Categorii
Blog Food and nutrition Meet Ups

Eveniment: Meniul săptămânal, cea mai bună strategie în bucătărie

Gata, am pus la cale și ediția a 2-a a proiectului Mama Meet Up, pe cea mai cerută temă de voi: meniul săptămânal. Așadar, pe 3 aprilie, în intervalul 18.00 – 20.00, am creat pentru voi evenimentul ”Meniul săptămânal, cea mai bună strategie în bucătărie”. Unde? La Lebbuchenhaus – librăria germană, din str. Sarmizegetusa nr. 4. Start înscrieri, de azi, 12 martie, până pe 1 aprilie, pentru un număr de 15 locuri.

Ce este Mama Meet Up

Mama Meet Up este unul dintre proiectele ce mi-a fost cerut de către comunitatea de femei care urmăresc blogul și proiectele mele de Health Coaching. Adică voi ați cerut un cadru mai intim în care să vorbim despre stilul de viață sănătos pe care îl susțin pe blog și în viața de zi cu zi, iar eu am desenat conceptul pentru voi. Așadar iată proiectul, care nu are nicio legătură cu Mama Time Out (continuă și el în 2018, se află chiar la ediția a 6-a).

La Mama Meet Up mă întâlnesc cu femei care au nevoie de îndrumare mai ales în ceea ce privește mâncarea (în primă fază), ca să descifrăm împreună această relație. E un proiect de grup, dar un grup mic, de 10-15 persoane, maxim, pe care îl facilitez eu. Pentru că puterea și energia grupului este mare, dacă decidem că vrem să investim timp în noi și ne stabilim un obiectiv, pentru care avem nevoie de susținere. La Mama Meet Up ne vom susține unele pe altele și totul va deveni mai ușor. Dacă sunt femei care doresc să participe la aceste sesiuni și nu sunt mame, nu este nicio problemă, sunt binevenite!

De ce e meniul săptămânal cea mai bună strategie în bucătărie

  • Pentru că ne scutește de bătăi de cap și evită întrebarea: ”noi ce mai mâncăm azi?”
  • Pentru că ne ajută să nu mai facem alegeri sub impulsul foamei, de multe ori nesănătoase. Ceea ce poate duce, în timp și la pierderea de kilograme, dacă aveți și acest obiectiv.
  • Pentru că evită risipa alimentară și risipa de bani. Nu-i așa că și pe voi vă doare sufletul când vedeți că aruncați mâncare, când copiii mor de foame în Somalia și când în urmă cu câteva zile ați lăsat sute de lei în supermarket?
  • Pentru că scoate plictiseala din bucătărie, nu mai sunteți nevoiți să mâncați același lucru câteva zile la rând, din lipsă de inspirație. Să mănânci nu înseamnă același lucru cu a te hrăni! Cu pixul pe hârtie, cu ceva zile înainte, ai ocazia să îți asiguri o alimentație variată și bogată în nutrienți.
  • Nu mai mergi zilnic la cumpărături, deci economisești timp. Pe care îl poți folosi pentru orice altceva: cu iubitul, cu copiii, la plimbare, pentru citit etc.

De ce să te înscrii

Multe dintre voi mi-ați scris că aveți nevoie de o sesiune în care să învățați cum să vă organizați mai bine în bucătărie, ca să nu mai rămâneți descoperite și nici să nu mai aruncați mâncare. Ca să nu petreceți prea mult timp în bucătărie, dar să și gătiți sănătos. Ca să pregătiți repede rețete pentru copii nerăbdători sau pentru soți care refuză să mănânce mâncare ”de bolnavi” (a se citi mâncarea sănătoasă, fără prăjeli sau glutamați). M-ați întrebat cum și când gătesc, dacă îi implic și pe copii sau pe soț. Și cum facem să evităm monotonia în bucătărie. Folosim sau nu resturi de la mâncarea de seara, pentru micul dejun? Bem sucuri sau smootie-uri făcute în casă și dacă da, când? Când facem cumpărături și de unde târguim? Când e mai bine să gătim și cum facem cu bazele pentru mâncăruri, ca să nu fierbem mereu supe sau să nu tocăm zarzavaturi în fiecare zi? Ce alimente e nevoie să avem mereu în casă, cu care să ne putem prepara ceva rapid, chiar și când frigiderul este gol pușcă? Ce rol are lista de cumpărături și cum se îmbunătățește?

Atenție, meniu săptămânal nu înseamnă să gătești azi pentru 7 zile! Așa ceva nu este sănătos și este contrar filosofiei de a asculta corpul și dorințele lui. Meniul săptămânal însemnă planificare pentru 7 zile! Veți afla cum, în cadrul evenimentului.

Vom găsi răspuns la toate aceste întrebări pe 3 aprilie, timp de 2 ore. Mai mult, voi veni cu câteva rețete pentru voi, care se prepară foarte repede.

Atenție: la eveniment vom vorbi despre planuri alimentare pentru familii care au obiectiv de a mânca sănătos și echilibrat. Nu aducem în discuție planuri alimentare de slăbit, de creștere de masă musculară sau pentru persoane care au diferite afecțiuni. Acestea necesită intervenție personalizată și nu se pot discuta într-un eveniment de grup, în 2 ore!

De ce să participați la acest eveniment, cu mine? Sunt Health Coach acreditat internațional, la Dr. Sears Wellness Institute, consilier pentru dezvoltare personală și formator acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale, precum și Ambasador Food Revolution – by Jamie Oliver. Dacă vreți să știți mai multe despre mine, am scris tot pe blog: https://www.florinabadea.ro/eu-și-blogul/. Abia aștept să ne cunoaștem, că să aflăm și mai multe una despre cealaltă!

Să mănâncă sănătos și să pregătești mesele în avans nu înseamnă că ai nevoie de abilități de bucătar profesionist, ci doar de câteva abilități simple, care se învață ușor, precum și de câteva idei pentru a prepara feluri de mâncare. Aflați pe 3 aprilie care sunt acestea!

Cum se face înscrierea la evenimentul ”Meniul săptămânal, cea mai bună strategie în bucătărie”

Investiția voastră pentru acest eveniment este de 2 ore și 95 lei. Nu este inclusă consumația în acest cost, dar puteți beneficia contra cost direct de la barul librăriei, de apă, ceai sau cafea.

În perioada 12 – 30 martie, îmi puteți trimite un email pe adresa [email protected]. Locul este asigurat odată cu emiterea facturii si efectuarea plății de către fiecare persoană. Plata se face online, la momentul înscrierii. Nu pot accepta plata cash, la eveniment, din motive de organizare.

Important:
  1. Prin înscriere îți dai acordul pe proprie răspundere că ești aptă din punct de vedere medical fizic și emoțional pentru a participa în acest proiect de training. Te rog să ai în vedere faptul că proiectul se adresează oamenilor sănătoși și nu are obiectivul de a trata vreo condiție medicală sau afecțiune! Este un proiect educațional, pentru dezvoltare personală. Eu nu sunt medic și nu ne întâlnim pentru a discuta aspecte medicale.
  2. La eveniment, nu vom găti! Voi susține o prezentare și vom vorbi pe baza ei și a întrebărilor voastre. La momentul confirmării locului, fiecare persoană înscrisă va fi rugată să menționeze așteptările legate de eveniment și subiectul cel mai important pentru ea.

Aici am scris viziunea mea despre un stil de viață sănătos.

Aici am scris viziunea mea despre alimentație.

Aici am scris despre mine, ce fac ce health coach și cu ce vă pot ajuta.

Aici am scris despre ce înseamnă să mă urmărești și să citești acest blog.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală, creație Imagine People

2 răspunsuri la “Eveniment: Meniul săptămânal, cea mai bună strategie în bucătărie”

Florina, ti-am trimis email pentru ”Meniul săptămânal, cea mai bună strategie în bucătărie”. Sper să ma număr printre norocosii participanti pentru ca am nevoie disperata de un astfel de plan-meniu săptămânal.
M-am săturat să tot rotesc aceleasi feluri de mancare de la o saptamana la alta iar atunci cand nu am timp sa pregatesc ceva din timp sa trebuiasca sa cheltui mai multi bani decat de obicei pentru o singura masa.

În cazul acesta evenimentul este fix pentru tine! 🙂 Si cei care au aceeași problemă. Ți-am și răspuns, ne organizam. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.