Categorii
Mama Time Out Sănătate și wellbeing

Mindfulness de sărbători la Mama Time Out – ediția a III-a

Am pierdut lista de cadouri, OMG, era cât un pomelnic, nu mai țin minte nimic din ea! Am copila de luat de la școală zilnic până la vacanță, să nu uit! Am făcut un meniu de sărbători, dar parcă nu mă satisface! Cu Moș Nicolae nu am vorbit, oare pe unde îl prind zilele astea?! Aș vrea ca anul ăsta să scriu scrisori pe hârtie și cu cerneală, dar de unde să le iau și cum să mă organizez?? Ah – am uitat de brad, anul ăsta am zis că ne călcăm pe sulfet și cumpărăm unul natural. Dar vizitele, unde mergem și în ce zile? Uite așa mi se izbesc gândurile unele de altele și încep să mă panichez că nu voi reuși să termin tot, la timp. Mai sunt doar câteva săptămâni până la Crăciun!! Vreau să revedem toți prietenii pe care anul acesta nu am reușit să îi strângem în jurul mesei. Vreau să ne vedem cu familia, cu nașii, cu frații, cu finii, cu toți dragii sufletului nostru! Dar cum fac să simt mai multă bucurie și să elimin partea de agitație care mă va împiedica să trăiesc fiecare moment la maxim, în decembrie – luna iubirii și a nașterii? Așa mi-a răsărit ideea temei pentru decembrie – ediția a III-a a proiectului Mama Time Out, din 1 decembrie: MINDFULNESS DE SĂRBĂTORI.

De ce mindfulness de sărbători la Mama Time Out?

Când eram mică, decembrie era pentru mine o lună…de singurătate. De ce? Pentru că părinții mei erau atât de ocupați cu pregătirile de Crăciun, cu porcul, cu o curățenie generală care mă alunga dintr-o cameră în alta, ba de frig, ba că îmi trăgeau efectiv fotoliul sau patul de sub fund, încât eu îmi petreceam zilele printre cărți și muzică. Odată cu trecerea anilor, lucrurile nu s-au îmbunătățit, pentru că mama voia ca totul să fie perfect în ziua de Crăciun, de la brad, până la bucate și ultimul pliu al feței de masă. Un fel de Martha Stewart a zilelor noastre, care gătește coafată perfect și zâmbește gospodinelor din întrega lume, fericită și relaxată, în timp ce ele pică în depresie. Pentru că ele nu sunt în stare de asemenea desăvârșire.
Așa că, acum, când am copii și eu, nu aș vrea să îi țin singuri în timp ce eu mă dau de ceasul morții să fiu perfectă înainte și de Crăciun. Dar și să ne organizăm în așa fel încât să avem și ce pune pe masă, fără să simtă cineva că îi lipsește ceva. Cu trăire și tihnit. Pentru că sărbătorile înseamnă mai mult decât mâncare și asta e ceea ce trebuie să le transmitem copiilor noștri. Și pentru că, de sărbători, avem nevoie să ne aducem, mai mult decât oricând, în viață starea de prezență și de conștiență.
A scris Nora Neghină pentru Pagina de Psihologie un articol despre cum să cultivăm armonia în familie înainte de sărbători aici, de care eu mă bucur foarte tare. Cred că, de fapt, copilul din mine dă din palme și aplaudă, căci simte armonia de care nu prea a avut parte pe vremuri și vrea să o dea azi mai departe.

Parteneriatul și invitatul ediției a III-a Mama Time Out

M-am bucurat când i-am zis lui Gáspár György că aș vrea să dezvolt această temă în decembrie și el m-a conectat imediat cu Oana Calnegru. O știam pe Oana de anul trecut, căci a fost co-organizator al conferinței “Disciplina fără dramă” susținută de Tina Payne Bryson, în București, iar eu am fost partener media al evenimentului atunci. Am admirat-o mult pentru organizarea evenimentului, alături de Nora Neghină, dar și pentru implicarea ei în proiectele de la paginadepsihologie.ro. 
Oana este psiholog și psihoterapeut de familie şi trainer de programe de dezvoltare personală adresate copiilor şi părinţilor. A absolvit programul de formare în psihoterapia relațională din cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie (AMPP). Oana, abia aștept ediția cu tine, să știi! 🙂
Gaspar, mulțumesc pentru că ai acceptat să fiți parteneri la această ediție Mama Time Out!
Mama Time Out 3 - Oana Calnegru

Când și unde

Pe 13 decembrie, începând cu ora 17.30, la Biblioteca Metropolitană, Filiala Ion Creangă, din str. Christian Tell, nr. 10. E aceeași gazdă ca și la ediția a II-a.

Ce să faceți pentru înscriere

Participarea la ediția a III-a se face completând linkul de aici. Pentru confirmarea participării, dați și un semn pe adresa [email protected], vă rog.
Vă reamintesc că intrarea este gratuită, doar să fiți pe lista participanților confirmați. Pentru confortul vostru la eveniment, lista se va închide după un număr de participanți. La edițiile anterioare, au fost în jur de 40 de participante. Sala are capacitatea de 50 de locuri. Vă rog să vă înscrieți doar dacă sunteți sigure că puteți ajunge, ca să nu blocăm locul unei alte mame care își dorește să participe.

Despre proiectul Mama Time Out și primele 2 ediții

Cum a fost la ”Mama Time Out” – evenimentul de lansare a proiectului

Cum a fost la Mama Time Out – ediția a II-a


Dragile mele, abia aștept să ne vedem pe 13 decembrie, în atmosferă de sărbătoare și relaxare! Ca să învățăm împreună cum să ne bucurăm cu adevărat de sărbători, chiar dacă nu suntem perfecte!
Mama Time Out este un proiect florinabadea.ro și Health Connections și este dedicat femeilor din comunitatea blogului. În fiecare lună vom dezbate o temă diferită și vom avea câte un alt invitat. Ediția din decembrie se desfășoară în parteneriat cu Pagina de Psihologie.
Mindfulness de sărbători la Mama Time Out
Și ca să vă familiarizați puțin cu acest concept, vă las un articol al lui Gaspar Gyorgy: https://paginadepsihologie.ro/stresul-sarbatorilor-imblanzit-cu-prezenta-constienta/. Vă recunoașteți? 🙂
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!
Sursa foto proiect: georgeionita.com și Imagine People, care a creat vizualul de proiect.

4 răspunsuri la “Mindfulness de sărbători la Mama Time Out – ediția a III-a”

Hey, ce veste buna!!! Imi pare rau ca eu nu pot ajunge vineri la tine, e ziua Blondei si stau cu ea…

Mă bucur tare! Vă înscrieți pe linkul din articol, vă rog? Vă aștept cu mare drag și dacă se întâmplă cumva să vă răzgândiți, să mă anunțați, să nu rămână locul blocat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.