Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

De la o vară obișnuită la o vară extraordinară. Cum să îți transformi viața în cele 100 de zile

Ladies, azi au început cele 100 de zile de vară! Ce mai veste, nu-i așa? Am avut această discuție ieri cu o prietenă și mi-am petrecut dimineața cu gândul la pictura aceasta de vară și la cum aș vrea eu să arate anul acesta. Avem la dispoziție 100 de zile în care să punem ce vrem noi în așa fel încât să transformăm vara aceasta din ”doar o vară ca oricare alta” într-o vară extraordinară. Mai ales că e foarte important ce faci vara ca femeie pentru modul cum te vei simți în toamna și iarna care urmează. Am mai vorbit despre asta, îți amintești? Reiau oricum și în acest articol câteva idei mari.

Nu mai e un secret, vara este anotimpul în care soarele strălucește, zilele sunt mai lungi și avem ocazia să ne bucurăm de plăcerile sezonului. Poate și din aceste motive, dar poate și pentru că activitatea profesională este la un nivel mai redus, multă lume e în vacanță, copiii nu mai merg la școală, se resimte ca o vacanță de la multe responsabilități și ne simțim tentate să ne lăsăm în seama sindromului ”what the hell”. Ca să nu traduc, vara e pentru multe dintre noi acea perioadă în care ne dăm voie să ne relaxăm, ceea ce nu e rău, însă într-o manieră oarecum distructivă pentru propria persoană și sănătate.

Cu alte cuvinte, dacă până acum am avut grijă la ce mâncăm, am fost disciplinate și motivate de apropierea purtării costumului de baie și a hainelor lejere de vară, deîndată ce vine vara, începem să nu mai ținem cont de nimic. Ni se spune oricum pe multe canale că ”merităm să ne răsfățăm”, că tot am muncit tot anul și măcar vara să dăm și noi curs fără limite poftelor, cinelor târzii stropite cu de toate și cu alcool, să nu mai punem preț pe somn și tot așa. Cam acesta e sindromul de care ziceam mai sus. Se recunoaște cineva? 😍

Insă aceasta e cea mai mare capcană. Pentru că cele 100 de zile de vară se termină și toamna ne găsește obosite, cu multe kilograme în plus, cu încrederea în sine slăbită, cu hormonii în dezechilibru și cu analizele care lasă de dorit. Mai mult, dacă în iarnă eram într-un proces de slăbit și reechilibrare pe care l-am lăsat pur și simplu baltă peste vară, în toamnă trebuie să o luăm de la capăt. Și dacă am făcut asta în fiecare vară de până acum (cele mai multe femei care ajung la mine în procese de durată așa fac), entuziasmul și încrederea sunt aproape de zero, ceea ce face toamna și mai dificilă.

Ce-ar fi dacă am schimba perspectiva?

Vara poate fi momentul perfect pentru a ne concentra asupra propriei noastre sănătăți, stării de bine și nutriției echilibrate. Mai ales că ne ajută vremea, natura și pământul care ne oferă din belșug fructe și legume proaspete. Mai ales că avem mai mult timp să ne ocupăm de noi și totul în jur ne susține.

Dacă îți dorești să slăbești și să îți menții greutatea, cele 100 de zile de vara pot fi o oportunitate minunată pentru un nou început.

Să vedem cum putem profita la maximum de vară, cum să ne motivăm și să evităm să ajungem în toamnă cu multe kilograme în plus.

  1. Stabilește-ți obiective clare: Pentru a începe cu dreptul cele 100 de zile de vara, începe prin a-ți stabili obiective clare și realiste. Gândește-te la ceea ce îți dorești să obții și cum vrei să te simți în această perioadă. Fii specifică și detaliază-ți obiectivele pentru a-ți crea un plan de acțiune eficient.
  2. Nu te gândi la cele 100 de zile de vara ca la o perioadă temporară în care faci sacrificii. În schimb, vezi-o ca pe o oportunitate de a adopta un stil de viață sănătos pe termen lung. Concentrează-te pe alimentație echilibrată, activitate fizică regulată și gestionarea stresului. Acum e momentul tău. Alege alimente nutritive, bogate în vitamine și minerale, și găsește modalități plăcute de a te menține activă.
  3. Găsește echilibrul: Echilibrul este esențial pentru sănătatea și starea de bine a femeilor. Într-o lume dominată adesea de energie masculină, acordă-ți timp pentru a cultiva și a onora energia feminină. Învață să te conectezi cu intuiția și cu nevoile tale interioare. Practică grija de sine și acordă-ți momente de relaxare și regenerare. Echilibrul te va ajuta să te simți mai bine atât în viața personală, cât și la locul de muncă.
  4. Motivează-te. Imaginează-ți că ești căpitanul propriei tale nave și că navighezi spre un scop mai mare. Care este scopul tău mai mare?
  5. Evită capcanele verii: Vara poate fi o perioadă tentantă, plină de oportunități de a devia de la planul tău de sănătate. Fii conștientă de capcanele comune ale verii, cum ar fi excesul de alimente bogate în calorii la grătare nesfărșite sau la petreceri în fiecare seară/weekend, consumul excesiv de băuturi zaharoase și sedentarismul. Planifică cu grijă și găsește alternative sănătoase, cum ar fi rețetele delicioase de salate sau activitățile în aer liber.
  6. Stai cât mai mult în aer liber și la lumina naturală a soarelui. Desigur, nu la orele amiezii și direct în soare, ai grijă și la protecție cu pălărie, ochelari de soare și cremă cu spf 50. Insă faptul că te expui la lumină zilnic te va ajuta să îți reglezi ritmul circadian, să dormi mai bine și să mănânci atunci când îți e foame.
  7. Cultivă perseverența și optimismul: Slăbitul și menținerea greutății necesită perseverență și un mindset de creștere și dezvoltare. Nu te descuraja în fața obstacolelor sau a posibilelor înfrângeri. Fii blândă cu tine însăți și învață din fiecare experiență. Gândește-te la cele 100 de zile de vara ca la o călătorie plină de învățăminte și descoperiri, în care fiecare pas contează.

Dragilor, cele 100 de zile de vara reprezintă o oportunitate prețioasă pentru a vă pune în valoare sănătatea și starea de bine. Nu treceți pe lângă ele într-o stare de inerție, faceți în așa fel încât vara aceasta să lucrați mai mult la voi și cu voi, ca să vă prindă toamna încărcate cu energie bună, fără kilograme în plus și cu entuziasm pentru toamna care va începe.

Îndrăznește să faci pași mici, dar importanți, către un stil de viață sănătos.

Nu lăsa vara să treacă pe lângă tine, ci folosește-o ca pe un timp de transformare și creștere personală.

Ești puternică și capabilă să obții rezultate remarcabile!

Dacă ai nevoie de mine, sunt aici, la un email distanță: [email protected]. Pun la cale multe surprize pentru voi în această vară, să fiți cu ochii pe site, da?

Îmbrățișări cu entuziasm și gânduri bune!

Revin cu un articol în care îți voi povesti cum profit eu de cele 100 zile de vară. ❤️🧚

6 răspunsuri la “De la o vară obișnuită la o vară extraordinară. Cum să îți transformi viața în cele 100 de zile”

Buna ziua!

Astept surprizele pregatite pentru aceasta vara ! Intre timp incep cele
100 de zile de vara , mai degraba tot restul vietii … Echilibrul e cheia si totul porneste de la psihic … Succes tuturor

Da, da, surprizele se produc acum, ca sa va pot da acces facil cât mai multora în programele mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.