Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Scrisoare pentru femeile care vor să slăbească și să se mențină pe termen lung

Dragă femeie curajoasă și determinată, este timpul să iei în considerare o schimbare radicală în abordarea ta de slăbire. Poate te-ai întrebat de ce nu obții rezultate diferite, în ciuda eforturilor tale constante. Ei bine, este momentul să te dai jos de pe acel “cal mort” și să explorezi noi căi care să îți aducă schimbarea mult dorită. Scriu acest articol ca să îți ofer un strop de inspirație și motivație pentru a face această schimbare și a-ți transforma rezultatele, în sfârșit.

Sunt 2 etape pe care eu le văd necesare pentru tine.

Etapa 1 – de conștientizare că insiști să stai pe calul mort și să îi dai pinteni, doar pentru că asta știi să faci.

Conștientizarea situației: Imaginează-ți că ești călăreț pe un cal care nu se mai mișcă. Te afli într-un cerc vicios, făcând aceleași lucruri și așteptând rezultate diferite. Este momentul să conștientizezi că trebuie să ieși din această rutină și să îți asumi responsabilitatea pentru rezultatele tale. Ce spui de asta?

Recunoașterea nevoii de schimbare: Nu te poți aștepta ca lucrurile să se schimbe dacă continui să faci același lucru în mod repetat. Este momentul să îți asumi că este nevoie de o schimbare în abordarea ta. Recunoaște că îți dorești rezultate diferite și că ești dispusă să depui efortul necesar pentru a le obține. Așa este? Cum ajunge la tine acest lucru?

Etapa 2:

Este etapa în care începi deja să acționezi.

Angajamentul față de tine însăți: Pentru a obține rezultate durabile, trebuie să faci contract cu tine însăți și să îți acorzi prioritate pe lista ta de responsabilități. Nu lăsa alte activități sau priorități să îți distrugă dorința de a avea grijă de tine. Fă-ți timp pentru exerciții fizice, planifică mese sănătoase și acordă-ți momente de relaxare. Pune-le în agendă, draga mea. Fără această tactică, vei fi mereu pe listă la final, când ești deja atât de obosită încât va fi imposibil să mai faci ceva pentru tine.

Explorarea unor noi căi: Lasă-te inspirată de celelalte femei care au obținut rezultatele dorite în călătoria lor de slăbire. Caută metode și strategii noi care să se potrivească stilului tău de viață și preferințelor tale. Nu te teme să încerci lucruri noi și să te deschizi către schimbare. Și, mai ales, caută pe cineva care să te ghideze, să te însoțească în acest proces, pentru că e clar că până acum nu ai reușit singură. Sau poate nu ai avut cel mai potrivit mentor pentru tine, care să îți prezinte o abordare flexibilă și blândă, care să ți se potrivească.

Înlocuirea obiceiurilor vechi cu cele noi: Nu poți obține rezultate diferite făcând același lucru. Identifică obiceiurile nesănătoase care te țin pe loc și înlocuiește-le cu altele sănătoase. Fă mici schimbări în rutina ta zilnică și vei observa cum îți va influența progresul în direcția dorită.

Draga femeie, este timpul să te dai jos de pe calul mort și să îți asumi controlul asupra rezultatelor tale în călătoria ta de slăbire.Alege să fii autoare a propriei tale povești despre slăbire și sănătate!

Vine vara și sper că nu te pregătești de ceea ce nutriționiștii clasici numesc ”body beach”, doar ca să te înroleze în 1-2 săptămâni de înfometare, ca să arăți bine pe plajă. Pentru ca să ajungi la all inclusive, unde să devorezi tot, după atâta înfometare și să te întorci acasă tristă și cu încrederea în tine slăbită. Ai mai făcut asta, îți amintești? E ceea ce ziceam eu mai sus, cu acel cal mort. De ce insiști să speri că vei mai face și acum la fel și vei avea alte rezultate?

Draga mea, citește articolul meu de AICI despre cele 100 de zile de vară și despre cum avem ocazia să punem în ele toate ”semințele” sănătății noastre, într-o manieră în care să ne ajute cu adevărat pe termen lung, nu să ne ducă în aceeași fundătură ca anii trecuți.

Știu că ai nevoie de cineva care să te însoțească și să te ajute să începi când nu știi de unde să începi. Dă-mi un email la adresa [email protected] și putem să ne gândim împreună de unde poți începe.

Sunt aici, pentru tine! Aștept doar să îmi scrii!

O vară cu sens să ai!

14 răspunsuri la “Scrisoare pentru femeile care vor să slăbească și să se mențină pe termen lung”

Buna! Sigur ca merge! Pt acele femei care nu trebuie sa gătească pt familie. Când termini cu treburile casei, crezi ca mai poți sa faci ceva pt tine?! Fii serioasa! Cele de mai sus se pot aplica femeilor cu bani mai mulți care își permit bone care au grija de casa, gătesc și fac curat. De o viața încerc și nu merge! Ma irita ca, crezi ca se aplica femeilor obișnuite, cu slujba plătită slab, care vin acasă la al doilea serviciu și nu știu pe ce sa pună mâna: cina, spalat haine, călcat haine, curățenie, teme și altele. La fel ca Oana Cuzino care dădea sfaturi pt femeile de bani gata. Sa fim serioși!

Astea nu sunt scuze. Și dacă ai familie, nu poți să le gătești și lor mâncare sănătoasă? Dacă ai o slujbă așa de râu plătită, găsește-ți una nouă în altă țară. Așa cum poți să faci mâncare nesănătoasă poți să faci una cu nutrienți și vitamine. Și eu știu femei cu copii mici și tot au reușit să slăbească. De ce? Pentru că nu accepta niste scuze, poți să controlezi asta, poți să îți faci un plan și să stai organizată. Tu crezi că doar femeile cu bani gata pot sa slăbească? Dacă crezi asta, ramai cum erai și gata. Dar nu uita că mulți au putut să primească rezultate fara nu știu ce diete și ceaiuri, trebuie doar să ieși din zona ta de confort și să găsești un plan care ți se potrivește.

Bună. Eu am 34 am început de 1 săptămâna exerciți mânc normal seara nu 2 zile fac sport 1 pauza azi am făcu 60 min4seturi. Muncesc plus acasă trebuie le fac pe toate finca îs atribuțiile mele și îmi fac timp și pt odihna și plimbare. Se poate dacă vrei. Vreau sa ma țin de sport încontinuu pana la rezultate.

Imi pare rău ca tu nu crezi ca poți avea și de tine grija, nu doar de familie.
Legat de ”femeile de bani gata” – nu știu ce sa zic, dar te-ai gândit ca poate ele au ajuns sa câștige banii aceia, nu i-au primit de la nimeni? Doar zic. Altfel, totul e interpretabil. Iar dacă nu vrei sa faci ceva, găsești o scuza, în timp ce dacă vrei sa faci, găsești o cale.
Imbratisari!

Femei cu bani mulți sau femei cu bani puțini, femei cu soți bogați sau mai săraci, femei cu bone sau fără…. mâncare sănătoasă,,, oare? Când totul este îndesat cu chimicale…. Când pământul unde cultivi Bio este poluat… Este simplu sa slăbești doar dacă mănânci puțin, oricum mănânci chimicale.
Scuze găsim tot timpul, numai de poluare nu spunem….

Femei cu bani mulți sau femei cu bani puțini, femei cu soți bogați sau mai săraci, femei cu bone sau fără…. mâncare sănătoasă,,, oare?
Când totul este îndesat cu chimicale…. Când pământul unde cultivi BIO este poluat… Este simplu sa slăbești doar dacă mănânci PUȚIN… oricum mănânci chimicale.
Scuze găsim tot timpul, numai de poluare nu spunem….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.