Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

”Vin la anul în Retreat” – un fel de ”mâine mă apuc de slăbit”

Ultima ediție a Retreaturilor Wellness Fairy din acest an

Ladies, am vrut să scriu un articol despre ultima ediție a Retreaturilor Wellness Fairy din acest an, unul cuminte și descriptiv. După care mi-am dat seama că vă ajut și vă lămuresc mai mult dacă vă scriu ce cred eu despre această decizie – de a participa la un retreat. Prin urmare, dacă sunteți una dintre femeile care măcar o dată au cochetat cu ideea de a merge într-un retreat sau, mai precis, să veniți la mine în retreat, puteți continua să citiți. Dacă nu, e posibil să vă pierdeți vremea. 🙂

Acest proiect al meu va continua însă și în anii care urmează, prin urmare voi tot scrie despre el. Ca să știți și dacă mai rămâneți aici pe site, căci cred că și acesta e un aspect important – dacă vreți să mai rămâneți în comunitatea Wellness Fairy.

Deci cum am ajuns la titlul acesta?

M-ați înspirat voi. 🙂

Povestea retreat-ului

Din septembrie 2021, când nu îndrăznea mai nimeni să iasă din casă, darămite să mai facă și evenimente, eu am început cu primul retreat. De atunci îmi scriu zeci de femei să mă întrebe una alta. Cum e, cât e, cât durează, a venit și o prietenă și a fost uau, i s-a povestit și de către colega ei și tot așa. Întrebări multe, curtat și chestionat de femei care vor să știe mai mult. Și eu zic, povestesc. Fac live-uri, postez, fac story-uri și am zis fiecare detaliu. De mai multe ori, în mai multe feluri. E drept, am scris mai puțin pe blog despre retreaturi, tocmai pentru că m-am folosit de rețelele sociale mai mult în vara aceasta.

Am povestit despre cele 2 locuri unde am desfășurat retreatul, dar mai ales de locul magic – Pensiunea Livada Bunicului, locul cu cele 3 căsuțe tradiționale românești și despre doamna Alina, care pune în practică toate meniurile mele, care mai de care mai îndrăznețe. Am scris despre yoga blândă pe care o avem în program și despre sesiunile de Pilates, am pus poze cu atelierele de beauty pe care le ținem, cu drumețiile la care vă invit, cu cercurile de femei, am dat totul din casă. Am arătat produsele pe care le avem la fiecare ediție de la partenerii Yves Rocher, Editura Publica și nutrivita.ro, pentru goodie bag-uri. Am pus poze și video-uri cu femei care au participat, singure sau cu mama, cu sora sau cu cea mai bună prietenă. Totul e transparent, mă știți cum sunt eu, cele care mă citiți de multă vreme sau cele care lucrați cu mine 1 la 1 mai mult. Ofer atâtea detalii cât e nevoie, ca să vă dați seama înainte dacă e pentru voi sau nu.

Am făcut o listă de așteptare cu femei care doresc să vină în Retreat, dar pentru care acum nu pare cel mai bun moment:

  • Alăptează (e de înțeles);
  • Au copii foarte mici (Normal că nu putem pleca de acasă singure un weekend întreg, zicem merci dacă ieșim până la pâine);
  • Sunt foarte ocupate anul acesta (Normal, cine nu e? Vedeți pe cineva care stă vreun pic – angajat sau antreprenor?);
  • Au diverse probleme de familie (fiecare și le știe pe ale lui și sunt oricum cele mai importante);
  • Au copii de școală – pre – adolecenți sau adolescenți (cam toți avem, plus că mai au copiii și tată, iar mama ia doar o pauză de 3 zile. De ce atunci când tata pleacă de acasă nu se pune la fel problema, deși el poate pleacă pentru o săptămână?)
  • Nu au buget pentru un astfel de proiect în vara asta și nici la toamnă.

Retreatul poate fi un cadou pentru tine

Lista rămâne deschisă, problemele care ne țin pe loc să facem ceva pentru noi sunt reale și mult mai multe. Au fost dintotdeauna și vor continua să rămână. Copiii vor crește și nu vor mai fi hrăniți la sân, însă problemele vor fi direct proporționale cu vârsta și cu preocupările, noi, femeile, părem că suntem mai ocupate de la an la an și de unde spuneam că nu mai preluăm niciun proiect și nimic în plus pare că tot mai e loc de încă un sac de cărat. Deși lucrăm cât e ziua de lungă, avem poziții importante în companii și suntem împlinite, când vine vorba de un buget pentru noi și sufletul nostru, ne este foarte greu către imposibil să ne rupem o sumă pe care să ne-o facem cadou.

Chiar așa, de când nu ai mai investit într-un cadou pentru tine? Și atunci când ai făcut-o, care a fost valoarea lui? De obicei, cam atât credem că merităm, de aceea nu dăm banii, nu pentru că nu îi avem. Întotdeauna e mai important să luăm un cadou unui prieten, să facem ceva pentru părinți, pentru copii sau soț, decât să ne bucurăm noi. Iar când ajungem la propria persoană, ce să vezi, nu mai e buget…Uneori așa e, nu mai e, alteori, speriate de câți bani cheltuim pentru a împlini alte nevoi din jurul nostru, punem stop tocmai când ajungem la nevoile noastre.

Deci, dragilor, vă doriți suficient de mult să faceți ceva pentru voi? Dacă retreatul acesta e ceva ce simțiți că vă trebuie, acționați azi, nu mâine, nu când cresc copiii și nici când veți fi mai bogate :)? Bogăția e mai mult o stare de spirit, nu-i așa?

Altfel, ”vin la anul în Retreat” e un fel de ”mâine mă apuc de slăbit”.

Apropo, cum stați cu acest mindset? Căci vorba aia, ”the way you do a thing is a way you do everything”/cum faci un lucru le faci pe toate. Dacă amâni să te apuci de schimbări legate de modul cum mănânci, amâni și să te apuci de lucrul cu tine. Iar Retreatul meu e cel mai bun loc de unde să începi să lucrezi cu tine. Acolo plantezi semințe și apoi, în comunitate, vezi roadele cum cresc.

Retreatul Wellness Fairy nu va rezolva toate problemele pe care le aveți. Dar va fi locul și momentul din viața voastră de unde să începeți. De ce e atât de valoroasă de fapt, participarea? Pentru că începutul e întotdeauna cel mai greu. 🙂

În perioada 25-27 noiembrie e ultima ediție din acest an. Dacă aveți cel mai mic gând că ați vrea să veniți și o mulțime de întrebări, dați un email la [email protected] și lămurim tot! E păcat să nu începeți anul acesta și să așteptați până la anul, sunt luni prețioase pierdute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.