Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Idee de carte cadou pentru copii – Marea Unire pentru cei mici

Cum stați cu biblioteca de cărți pentru copii? La noi se tot adună, mărturisesc. E motivul pentru care am și croit o bibliotecă imensă, doar din rafturi, pe peretele din living. Acolo sunt o mare parte din cărțile noastre, fără exemplarele de pe noptierele din dormitoare, așa cum șade bine fiecărui iubitor de cărți. 🙂 Adevărul este că și primim cărți, dar și cumpărăm. Așa am reușit să facem copilul cel mare, cu ani în urmă, să pună mâna pe ele și astăzi să tropăie de curiozitate când pune mâna pe o carte nouă. Dacă mai sunteți încă în dubii cu privire la ce cadou să oferiți celor mici, am o idee de carte cadou pentru copii: Marea Unire pentru cei mici. Autorii îmi sunt tare dragi mie. Am avut plăcerea și onoarea să îi cunosc în urmă cu 2 ani: Ana și Filip Iorga. Ana este lingivist la Academia Română și jurnalist, Filip este un istoric de nouă generație, cu pasiune pentru ceea ce face. Împreună sunt un cuplu grozav pasionat de istorie și limba neamului, care anul acesta a scos cartea despre care vorbesc.

Marea Unire pentru cei mici

I-am văzut pe Ana și pe Filip în acțiune la seminarii cu copii, în care cei mici ședeau fascinați și îi ascultau. Pasiunea pentru istorie se citea pe chipul lor și reușeau să o transmită cu ușurință celor mici. Copiii au tendința să fie foarte ancorați în prezent, cu atâtea tentații în jur și, mai ales, dacă sunt încurajați de părinți. De aceea, istoria poate să li se pară ceva plictisitor și fără sens, dacă nu găsim cele mai simple mesaje cu care să îi atragem și dacă nu le punem la dispoziție imagini sau obiecte concrete de demult.
Poate că v-ați propus să mergeți cu cei mici la Muzeul de Istorie?
Sau poate vă uitați împreună la filme istorice? Avem o colecție impresionantă din anii de aur ai cinematografiei românești, de ce să nu le revedem alături de ei?
Orice ați face în acest sens, e bine să parcurgeți împreună cu ei și o carte. Cât mai simplă și pe înțelesul lor. Mai ales că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Ce știu copiii despre Marea Unire? Mai nimic, dacă nu învață la școală sau dacă nu li se cultivă de către noi curiozitatea.

Idee de carte cadou pentru copii

Am aflat recent că Ana și Filip au scris o carte, la Editura Vremea, colecția Mic, dar șic. Astăzi, la 12.30, va avea loc la Bookfest lansarea ei, pentru cine poate ajunge. Noi am primit-o de la autori, cu tot cu dedicație și o scrisoare, pe care abia aștept să i le dăruiesc Teodorei astăzi. Parcă o aud: ”Ce carte am mai primit?”. Ieri i-a adus cineva una despre dinozauri. 🙂
idee carte cadou pentru copii idee carte cadou pentru copii idee carte cadou pentru copii
Cartea are un format prietenos, este tipărită pe hârtie lucioasă de cea mai bună calitate, iar ilustrațiile color redau fidel figurile marcante ale epocii României Mari. Nu există decât cinci imagini ale momentului Marii Uniri și câteva fotografii realizate tot de Samoilă Mârza la încoronarea lui Ferdinand și a Mariei ca Regi ai României Mari; toate se regăsesc în această carte sub forma unor foarte sugestive ilustrații color. Cei mici vor putea pătrunde astfel în atmosfera eroică a acelor momente istorice pe care le celebrăm în 2018.
Are 32 de pagini. Preț de librărie – 15 lei, iar pentru comanda pe online veți plăti 13 lei.
Dacă vreți să aflați cum am reușit să o convingem noi pe Teodora că e frumos rău să citești, citiți acest articol.
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală

Un răspuns la “Idee de carte cadou pentru copii – Marea Unire pentru cei mici”

as putea sti de ce este tricolorul pe orizontala…? seamana mai mult cu drapelul ungurilor…este facuta intentionat aceasta aceasta imagine? este o mare greseala…subconstientul poate prelua aceste imagini si se poate crea multa confuzie in mintea copiiilor/oamenilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.