Categorii
Blog Food and nutrition Turul restaurantelor

Turul restaurantelor – un proiect florinabadea.ro. Episodul 2: Sindbad

Știți că specialiștii spun că ceea ce mănânci atunci când îți e foame mare, creierul percepe ca fiind cel mai satisfăcător. Așa se face că îmi place mie foarte mult mâncarea libaneză. Au fost câteva dăți când m-a tăiat o foame din aia de lup și am primit de mâncare bunătăți de la restaurant libanez. Atât mi-a fost, că am reținut ideea și, de câte ori am ocazia, mănânc de acolo. De aceea ”Turul restaurantelor – un proiect florinabadea.ro” vorbește în al 2-lea episod despre un restaurant libanez descoperit în Centrul Vechi anul acesta: Sindbad.
Într-o seară de aprilie, aflați întâmplător prin Centrul Vechi, ne doream ceva delicios și altfel. Visam la un humus aromat, în primul rând. Mai fusesem la Sindbad într-o altă seară, când luasem pentru acasă ceva. De data aceasta, tot fără rezervare am ajuns acolo.

Sindbad – la terasă

Am fost toți 4. Vă dați seama cum arată 4 oameni înfometați? 🙂 Am avut parte de o servire promptă și un chlener prietenos, nu din aceia care își dau peste cap ochii, atunci când copiii nu se pot hotărî între limonada cu mentă și cea cu ghimbir. Așa a fost până la final, nu ne-a făcut să ne simțim prost nici când a călcat în pita zburată pe jos de Măriuca, într-un moment de entuziasm și nici când l-am rugat să ne aducă mai multe farfurii, chiar mai multe decât numărul de persoane aflate la masă.
Terasa era plină de străini, se vorbea în mai multe limbi, bătea un vânticel cald. Am avut o senzație plăcută de vacanță.
Am intrat și la baie, nu mă pot abține în niciun restaurant. 🙂 Am fost impresionată de curățenie, se știe că restaurantele libaneze nu excelează în așa ceva. Aici însă era curat peste tot, chiar nu am avut ce comenta.

Ce am comandat

La libanez mâncăm mereu, în primul rând:

  • humus;
  • salata de vinete – babaganoush;
  • salată tabouleh;
  • shish kebab de vită.

Am băut limonadă.
Lipii, un deliciu. Calde. Apreciate și de Măriuca. Normal, altceva ea nu a mâncat la masa asta. 🙂
Vita a fost bine făcută, nu mi-am lăsat nici dinții în ea, dar nici în sânge nu a fost.
Nota de plată: 120 lei.
Turul restaurantelor - un proiect florinabadea.ro
Turul restaurantelor - un proiect florinabadea.ro
Turul restaurantelor - un proiect florinabadea.ro
Turul restaurantelor - un proiect florinabadea.ro
Turul restaurantelor - un proiect florinabadea.ro
Pe scurt, recomand. Noi am avut o experiență plăcută! Sper să aveți și voi la fel!
Adresa restaurantului: Strada Lipscani 19, Centrul Vechi, București.

Turul restaurantelor – un proiect florinabadea.ro

Am început proiectul cu vizita la Frudisiac, un restaurant cu profil nordic, din zona Dorobanți. Am scris aici ce și cum. Rămâneți aproape, am o listă lungăăăă de locuri unde am fost sau voi merge și abia aștept să vă povestesc despre toate!
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.