Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Cursul despre Menopauză e singurul din România la acest moment

Menopauza este o parte naturală a vieții de femeie

Am creat un program despre menopauză după câțiva ani de lucru cu femeile și după ce mi-am dat seama că femeile din această etapă a vieții nu sunt îndrumate mai deloc cu informații despre ce să se aștepte când ajung aici.

Anii 20 și 30 din viața femeilor sunt ofertanți pentru mulți îndrumători din viața lor, de la specialiști la alți terapeuți. Dar, pe măsură ce timpul trece, parcă interesul pentru calitatea vieții lor scade și femeile nu mai știu de unde să se inspire și cu cine să vorbească despre toate simptomele, când vine vorba de tranziția către menopauză.

Menopauza este o parte naturală a vieții de femeie, nu e o perioadă pe care femeia să o repare și nici nu trebuie transmis mesajul că se petrece ceva rușinos sau greșit cu ea.

Menopauza nu este o boală!

Îmi place să le spun femeilor cu care lucrez că menopauza este o perioadă plină de oportunități nelimitate. Multe femei decid să își privească viața printr-o nouă perspectivă, uitându-se la relațiile pe care le au, la carieră, sănătate și energia pe care și-o doresc.

Menopauza trebuie privită ca pe un cadou.

În trecut, multe femei nu trăiau după vârsta de 40 de ani. Pentru că după menopauză, funcția reproductivă dispare, această perioadă a fost interpretată de natură ca un mod de a spune că este timpul să trăim propria viață și să ne concentrăm mai mult pe noi înșine.

Întrebarea e: tu ce vei face cu acest cadou?
Cum îți vei petrece zilele ca să te simți împlinită?

Draga mea prietenă, cursul acesta e pentru tine. Sau pentru mama ta, pentru colega ta, pentru prietena ta. Oricine crezi tu că are nevoie să se simtă bine în corpul ei, dacă are în jur de 40 de ani sau 50, când abia a sosit această perioadă a vieții.

Să îți spun câteva lucruri despre corpul tău…

… pe care trebuie să le știi indiferent de vârstă, dar mai ales dacă ești în jurul vârstei de 40 de ani.
Niciodată nu e nici prea devreme și nici prea târziu ca să fii informată și să transformi cunoașterea în putere. Nu-i lăsa pe alții să îți spună cum ești și cum trebuie să te simți, află tu singură uitându-te în interior și ascultând cu atenție fiecare semnal al corpului.
Trebuie să știi că odată cu vârsta de 40 de ani, corpul tău produce din ce în ce mai puțin estrogeni, până când menstruația încetează complet. Acest moment diferă mult de la femeie la femeie.

Prima etapă prin care vei trece în acest sens este perimenopauza, perioadă de tranziție către menopauză.
Perimenopauza poate dura 8-10 ani, timp în care producția de estrogeni scade treptat, urmată de o scădere bruscă, înainte de instalarea menopauzei.
În afara ciclurilor neregulate, restul simptomelor din această perioadă sunt similare celor de la menopauză:

 • bufeuri;
 • tulburări de somn;
 • insomnie;
 • uscăciune vaginală;
 • transpirații nocturne;
 • modificări ale stării de spirit;
 • stări de anxietate;
 • infecții urinare și vaginale;
 • declin cognitiv – pierderi de memorie, probleme de concentrare;
 • pericol de osteoporoză;
 • piele uscată;
 • păr fragil;
 • libido scăzut.

Perimenopauza mai este denumită menopauză de tranziție sau premenopauză.
Menopauza apare, de regulă, între 45 și 55 de ani, vârsta medie fiind de 51 de ani.
Simptomele asociate cu menopauza durează, în medie, 4-5 ani, deși scad în intensitate cu timpul.

După acest moment, timp în care menstruația s-a oprit de 12 luni sau mai mult, urmează postmenopauza. În această etapă, fluctuațiile hormonale s-au liniștit, iar nivelul hormonilor reproducători rămâne relativ scăzut.

Postmenopauza nu este sfârșitul vieții, ci o nouă etapă în care lucrurile s-au așezat pentru tine și te poți concentra pe ceea ce îți aduce bucurie.
Tu știi câte oportunități sunt în această perioadă din viața ta? Ia un pix și listează-le pe toate!

DAR

Draga mea prietenă, acestea sunt datele oficiale din statistici făcute în urmă cu ceva ani. Din păcate, din cauza stilului de viață, femeile au început să treacă prin aceste etape și cu 10 ani mai devreme.

Prin urmare, încep să treacă după 35 de ani prin simptome de perimenopauză, ca la 40 și ceva să ajungă deja la menopauză. 🙁

Prin urmare, cred ca ți-ar folosi să știi despre etapele acestea din viață și pentru tine și pentru fiica ta, dacă tu ești deja în post menopauză și, mai ales, dacă la tine menopauza s-a instalat devreme.

DAR-DAR

Viața ta poate fi cu bucurie și poți să reîncepi să te simți bine!

Doar ai nevoie de suportul potrivit!

Cursul creat de mine – ”Există viață după menopauză”, unicul de pe piața din România și care e supervizat de medicul endocrinolog dr. Corina Neamțu, se află la a 3-a ediție în noiembrie acest an și începe în 14 noiembrie, pentru 1 lună.

Cursul se bucură și de implicarea dr farmacist Roxana Gavriloaia și de a dr Ruxandra Constantina, medic naturopat.

Ce vei primi, dacă decizi că îți folosește:

 • Informaţii complete;
 • Tot ce trebuie să știți despre menopauză, cum să gestionezi schimbările cu care corpul și mintea au de-a face şi să te adaptezi uşor și dintr-o poziție de liniște și încredere în sine;
 • O nouă perspectivă a modului de a te raporta la o perioadă a vieţii care generează nelinişte;
 • Înveți cum să lucrezi cu tine ca să o vezi ca pe o perioadă care abundă în oportunități;
 • Discuţii live – cu invitații (medici și farmacist).
  Sesiunile live şi grupul de suport dau posibilitatea de învăța din întrebările tuturor și de interacționa cu celelalte femei în timp real.
 • Suport online;
  Primești feedback, îndrumare şi răspuns la întrebări în cadrul sesiunilor online de Q & A.
 • Comunitate;
  Devii parte a comunității Wellness Fairy, un trib de femei unite de același scop, unde vei beneficia de provocări și oferte, toate cu scopul de a te menține în formă, motivate și inspirate.

Haide cu noi să descoperi că poți trăi bine și în această perioadă!
NU TE RESEMNA cu simptome care pot fi reduse până la minim!
Să fie începutul unei perioade fără neliniști și plină de putere interioară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.