Categorii
Blog Food and nutrition Nature

Clătite fără gluten și fără zahăr – rețeta pentru voi

Frenezia gătitului ne-a copleșit pe toți anul acesta, chiar și pe copii. Rețeta aceasta de clătite fără gluten și fără zahăr e făcut o dată la 2 zile la noi în casă. Și nu de mine, ci de fetița mea cea mare. Da, sunt atât de bune și de ușor de făcut încât și un copil de 11 ani le poate face. Și le face cu plăcere și pentru că vede că eu le mănânc cu plăcere. Dar cum să nu fie mare bucuria când propriul copil, pe care l-ai hrănit cu mâna ta atâția ani, acum învârte tigaia? Și face cu propriile mânuțe așa o bunătate sănătoasă!

Clătitele se pot face atât cu făină de ovăz, cât și cu migdale. Cum doriți și cum vă place, ambele variante sunt sănătoase. Din ingredientele de mai jos ies cam 5-6 clătite, suficient cât să le împărțiți cu cineva la o masă, fie ea mic dejun sau gustare. Eu le-am împărțit cu 2 persoane, mai mici. 🙂 De fiecare dată, normal, ce vă închipuiți?

Acelea dintre voi care au copii mici pot introduce în rețetar această idee de clătite fără gluten și fără zahăr, sigur îi va cuceri pe pici. Le puteți unge cu unt pentru ei sau le pot mânca pur și simplu așa, sunt suficient de moi și de dulci, în mod natural.

Ingrediente:

  • 1 banană;
  • 1 ou;
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodium;
  • 1 ceașcă făină de ovăz/migdale;
  • praf de scorțișoară;
  • praf de sare;
  • iaurt cât să omogenizeze compoziția.

Mod de preparare:

Într-un bol mic, se zdrobește banana cu furculița, se adaugă oul, făina și iaurtul, bicarbonatul și scorțișoara și se amestecă bine. Se încinge o tigaie non-aderentă mică (noi avem una de ou) și se topește un vârf de cuțit de unt. Se adaugă din compoziția de clătite 2-3 linguri sau 1 polonic mic ras, se rumenește pe ambele părți cam câte 30-40 sec și gata.

Se servesc cu iaurt (grecesc) și fructe proaspete ori miere, ce doriți voi.

Rețeta nu e inventată de ea sau de mine, e dintr-o revistă, nu mai știm care, căci e fila ruptă și pusă la păstrare în sertar. Dar i-a plăcut ei mult ideea și ușurința cu care a reușit să o pună în practică. Plus că a văzut și că îmi place mie mult. 🙂

Dacă doriți să vedeți ce mai gătim ușor și bun, puteți intra pe rubrica FOOD AND NUTRITION.

Și poate vă interesează și rețeta de înghețată fără zahăr. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.