Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

Mami, hai afară la zăpadă!

Da, mami, chiar așa: hai afară la zăpadă! De câte ori nu te-ai simțit trasă de pantaloni de către piticuții tăi, cu rugămintea fierbinte în ochi și pe buze de a părăsi ”treaba” din casă, în ajun de sărbători și de a ieși afară la zăpadă? Un fel de a zice, pentru că au fost și vor mai fi sărbători fără ninsoare. Copilul vrea să se joace, în timp ce noi avem vase de spălat, praf de șters, rufe de aranjat, de călcat, de schimbat lenjerii, de gătit, de făcut liste de cadouri și de cumpărături. Ei nu știu și nu înțeleg agitația noastră legată de tot ce avem de făcut cu câteva zile înainte de Crăciun. Pentru ei a sosit vacanța, o binecuvântare, după atâtea luni de teme sau de program cu trezit și mers la grădi. Acum e ocazia perfectă de a petrece timp cu mami și cu tati mai mult, nu de a sta singuri la jocuri sau la televizor, în timp ce noi trebăluim. Mami, hai afară la zăpadă sau despre cum împăcăm copiii cu pregătirile pentru sărbătorile de Crăciun.

Program de mamă în săptămâna dinaintea Crăciunului

Parcă suntem posedate, zău așa. Nu se mai înțelege nimeni cu noi. Indiferent dacă mergem la serviciu sau lucrăm de acasă, se instalează starea de stres și agitație. Simțim cum ne înghite timpul, nu-i așa? E ușor să zici: gata, de anul ăsta nu mă mai agit, fac strictul necesar. Ce vorbești? Strictul ăsta ne dă peste cap total și uite așa ajungem să instalăm în casă cea mai mare stare de agitație din tot anul care a trecut.
Mereu mi-am propus să mă ocup de pregătirile pentru Crăciun cu mult timp înainte, măcar din noiembrie. Niciodată nu am reușit. Mă întreabă oamenii de ce, suprinși, tocmai pentru că știu cât sunt de organizată. Răspunsul e foarte simplu: odată cu venirea toamnei, avem tot felul de aniversări în familie, pentru care îmi place să mă organizez (părinți, fini, prieteni etc). Săptămânal aproape, până în decembrie, când e ziua Blondei. Anul acesta a fost și mai complicat, deși am fost obligați să cam sărim peste aniversări. Odată cu venirea toamnei, ne-am apucat de finisat noua casă și de amenajări. Imediat după ziua Blondei ne-am și mutat. Cum aș fi putut să îmi mut capul de la asta la sărbători, liste de Crăciun și de cadouri? Până mai ieri nu mi se scurgea apa la bucătărie. Credeți-mă, nu te mai gândești la meniul de Crăciun când apar probleme după probleme tehnice. Nu mai pun la socoteală toate problemele de sănătate pe care le-am avut în toamna asta. Pf, înțelegeți ce vreau să zic, că doar nu sunt singura în această situație, nu-i așa?

Mami, hai afară la zăpadă!

În toată această vrie a toamnei, peste anul care m-a luat pe sus cu toate întâmplările lui, copiii, dragii de ei, vor să se joace. Vor afară, vor joacă cu mami, mai ales. Își întind brațele către mamă, care să îi ridice și să se joace cu ei. Ați văzut dezamăgirea din ochii unui copil căruia îi refuzăm brațele? L-ați auzit cum suspină atunci când se îndepărtează, cu promisiunea că mai durează încă puțin și îl chemăm noi la joacă. Dar vi se întâmplă și vouă să treacă seara și să nu îl chemați la joacă, cel puțin nu așa cum își dorește el? Să meargă la culcare în același suspin pentru că nu i-ați îndeplinit dorința de a ieși cu el la bulgăreală nici azi sau nu ați construit un lego împreună. Iar voi să mergeți sfârșite la culcare, fericite că ați mai terminat ceva de pe lista de lucruri de făcut, dar cu vinovăția în suflet că pe pufosul mic nu l-ați făcut deloc fericit. Vă promiteți că mâine veți începe cu el și cu timp dedicat exclusiv lui, ca să îi mai treacă supărarea. Iar mâine, de multe ori, apare iar ceva, sună cineva, se taie maioneza și trebuie să o refaceți sau cineva vă mai cere să faceți ceva de la distanță și….mami nu iese nici azi la zăpadă.

Hai, mami, mai lasă treaba acasă și la serviciu!

Tații ca tații, că parcă nu e așa mare presiune asupra lor din partea copiilor. Oricum ei sunt cu munca, rapoartele și cu petrecerile de Crăciun, în această perioadă. 🙂 Dar au sigur așteptări de la mama. Mami, hai, lasă treaba acasă și la serviciu și vino acasă la copii! Colindele vorbesc despre familie, cădura căminului, armonie și bucurie! Hai, mami, să facem ce ascultăm în colinde! Copiii sunt cei mai importanți! E clar că nu putem să ne ocupăm și de organizarea Crăciunului și să le împlinim și copiilor noștri dorința de a fi cu noi, exclusiv! Nu știu voi cum sunteți, dar eu nici masa nu o pot strânge cu ele amândouă în bucătărie. Așa că strâng ce pot cu ajutorul iubitei mari, iar restul rămâne așa cum e, oricât de neplăcut ar fi. Mă ocup după ce dorm ele sau se ocupă tatăl lor, când apare.
Mami, nu ești robot și nu ești Femeia Fanstatică! Orice altceva, în afară de copii, nu e important! Casa cu copiii veseli, fericiți, bine hrăniți și bine dispuși este cel mai bun indicator al împlinii și bucuriei, cel mai bun indicator pentru tine, ca mamă. Orice altceva chiar nu contează. E un rol pe care nimeni nu ți-l poate suplini. Curățenie sau mâncare îți mai poate face și altceva, dar în rolul de mamă și cel de nevastă nimeni nu te poate suplini!
În loc de final, îmi pare rău că nu pot să vă ofer o soluție minune. Dar nu am nici eu. Deviza acestui an, cel puțin, a fost: fac ce pot și cât pot. Iar când nu mai pot, aleg ce e mai important. Copiii sunt cei mai importanți și familia. Restul mai poate aștepta. Și când nu mai poate, poate, de fapt!
Sărbători în tihnă vă doresc! Și dacă aveți nițel răgaz, nu stați online, citiți ceva!
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto: aici

4 răspunsuri la “Mami, hai afară la zăpadă!”

Hei…stiu atat de bine toate situatiile despre care povestesti in articol. E foarte frumos indemnul tau de a ne indrepta catre lucrurile care contează si sunt cele mai importante, copiii, sotul, familia.
Sanatate iti doresc tie si celor dragi!
Sa va jucati si sa va bucurati de sarbatori in tihna!

Reteta mea de anul acesta: ajutor la curatenie saptamana trecuta, mentinut ordine decenta (toata familia!), cumparat bunatati sau mers in vizite. In rest – chill, odihna si joaca in grup, acasa (ca prin oras e mult prea aglomerat) 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.