Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Ești obosită și îți vine să mănânci? Sau poate te doare sufletul

Știu că ți se spune mereu că mâncatul emoțional e rău, că din cauza lui ai luat kilograme în plus și că ai tu o problemă.

Dar știi că e adevărul? Nu mânânci emoțional că e ceva în neregulă cu tine.

Mănânci pentru că astfel nu știi cum să treci peste o perioadă dificilă.

Mănânci pentru că te doare sufletul.

Mănânci pentru că nu mai faci față la efort.

Mănânci pentru că ești speriată, îți e frică de necunoscut, de schimbare, de toate lucrurile care vin înspre tine și parcă te copleșesc.

Mănânci pentru că te simți nefericită, parcă prinsă într-o capcană din care nu te mai poți desprinde.

Mănânci ca să te liniștești.

Mănânci pentru că nu te simți susținută.

Mănânci pentru că nu te simți văzută și auzită.

Mănânci pentru că ești mereu obosită.

Acestea sunt nevoile tale, nu mai lăsa pe nimeni să îți spună că nu e normal ce faci!! 

Și te încurajez să rămâi în contact cu nevoile tale.

Tu ai comunicat aceste nevoi cuiva? Cui știi că e important să știe. Gândește-te să faci asta cât mai curând!

Începe să lucrezi de azi la nevoile tale și vei vedea schimbări în plan al relației tale cu mâncarea. Vei vedea că ușor ușor nu vei mai avea nevoie să apelezi la mâncare, pentru că ai lucrat nevoile.

Învață să fii în armonie și aliniată cu tine însăți!

Într-o lume agitată și plină de responsabilități, femeile tind să-și pună în mod constant nevoile personale pe ultimul loc. De multe ori, această neglijare a propriilor nevoi poate conduce la mâncatul emoțional, o modalitate temporară de a umple golurile din suflet.

Știi care sunt principalele nevoi neexplorate ale femeilor și impactul lor asupra relației cu mâncarea? Este timpul să deschidem ochii și să ascultăm cu atenție ce spun aceste nevoi ascunse.

  1. Nevoia de autenticitate: Femeile au deseori nevoia de a fi autentice, de a-și exprima adevărata identitate și de a trăi în armonie cu valorile lor profunde. Neglijarea acestei nevoi poate genera o frustrare și o disconfort interior care pot conduce la mâncatul emoțional. Înțelege că ai dreptul să fii tu însăți, să-ți urmezi pasiunile și să-ți onorezi adevărul interior”
  2. Nevoia de iubire și conexiune emoțională: La nivelul lor cel mai profund, femeile au nevoie de iubire și conexiune emoțională. O lipsă sau o neîmplinire în aceste domenii poate genera un sentiment de singurătate și frustrare, care poate fi temporar alinat prin mâncatul emoțional. Investește în relațiile autentice, atât cu tine însăți, cât și cu cei din jurul tău. Comunică-ți nevoile și creează legături emoționale autentice, care să te hrănească din interior.
  3. Nevoia de echilibru și timp pentru sine: În ritmul alert al vieții moderne, femeile tind să se neglijeze pe ele însele și să nu-și acorde timpul necesar pentru a se regăsi și a se reîncărca. Nevoia de echilibru și timp pentru sine este adesea ignorată, ceea ce poate duce la stres și neîmplinire. Fă din timpul pentru tine o prioritate și găsește activități care te relaxează și te încarcă pozitiv. Găsește echilibrul între responsabilitățile tale și nevoile personale.
  4. Nevoia de a-ți manifesta creativitatea: Creativitatea este o nevoie fundamentală a femeilor, care deseori rămâne neexplorată și neexprimată în lupta cu solicitările zilnice. Ignorarea acestei nevoi poate genera frustrare și stagnare, iar mâncatul emoțional poate deveni o modalitate de a compensa lipsa de expresie creativă. Descoperă-ți pasiunile creative și găsește modalități de a-ți manifesta talentul și imaginația.

Femeile au nevoi adânci și puternice, care deseori rămân neexplorate și neîmplinite. Neglijarea acestor nevoi poate duce la mâncatul emoțional, o modalitate temporară de a umple golurile din suflet. Este timpul să acorzi atenție nevoilor tale autentice, de la autenticitate și iubire emoțională, până la echilibru și creativitate.

Înțelege că merită să investești în tine însăți și să-ți îndeplinești aceste nevoi profunde. Astfel, vei descoperi o relație sănătoasă cu mâncarea și o viață plină de satisfacții autentice și împlinire interioară.

Nu uita că schimbarea apare când începi să practici, să lucrezi cu tine, ca să vezi dacă și ce funcționează pentru tine.

Știu că ți se pare mult. Știu că ți se pare greu. Dar de aceea sunt eu aici, să fiu ghidul tău. Să te însoțești cu mine pentru primele 6 săptămâni în care vrei să înveți să te schimbi. 

Calea schimbării împreună cu cineva e mai ușoară. E mai posibilă.

Vestea bună pentru tine!

Începem să lucrăm în grup pe 3 iulie, din nou, cu femei curajoase și asumate, care au zis DA propunerii de a lucra cu mâncatul emoțional, de a lucra cu ele însele. Aceste femei vor înțelege ce e cu foamea lor și cum să o întâmpine. Cum să se accepte așa cum sunt și unde sunt acum și apoi să înceapă să lucreze cu sine.

Eu, Florina Badea – coach și nutriționist, Elena Iorga – psihoterapeut vom fi alături de tine cu tehnici și practici, de lucru cu mintea și cu propriul corp, ca să înțelegem ABC-ul emoțiilor noastre și să ne înțelegem mai bine corpul și mesajele lui, dar și toate nuanțele mâncatului emoțional – acel prieten care vine și ne spune că ceva în viața noastră nu e cum ne-am dori.

Vii cu noi? Mai sunt câteva locuri în program!

Spune DA și haide să lucrăm împreună, ca să începi de undeva, ACUM! Nu mai amâna, ai făcut-o de atâta ori și ai văzut că nu ai avut niciun rezultat.

UIte AICI este locul unde să te înscrii. 

Intră pe link și ocupă-ți locul!

Nu vei mai găsi în România o astfel de abordare și nici acest preț. De fapt, nici eu nu cred că îl voi mai putea menține multă vreme așa, pentru că e multă valoare în el și aduce multă transformare pentru ca să las acest curs la un preț modic.

Va fi ultima ediție în acest format, toamna aduce alt mod de lucru și alt mod de a aborda acest curs. 

Te aștept cu nerăbdare, drag și iubire, draga mea!

Florina Badea

coach și nutriționist

Wellness Fairy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.