Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

M-am hotărât să rămân femeie, chiar dacă sunt mamă!

O dungă albastră aici, o dungă verde dincolo! Wow, ce strălucire! Parcă mai trebuia ceva în obraji… Mamăăăă, ce frumoasă sunt! Un zgomot de ușă trântită mă face să scap trusa de farduri. Aoleu, ce mă fac?! Privesc speriată cum toate culorile se împrăștie pe covor. Spice de roșu, cu albastru și verde, preferatele mele. ”Florina, ce faci, mamă??”, îi aud vocea speriată. În fața oglinzii, eu colorată pe toată fața, cu moțul blond zburlit de frică. Ne uităm una la alta, în timp ce mama pufnește în râs și începe să strângă de pe jos ce-a mai rămas din trusa ei de farduri.
La 4 ani m-am machiat prima dată. 🙂 O priveam fascinată pe mama, când se dădea cu ruj roșu, când ”își colora ochii”, când își făcea părul cu peria sau își făcea manichiura, în lumea aia perfectă a fetelor mari. Mama era tânără și frumoasă, purta tocuri și se aranja mereu. Era slabă, iar rochiile ei colorate stârneau mereu admirația prietenilor sau a vecinilor. Avea poșete pentru fiecare ținută și mirosea mereu a parfum.
Înainte de Crăciun, de Paști și de vacanța de vară, mama mergea la coafor, pentru servicii complete. Îi plăcea că nu mai trebuia să muncească ea, dar tot se întorcea nemulțumită. Mai bine își punea ea moațele ei, că știa cum să îi iasă buclele în interior, nu în exterior. Trebuia să își curețe singură pielițele de la unghii, că nu intra așa de mult în ele. Bombănea printre cozonacii aburiți și sărmăluțele aromate, cu părul prins cu o eșarfă, să nu se umple de miros.
Când am mai crescut, oamenii ziceau că suntem surori. Eu mă bucuram că se vede, în sfârșit, că sunt și eu mare. Când m-am mutat de acasă, ai mei au renovat, iar mama a dat câțiva saci de sandale și pantofi și alte lucruri de fete cochete. A renunțat la ele, dar nu și la feminitate. Dulapul s-a umplut repede la loc. Avea 45 de ani.

Învățăturile mamei către fiica ei, mamă și ea

Încă mai contez pe simțul estetic al mamei. Când vine dimineața la noi, să stea cu nepoatele câteva ore, e mereu atentă: ”Nu te-ai dat cu ruj” sau ”Azi nu ți-ai făcut părul”, ”Culoarea asta de fustă nu merge cu sandalele astea!”. Eu mă bucur că încă ne mai maimuțărim în oglindă, deși copilele ne trag de poale și pe una și pe alta, una târâș și alta atârnată de gâtul nostru.
Avem o regulă: orice ne cumpărăm, când ajungem acasă, probăm! Când nu o să mai facem asta, va dispărea femeia din noi, zice mama. Dacă am făcut copii nu înseamnă că nu mai existăm. Avem în continuare bărbați, rămânem în continuare femei.
Femeile se aranjează pentru ele, dar sunt evaluate de ceilalți, măsurate de alte femei și admirate de bărbați. Nu ați remarcat ce priviri atrageți când ieșiți la plimbare în parc și nu sunteți în pijamale? Îmbrăcați o rochie în loc de tricoul lălâu pe care îl trântim repede pe noi, odată cu papucii care fac zgomot când coborâm scările. Iar dacă nu aveți timp și trebuie să alegeți, alegeți ca părul și buzele să fie perfecte!
Niciodată, dar niciodată, să nu ieși din casă fără să te dai cu ruj și să îți aranjezi părul! mi-a spus mama toată viața. Și îmbracă-te mereu cu un strop de parfum. (E drept, în perioada în care am avut bebelușii mici, am evitat mirosurile puternice.)
Atenție la lenjeria intimă: nu pleca de la premisa că nu te vede nimeni! Am râs în hohote când am auzit-o prima oară zicând: ”Ce faci dacă dă mașina peste tine, Doamne ferește și te duce Salvarea la spital? Acolo o să te vadă toată lumea dezbrăcată!” Cam așa…

Ritual minim de îngrijire pentru o mamă cu 2 copii

Scuza că nu ai timp nu stă mereu în picioare. Sincer, un ritual minim de îngrijire cuprinde așa:

  • Fața: demachiere (ochi, față, gât) – dimineața și seara, hidratare (am descoperit niște creme de farmacie cu acid hialuronic și colagen despre care vă voi povesti curând); machiaj simplu cu dermatograf, rimel și ruj = 5 minute
  • Corpul: duș, hidratare (vara insist pe zona călcâielor), parfum = 5 minute
  • Părul: spălat, uscat și ondulat nițel cu peria = 20 minute

Total: 30 minute, doar ale mele pentru mine, ca să arăt îngrijit atunci când ies din casă, indiferent de ocazie – parc cu fetele, cumpărături, școală, întâlnire de proiect, orice.

Ieri am făcut cumpărături cu…. bucle

Orice înseamnă chiar orice! Uite, ieri, ca să plec să aleg parchet pentru casă, mi-am făcut părul. Da, deci țara arde și babele chiar se coafează! 🙂
Mai țineți minte peria mea din secolul trecut, despre care am vorbit în acest articol? Doamne, cât de dragă mi-a fost mie peria asta! Am un păr destul de drept, fragil și fără volum, așa că era indispensabilă pentru mine. Mă spăl repejor și apoi, în câteva minute, cu peria, obțin volum.  Ei bine, adio, peria mea de 18 ani! Acum am pus mâna pe ceva care i-a luat locul, fără regrete.
Imaginați-vă tabloul: în dormitorul nostru micșorat de la pătuț cu bebe chițăind în el și cu Blonda care ne dă târcoale că vrea și ea, deși nu știa exact ce. Doar moțul îi lipsea ca să fie exact imaginea mea, aia pictată pe față, cu trusa mamei împrăștiată pe covor! Cu ochii căscați cât toată fața, mă privea cum desfac o cutie, cum conectez în priză un instrument cu un capăt SF, cum apăs niște butoane și îmi fâlfâi niște șuvițe în capătul aparatului care bipăia după 3-4 secunde.
Bărbatul răbdător și pasionat de tehnologie nu poate să nu se implice și el în orice apare prin casă primit de mine să testez. Așa că am făcut echipă la bucle – pozele mi le-a făcut el, machiajul îmi aparține. Sper că mi-a ieșit mai bine decât la 4 ani. 🙂

(P) Ce mi-a plăcut la ondulatorul automat ionic Curl Secret

În primul rând, că e foarte ușor de folosit! Nu trebuie decât să alegi șuvițe subțiri, cam de 3 cm și să le pui în locul special din capătul ondulatorului.
E automat 100%! Nu mai preocupă cât timp stau cu el în păr până să-nceapă să iasă fum. Mă avertizează conștiincios că sunt aproape de combustie.
Are doar 3 butoane (eu la mai mult de 3 butoane încep să mă panichez, deci uh!!): temperatură, timer şi direcție.

  • Temperatura poate fi setată la 210 sau 230 de grade, praguri marcate cu I și II pe aparat.
  • Timer-ul ce determină tipul de bucle are 3 niveluri precum,8, 10 sau 12 secunde – pentru bucle lejere eu am folosit 8, pentru cele mai definite, 10.
  • Direcția de ondulare reglabilă e mega inovație! Butonul îți permite să alegi spre stânga, spre dreapta sau alternativ (adică ondulare automată pentru o combinație de bucle pe dreapta și pe stânga cu un aspect natural).

Aparatul are înveliș ceramic și sistem ionic pentru protecția părului, ceea ce e foarte important pentru sănătatea firului de păr.

Paşii necesari pentru bucle perfecte sunt foarte simpli:

  • Pui șuvița cam de 2 cm în interiorul ondulatorului;
  • Aparatul o prinde și se închide automat;
  • Părul este tras înăuntru, timp în care se aud câteva bip-uri (în funcție de timpul setat);
  • Când expiră timpul, aparatul dă drumul buclei.

ÎNAINTE
DUPĂ:

Atenție!
V-am zis că e deștept! Dacă suvițele alese sunt prea groase, aparatul se oprește, nu ondulează.
Nu e nevoie să folosiți produse de styling înainte (ex: spumă).
Părul trebuie spălat înainte, uscat și pieptănat.
Ca să rămână definite, pulverizați buclele cu fixativ, apoi lăsați capul în jos și scuturați buclele cu degetele, ca să se desfacă. 20 de minute pe ceas, cu tot cu spălat înainte!
Ondulatorul ăsta nu doar că îmi face bucle în timp record, dar mă și scutește de o oră pe drum la coafor plus 70 lei per ispravă. Deci dacă m-aș face de 2 ori pe săptămână, aș cheltui 560 lei!! No way, Jose!
Am testat ondulatorul automat Curl Secret Ionic pentru campania BaByliss – 2 ani de frumusețe în România, despre care puteți afla mai multe pe pagina de Facebook. Găsiți și multe concursuri faine, la care puteți participa.
Cu ochii în buclele mele, omul de la magazinul de parchet a vorbit mai mult cu mine decât cu soțul. Iar doamnele de la casă cred că se întrebau de la ce nuntă venim! Mai contează? Eu m-am simțit foarte bine tot restul după amiezii. Dacă pitica nu îți vărsa o sticlă de apă pe ea, nici că ne grăbeam acasă! Bună treaba, nu-i așa?

Cine mai zice după mine:

M-am hotărât să rămân femeie, chiar dacă sunt mama!

Haideți alături de mine în campania ÎNGRIJIRE ȘI FRUMUSEȚE PENTRU SĂNĂTATE!
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viață sănătoasa, dați LIKE paginii de Facebook sau abonați-vă la Newsletter!
Sursa foto: arhiva personală

11 răspunsuri la “M-am hotărât să rămân femeie, chiar dacă sunt mamă!”

Ce frumos ai spus povestea copilariei tale, cu imaginea mamei care te-a ghidat si te-a inspirat! Mi-am adus aminte de copilaria mea in care scotoceam prin sertarele cu cosmetice si bijuterii.

🙂 Da, cred ca mama nu si-a dat seama, dar da, apetenta ei pentru cochetarie m-a influentat mult de-a lungul vietii. Sper sa fiu si eu muza pentru fetele mele! 🙂

Da, doar partea de invartit aparatul in plete. 🙂 Ca inainte te speli, te usuci si te piepteni. Dar ceva mai usor eu nu am vazut si nu imi inchipuiam sa existe! Sunt mega incantata! De altfel, cred ca se vede si din poze.

Si pe mine m-a inspirat postul tau 🙂 . Si mama mea zicea la fel sa nu ies nici pana la poarta fara sa ma dau cu ruj! Din pacate eu sunt mai comoda nu sunt asa de cocheta ca ea! Mama si cand era foarte bolnava tot se machia asa cum mai putea ea! Admir feminitatea! Multumesc de post!

Ei, ce fain! 🙂 Să știi că nici eu nu am putere să stau la spital sau când sunt bolnavă cu rujul în mână! 🙂 De perie de păr, nici atât. Dar de multe ori, faptul că m-am uitat în oglindă, mi-am pus o culoare și am învârtit altfel o șuviță de păr a însemnat însă foarte mult pentru moralul meu!
Imbrățisări și să mai vii pe aici!

Buna,
As dori sa stiu referinta ondulatorului pe care l-ati folosit. Ezit intre C1000 si C12000, nu-mi dau seama care din ele e mai bun. C1000 e mai scump (190 euro), dar cu avize pozitive mai putine pe Amazon, iar C1200 e mai ieftin (78 euro) , dar are peste 400 avize pozitive. Oare care e mai bun?…

Buna, e în articol! 🙂 Eu am folosit Ionic Curl secret, văd că e C1200 E. Deci chiar nu știu dacă e mai bun celălalt, că nu am avut experiențe cu el. Mă gândesc să le încerci undeva oare?

Da, așa cred. Altfel nu văd cum ai putea să îți dai seama, dacă nu vorbești cu cineva și nu testezi! Să îmi zici și mie, că acum m-ai făcut curioasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.