Dupa cum stim, alimentatia ne influenteaza calitatea vietii. Vestea buna pe care v-o aduc astazi este ca vom avea ocazia sa aflam mai multe informatii despre beneficiile unei alimentatii sanatoase, pe 25 mai, chiar de la Dr. Oz, care vine in Romania si sustine o conferinta la Sala Palatului.
Evenimentul va fi moderat de catre Dragos Bucurenci si va incepe cu discursurile unor speakeri romani cunoscuti in domeniul sanatatii, precum: Dr. Victor Clatici (Medic primar Dermatologie – Venerologie), Lygia Alexandrescu (Conferentiar Universitar, Doctor nutritionist), Andy Szekely (autor, trainer si speaker motivational) si Andreea Raicu (speaker motivational).
Biletele la conferinta gazduita de Dr. Oz sunt puse in vanzare si la Sala Palatului, dar si pe www.droz.ro, andreearaicu.ro, eventim.ro, bilet.ro, bilete.ro, iabilet.ro, vreaubilet.ro, blt.ro si in reteaua acestora de distributie. Daca ai nevoie de informatii suplimentare, poti suna la numarul 0751 253 100 sau scrie la adresa [email protected].
IMPORTANT: Doctor OZ va vorbi in limba engleza cu traducere in limba romana. Pentru a beneficia de traducere in limba Romana trebuie doar sa bifezi echipament de traducere in momentul comenzii.
Sfaturi de Pasti de la dr. Oz
Pastile sunt un prilej bun pentru a ne bucura de mesele imbelsugate alaturi de cei dragi. Insa, pentru a evita depunerea kilogramelor in plus si consecintele unei alimentatii diversificate, Dr. Oz ne propune cateva sfaturi culinare care ne vor ajuta sa trecem mai usor peste festinul culinar de Paste.
Pentru ca nu au trecut sfintele sarbatori de Pasti, inca mai putem aduce un plus de originalitate mesei prin introducerea in meniu si a unei retete pe baza de somon salbatic. Bogat in proteine si acizi grasi Omega 3, somonul reduce substantial colesterolul rau si ne ajuta sa ne saturam cu mancare mai putina. Somonul se poate prepara la aburi sau la cuptor, la temperaturi cat mai mici.
Iar daca avem nevoie de o garnitura delicioasa, putem sa alegem fasolea. Este bogata in fibre, incetineste digestia si ne ajuta sa ne simtim satui mai mult timp. Fasolea cu bobul negru contine cele mai multe fibre in comparatie cu celelalte soiuri.
Pentru desert, pe langa pasca si cozonac, si o portie consistenta de fructe proaspete este indicata. Sunt pline de vitamine, dar contin si fibre care ne ajuta sistemul digestiv greu incercat in perioada Sarbatorilor.
Si, cel mai important, sa nu uitam sa mancam verde. Nicio masa fara legume cu frunze verzi. Spanacul, de exemplu, este o alegerea ideala deoarece este o sursa buna de acid alfa-lipolic cu un rol important in reducerea colesterolului. Contine, de asemenea, si multe fibre. Il putem consuma crud sau sotat in ulei de masline, care este bogat in grasimi mononesaturate ce reduc colesterolul din sange.
Sa ne fie de folos si sa auzim numai de bine, cu sanatate si spor in toate!
Hristos a Inviat!
Sursa foto: Dr. Oz