără să facă nimic;
  • de cineva care să le ajute cu ordinea și curățenia în casă;
  • de zile în care să nu fie nevoie să facă vizite sau să aibă întâlniri cu oameni cu care nu doresc musai să se vadă;
  • liniște;
  • activități care să le facă plăcere;
  • să se uite la brad (al lor sau unul din oraș), fără să își facă niciun plan;
  • maraton de filme pe Netflix;
  • o plimbare cu trenul pentru o zi de joacă la săniuș.

Toate, absolut toate, sunt normale și necesare. Ar fi normal și necesare în toate lunile anului, dar decembrie e special prin faptul că e ultima din cele 12 luni ale anului, când oboseala se acumulează și corpul nostru poate reacționa în nenumărate feluri. Vă întrebați de ce apar dureri în diferite părți ale corpului? Vă întrebați de ce răciți în decembrie? Sunt mesaje din partea corpului vostru care vă imploră să-i dați un răgaz. Și pentru că timp de 12 luni nu ați auzit aceste mesaje, acum vine cu ceva mai puternic, ca să vă oblige să vă opriți.

Nu, dragile mele, nu vă mai simțiți presate să faceți niciun bilanț, nu trebuie să vă evaluați anul, nu e nevoie să vă stabiliți obiectivele, nu trebuie nici să vă faceți griji că doar voi nu ați închis anul pe 23 decembrie și nici că nu urmează să plecați 2-3 săptămâni în vreo vacanță exotică.

Faceți-vă cadoul tihnei la final de an! Și, mai ales, la finalul acestui an, unul dintre cei mai grei din ultimii 3.

Fiți blânde cu voi și nu îi lăsați pe alții să vă spună ce trebuie să simțiți, să faceți și cum trebuie să fiți, doar pentru că sunt sărbători.

Nu uitați că de Crăciun nu îl sărbătorim pe Moșul, ci Nașterea lui Iisus, care vine pentru oameni cu toate darurile ei, nemateriale. Doar să fim pregătiți pentru ele, să fim deschiși să le primim. Dar dacă vom alerga de colo colo fără oprire cu siguranță nu vom reuși să îi înțelegem darurile și nici să ne bucurăm de ele.

Crăciun tihnit să aveți, dragile mele!

Vă îmbrățișez cu drag și dor!

2 răspunsuri la “Cele mai frumoase cadouri pe care ți le poți face de Crăciun”

Superb articolul Florina! Felicitari pentru aceasta perspectiva, dar si pentru curajul de a scrie un mesaj “altfel”. Atat de multa nevoie aveam sa citesc asta! A fost unul dintre cadourile mele de Craciun 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.