Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Cum evaluez o lună din viața mea și de ce

Dragile mele, azi vreau să împărtășesc un obicei pe care am început să îl cultiv de anul trecut și pentru care sunt tare recunoscătoare că l-am adus în viața mea. Motivul este că mă ajută să trăiesc mai bine conștientizarea a ceea ce fac și cine sunt. Iar acest lucru îmi aduce mai multă bucurie în viața de zi cu zi.

În alte etape ale vieții mele îmi făceam planuri și îmi setam obiective care mai mult mă copleșeau și mă dezolau. Există și acum tendința aceasta de a valoriza extraordinarul și senzaționalul. În lipsa lui, ne simțim fără valoare și fără sens. Doar că această încadrare a vieții și a realității a adus în lume multă anxietate și apăsare. Iar oamenii au ajuns să nu se mai bucure de lucrurile simple. Ei nu mai văd lucrurile simple și valoarea lor, de fapt.

Când îți propui să trăiești conștient, începi să folosești instrumente care să te ajute. Unii oameni se folosesc de un jurnal zilnic al recunoștinței, alții scriu paginile de dimineață cu tot ce le trece prin minte la prima oră după trezire. Alții fac evaluări la jumătate de an, alții lunar sau anual. Important e să alegem ce ne ajută pe noi.

Eu cred că anual e dificil de făcut o evaluare în profunzime, care să slujească acestui scop: acela de a urmări fiecare amănunt din viața de zi care e valoros și de a conștientiza ce e doar ”poluare”.

Toate programele mele din prezent ale căror clienți sunt femei au această componentă de conștientizare. Nu mai trec peste ea. Iar cine nu dorește să o parcurgă, de obicei, pleacă singură din cursuri. Cine nu are răbdare să se uite în oglindă sau cine disprețuiește aceste instrumente se duce. Nu este momentul poate pentru un astfel de proces. Pentru că el nu aduce cu sine doar aha-uri bune. E un proces dureros, în care te vezi și te simți pe tine în moduri în care nu ai vrea să o faci. E de înțeles că poate acum nu vrei să faci asta și nu poți duce toată această durere. Nu judec, plec de la premisa că suntem femei mature și asumate.

Dacă pasul 1 – cel de conștientizare – este făcut, munca de lucru cu sine este parcursă 50%. Atât de valoros este acest pas.

Întrebările pe care mi le adresez și la care răspund în cel mai mic detaliu la fiecare final de lună sunt:

  • Care sunt lucrurile de care sunt mândră?
  • Care a fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat?
  • Ce am făcut pentru mine luna aceasta?
  • Ce ar fi putut merge mai bine?
  • Ce am învățat despre mine?
  • Cum pot să cresc luna viitoare?

Ce legătură au aceste întrebări cu un stil de viață sănătos și armonios? Au toată legătura din lume. 🙂 Te trec la acțiune și nu mai rămâi în procrastinare, locul unde ai cele mai multe șanse să mănânci și apoi să te disprețuiești. Te ajută să ieși de sub pălăria de victimă și să te confrunți cu tine.

Poate vă ajută această perspectivă. Vă invit să vă treceți toate lucrurile aparent minore de care sunteți mândre (ex: un Comper de nota 10 al copilului vostru, pentru a cărui pregătire ați petrecut un număr de ore). Treceți tot, fără să selectați. Și urmăriți cum se simte în corp în momentul în care recitiți.

Și puneți accent pe ceea ce ați învățat despre voi și cum ați putea face lucrurile luna viitoare orientate către creștere. Creșterea voastră.

Iar la întrebarea ”Ce am făcut pentru mine luna aceasta?” răspundeți onest, nu musai în termeni de cât buget ați alocat pentru voi sau ce v-ați oferit doar vouă, dar și cât de blânde și iubitoare ați fost cu voi în luna care a trecut.

Cum vi se pare această abordare? Dați-mi un email la adresa [email protected] sau poate un reply la emailul în care ați primit articolul. Vreau să știu mai multe despre voi, despre cum funcționează la voi.

Îmbrățișări și gânduri bune!

Un răspuns la “Cum evaluez o lună din viața mea și de ce”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.