Categorii
Blog Food and nutrition

Idei de rețete pentru sărbători

Noi petrecem Crăciunul acasă, ca în fiecare an. De 18 ani, de când suntem împreună, nu am plecat niciodată de Crăciun de acasă. Aici sunt ai noștri și nu am concepe să le luăm bucuria de a ne vedea într-o zi atât de importantă pentru noi toți. De 9 ani încoace, ce când au apărat nepoatele, nevoia de a fi împreună e și mai mare. Așa că meniul nostru e mereu tradițional, cu mici variații, pe care fetele să le poată mânca și ele. Sarmale, ciorbă acrită cu varză, friptură, răcituri – clasicul meniu din familia noastră. Nici nu vrem altceva. Pentru că în restul anului oricum nu mâncăm așa ceva. Așa că, de Crăciun, nu îmi pun oricum în cap să pregătesc altceva. Ne hrănim cu mâncare, dar și cu bucuria faptului că 1-2 zile stăm împreună, fără să facem altceva nimic, fără să ne simțim zoriți de telefoane sau să stăm cu ochii pe ceas. Sunt doar câteva momente pe an când putem face asta: de Paști, de Crăciun și de zilele noastre. Dar ca să nu vă mai duc mult cu vorba, vă anunț că am văzut câteva idei de rețete pentru sărbători, care sunt mai light și mai child friendly, la prieteni care s-au străduit să facă ceva special pentru cei mici.

Recomandări de bloguri scrise de părinți – pentru inspirație

Vă pun mai jos patformele mele preferate când vine vorba de meniuri fără zahăr, cu grăsimi sănătoase și în echilibru glucidic.Sunt scrise de părinți care vor tot ce e mai bun și mai sănătos pentru copiii lor:

 • Mamamag.ro – un blog de rețete delicioase pentru bebeluși, copii și familie, conceput de Alina;
 • Noidoișibebe.ro – un blog despre experiențe de părinți la început de drum, cu rețete pentru copii mici, gândit de Flavia;
 • DanielaNiculi.ro– hrană pentru suflet, gustoasă, dar și sănătoasă, cu multe rețete fără zahăr, dezvoltat de Daniela;
 • retetelemeledragi.com – rețete simple și sănătoase, de colecție, pentru toată lumea, dar și pentru cei cu diverse alergii – proiect al Diei Daria;
 • FunParenting.ro – idei de desert fără zahăr, de la Cristina, dar și de rețete simple de făcut în familie;
 • Carmenradu.ro – rețete fără zahăr și pentru un stil de viață alimentară cât mai sănătos, un proiect al Andreei;
 • cristinaotel.ro – adaptează rețete, pe care le gătește împreună cu Alex și Sara;
 • zanascutecel.ro – a început un proiect video cu rețete, să fim cu ochii pe ea! 🙂 ;
 • laurafrunza.com – are un proiect ”Gătește cu Eliza”, pe care îl realizează împreună cu fiica ei.

Idei de rețete pentru sărbători

Am ales câteva rețete care m-au inspirat, să le încerc zilele acestea și vi le pun și vouă, mai jos. Mulțumim, fetelor, pentru inspirație! Simțim și noi un pic din dragostea voastră pentru copii, punând în practică tot ce ați gătit voi.

Aperitiv

Fel principal

Desert

 • Tort cu morcovi – I love it. 🙂 Și Blonda e innebunită, mai ales dacă e făcut din altă făină decât grâu.
 • Sărățele cu iaurt și telemea (desert sărat sau gustare) – Cristina ne propune o rețetă din care putem oferi și copiilor mai mari, adaptare de la Zâna Scutecel.
 • Cheese cake – de la Andreea. Doar să știți că nu e fără zahăr de tot. Există și un picuț de miere.

Voi ce ați pregătit de sărbători, un pic mai altfel? Ne trimiteți și nouă câteva idei de rețete pentru sărbători, care să ne inspire?
Despre sărbători, cum și de ce mâncăm am scris zilele trecute. 
Sărbători tihnite vă doresc, cu pace în case și în inimi!
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: aici

5 răspunsuri la “Idei de rețete pentru sărbători”

Draga Florina,
Scuze că în ultima vreme nu am avut comentarii despre tot ce ai scris. Am citit tot, dar sfârșitul acestui an a fost foarte agitat și cu privire inclusiv de sănătate. Sa știi că nu am făcut cumpărături inutile.Eu fiind capricorn, îmi place sa dăruiesc, deci mi a luat timp pt cadouri. Sper ca nici tu nu ai făcut abuz de munca, deși e imposibil să te oprești dorind să faci bucurii tuturor. Îți doresc tot binele din lume tot ce te face fericita și aceste sărbători sa fie binecuvântate. Te pup și te imbratisez cu drag.

Buna ziua!! Sarbatori binecuvantate va doresc! Ma bucur ca mi-ati scris! Sper ca acum sunteti bine si va bucurati cu familia. Imbratisari multe!

Mulțumesc mult pentru ganduri. Se mai întâmplă, dacă abuzam chiar și de muncă. Trece. Va îmbrățișez.

Mă bucură și mă onorează faptul că mă regăsesc printre recomandările tale. Te pup cu drag și sper că ai avut sărbători minunate alături de cei dragi.

Salutări cu drag, Flavia dragă! A fost minunat! Mai vrem, nu s-a terminat! 🙂 Noi avem un Ion în familie, așa că abia pe 7 ianuarie se sfârșesc sărbătorile de iarnă la noi și scoatem brăduțul. Ne perindăm pe echipe: fini, nași, prieteni etc. 🙂 E frumos tare! Voi cum sunteți?
Mulțumim pentru inspirație, suntem alături de voi și cu ochii pe rețete! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.