Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Mâncatul emoțional – voi vă confruntați cu el?

Dragile mele, vestea este că toate ne confruntăm cu mâncatul emoțional. Unele mai rar, altele mai des. Se poate face un test, ca să vă vedeți dacă aveți profil de emotional eater.

Voi vă amintiți ultima oară când ați mâncat mai mult decât era nevoie? Sau dacă ați mâncat când nu v-a fost foame? Estimativ, 75% din mâncatul excesiv e indus de emoții, de exemplu. Mâncatul emoțional nu este ceva nemaiîntâlnit în rândul nostru, al femeilor.

Care au fost gândurile care v-au trecut prin minte la finalul unui episod de mâncat emoțional?

Femeile cu care lucrez spun des: ”Am fost groaznică. Încă o dată nu m-am putut abține!”.

Voi vă spuneți asta vreodată?

Ladies, nu e nevoie să vă învinovățiți sau să vă rușinați când vine vorba de alegerile voastre alimentare, chiar dacă uneori (vi se pare că) exagerați cu mâncatul. Pentru că o astfel de abordare nu vă ajută deloc să creați acele obiceiuri alimentare echilibrate pe care vi le doriți.

În cadrul programului de 6 săptămâni de coaching e grup pe care îl încep joi, 22 Septembrie – Overcoming Emoțional Eating, femeile învață să aibă o altă viziune asupra acestor situații, învață despre cum să se raporteze la mâncatul emoțional, să evite situațiile care duc la mâncat în exces și să își regăsească echilibrul alimentar. 

Mă bucur că pot vorbi despre libertate în relația cu mâncarea. Acest program e potrivit pentru persoane care folosesc mâncarea ca răspuns la emoții și nu pentru că le este mereu foame.

Vă propun un exercițiu simplu pentru data viitoare când vă veți da seama că ați mâncat excesiv.

În loc să spuneți „Am fost atât de groaznică”, încearcă să vă spuneți ”De data aceasta, am mâncat mult mai mult decât am avut nevoie”. Tonul contează. Modul cum vă adresați propriei persoane contează. Fiți blânde cu voi. Observați doar, pentru început. Nu vă judecați și nu vă adresați vorbe de ocară.

Totodată, încercați să vă întrebați: „Ce m-a determinat să mănânc mai mult decât un nivel confortabil de sațietate?”

Practicarea a ceea ce eu numesc curiozitate plină de compasiune pentru a descoperi ceea ce v-a determinat să mâncați în exces vă va ajuta să renunțați la vinovăție sau rușine și, în schimb, să explorați cum puteți folosi asta ca o oportunitate de învățare și echilibrare. Aceștia sunt primii pașii prin care învățați să gestionați mâncatul emoțional.

Vreți să ajungeți să vă raportați altfel la mâncare? Aveți nevoie de noțiuni despre psihologia mâncatului. Mâncatul emoțional afectează femeile cu preponderență și peste 75% din alegerile noastre au legătură cu mâncarea.

E nevoie să înțelegeți de ce alegeți să dați curs unor impulsuri și nu altora. Ca Eating Psychology coach vă pot ajuta. Haideți să ne cunoaștem și să lucrăm împreună.

Puteți face parte și voi din primul grup care va parcurge alături de mine și de Elena Iorga, psihoterapeut, programul care se va desfășura în perioada 22 septembrie – 29 octombrie. Vor fi 6 săptămâni cu noțiuni teoretice, dar, mai ales, cu foarte multă practică.

Îmbrățișări cu drag și admirație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.