Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Vara în care mama va avea ochii roșii

La momentul la care scriu acest articol copilul meu cel mare a scăpat de evaluarea națională. Nu știm încă notele, însă încercăm să ne ținem cu firea. Eu tocmai mă pregătesc să închid primul an de facultate, mai am un examen săptămâna viitoare. Toată lumea ne întreabă unde plecăm în vacanță și se miră de ce nu o facem deja. Cine a avut copil de clasa a 8-a știe deja că nu poți pleca în vacanță până nu îl înscrii la liceu, formularistică ce se va întinde și pe o bună bucată din luna iulie. Până atunci însă copilele au plecat la bunicii mai îndepărtați, ceea ce pentru noi oricum înseamnă vacanță. Ne simțim împreuna studenți și ne purtăm ca atare. 🙂 Liberi de parenting, încercăm să ne odihnim și să ne bucurăm unul de altul.

Dar ce facem vara aceasta? După un an intens, în care o bună parte din energia noastră s-a dus către copii, mai mult decât de obicei. Teo a trecut prin clasa a 8-a, iar Maria prin clasa pregătitoare. În plus, eu am parcurs un an de studenție. Care nu se anunța foarte greu, însă care în final a însemnat multă încărcătură pe sistemul meu nervos. Cineva mă compătimea în avans vara trecută, pentru studenție și pentru energia ce urma să o investesc aici și în formarea de somatică. Doar că între timp s-au adunat și altele și intensitatea a fost și mai mare.

Mă scutur de stres și oboseală de câteva zile, vineri chiar am avut un antrenament la sală și apoi o oră de yoga. A fost reconfortant și mi-a prins mine, m-am detensionat și am reușit să intru într-o atmosferă de vacanță. Asta m-a ajuta ca și sâmbătă să mă mențin deconectată.

Ce fac în vara aceasta deci?

În primul rând construiesc limite, ca să pot să îmi mențin sistemul nervos liniștit. Știu că merit vara aceasta într-un ritm lent. Nu mi-am propus să închid tot și să plec pe o insulă pustie. Mie îmi place mult ce fac și mi-am dat seama că nu voi putea sta pentru moment 3 luni deoparte de munca mea și de rutina mea de birou. Ambele îmi fac foarte bine, atâta timp cât le mențin în armonie cu viața mea de familie și activitățile mele personale.

Vom pleca în vacanță de 2 ori – la final de iulie și la final de august. Anul acesta nu mai avem vacanță legată de 2 săptămâni, am decis că avem nevoie de plecări mai dese și mai scurte. Așa se face că și septembrie și octombrie sunt cu planuri deja făcute și abia așteptăm să le punem în aplicare!

Între timp, pentru mine va continua anul învățării, căci mai am Școala de vară de introducere în psihoterapie până în iulie. Ce proiect fain în care m-am înrolat! Descopăr insight-uri interesante și lucruri noi și mă lămuresc în legătură cu ce formare mi-aș dori să fac la final de facultate. Apoi mai am o altă formare pe care o aștept de 3 ani și care mă va ajuta să aprofundez și mai mult munca de educație în stil de viață și nutriție pentru femei. Și tot în iulie va fi modulul 2 de la somatică.

Nu mi-am propus să fie așa, însă mă bucur ca este și simt recunoștință că le pot parcurge pe toate. Nu le fac pentru a le bifa, le fac pentru că îmi folosesc, pentru că aduc valoare în munca mea și pentru că știu că voi putea susține și mai bine femei ca voi în procesul lor de echilibrare pe toate nivelurile.

Pentru voi am 2 proiecte în cadrul cărora putem lucra împreună în vara aceasta:

Datele pentru modulele online live pe care le vom ține pe zoom sunt acestea:

Modul 1, introductiv: “Introducere în mâncatul emoțional” – 3 iulie 2023

Modul 2: “Să ne înțelegem emoțiile” – 12 iulie 2023

Modul 3: “Conectarea la copilul interior” – 19 iulie 2023

Modul 4: “Imaginea corporală și criticul interior” – 24 iulie 2023

Modul 5: “Nutriție echilibrată pentru femei care mănâncă emoțional” – 3 august 2023

Modul 6: “Relația cu al nostru corp – cum ne ajută să nu mai mâncăm emoțional” – 7 august 2023

Modul 7: “Hrană dincolo de mâncare – să lucrăm la Personal Self Care Plan” – 10 august 2023

Puneți-le în agendă și puneți-vă intenția să le urmăriți de oriunde ați fi, iar dacă nu puteți o dată, veți putea vedea înregistrările. Sunt alături de voi să parcurgeți vara aceasta cursul care vă poate schimba cu totul relația cu mâncarea și relația cu propriul corp. care sunt, de fapt, relația cu viața.

AICI puteți citi toate detaliile, iar AICI vă puteți înscrie la curs. Mai e foarte puțin timp și începem!

Doamnele care închid acum ediția a 2-a vor putea reparcurge ediția a 3-a alături de noi. La fel și voi, cele care veți dori să vă înscrieți acum, veți putea relua cursul la ediția următoare. Sigur, fără nicio implicație financiară. Dar este bine să o faceți pentru că ediția următoare va fi îmbunătățită, pe baza feedbackurilor voastre și așa vă veți bucura și voi de ceea ce vă doreați în plus.

Să știți că această abordare nu o veți mai găsi pe piața cursurilor de la noi și la fel nici experiența de lucru a lui coach, consilier și trainer pe care eu o pun la dispoziția voastră. Nu vreau să fiu modestă, că nu este cazul. după ani întregi de formări, cursuri, investiție în cunoaștere, dar și ani de experiență de lucru cu femeile, abordarea mea este una holistică și care le ajută din plin.

  • Un program nou – care începe tot în iulie cu 2 întâlniri. E vorba de comunitatea pe bază de abonament ”Wellness Fairy Factory”. Sunt așa de entuziasmată! Lucrez de câteva luni la acest program care va fi accesibil cât mai multor femei care vor să lucreze cu mine pe termen lung, în mod structurat. Abia aștept să fie gata toate detaliile și să vă puteți înscrie! Rămâneți aproape, într-o săptămână veți ști tot tot. 🙂

Vă las eu un spoiler: comunitatea e flexibilă, puteți adera oricând și puteți renunța oricând, temele au legătură unele cu altele dar nu depind una de alta, vor fi invitați și resurse, practică pentru minte și corp, va fi ceva ce nu ați mai făcut până acum, vă asigur.

Rămâneți cu ochii pe email, veți fi anunțate curând despre ce e vorba și despre datele și temele primelor 3 luni. 

  • Retreatul aniversar Wellness Fairy – ediția a 8-a, care împlinește 2 ani. Înscrierile sunt încă deschise, mai sunt 4 camere în regim single și 3 locuri în camere duble.

Tema este: ”Relația cu mâncarea și corpul – de la necunoscut la vindecare”. 

Retreatul va fi în weekendul 22-24 septembrie, la pensiunea Livada Bunicului, în Argeș.

Am pregătit împreună cu echipa mea – instructorul de yoga și colega mea psihoterapeut o agendă bogată, ce sigur vă va plăcea mult.

AICI sunt detalii, mărturii de la alte ediții și agenda schițată. Iar AICI vă puteți rezerva locul, prin plata unui avans de 850 lei.

Deci aceasta este vara mea. Vara în care mama va avea ochii roșii, cum s-ar zice. Desigur că glumesc, port ochelari, mențin igiena, fac exerciții pentru ochi, limitez ecranele cât pot de mult și oricum am filtru la laptop și la ochelari, îmi pun picături.

O vară nici prea goală și nici prea plină, dar în care ne putem bucura și de noi înșine și de vacanță, dacă vrem. Eu vă propun vouă ceea ce eu trăiesc, precum se vede.

Cine mai vine vara această alături de mine? Dați reply la emailul meu cu articolul. Sunt aici, pentru voi. 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.