Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Nu voi lăsa nimic să-mi strice zenul

Nu e nimic nou. Și înainte de pandemie erau oameni urâcioși. Și înainte erau peste tot deștepți care le știau pe toate și nu ratau vreo ocazie să le zică celorlalți despre cât de proști sunt ei. Mereu au fost oameni care nu iubesc oamenii, în general. Întotdeauna au existat oameni care în loc să facă ei ceva au stat și doar au comentat ce fac alții. Și mereu a părut că pe banda altora se merge mai repede, fără măcar să se vadă și ce fac oamenii care merg mai în viteză. Cât timp depun, ce eforturi fac, ce investesc, de la timp la bani și energie. De când e lumea făcută, toate acestea se petrec mereu și încă multe altele. Dar parcă în pandemia asta a crescut și nivelul de cârcoteală și de ură.

Pe mine mă întreabă toată lumea cum fac încât să fiu mereu în formă mentală și emoțională bună. O să râdeți, dar chiar fizicul mă ajută. Nu prea stau, în general. De când a început izolarea, nu am stat în casă prea mult și am înțeles rapid că dacă încetez să mă conectez la natură și la soare, voi fi la pământ. Așa se face că am umblat toată vara pe plaje pustii, prin munți, prin păduri și pe bălți, mai departe de oraș sau mai aproape. Iar când s-a dus vara, am analizat repede situația și am admis că nu voi mai putea să am aceeași abordare. Mă cunosc bine și stiu că iarna mă adaptez greu la frig și încă nu am învățat atât de multe despre sportul în aer liber, încât să fac asta în mod natural. Așa că mi-am refăcut abonamentul la sala unde am mers prima oară acum 2 ani, chiar dacă e mai departe. Mi-am făcut un plan lunar, am estimat angajamentul pe care mi-l pot lua și prin urmare acum mă țin de plan. Mai mult, particip activ și la sesiunile de yoga din programul Wellness Fairy Factory, deci am uneori și 5 zile din 5 în care fac sport. Și fac și câteva sesiuni de pilates singură, cu ajutorul unei aplicații.

Așa că, mișcându-mi corpul, în primul rând capăt o stare de bine care mă ajută să mă țin în mod natural de ceea ce mi-am propus la început de pandemie: nu voi lăsa nimic să îmi strice zenul. Nu mă las doborâtă de cârcoteli, nu investesc timp și energie să mă cert online cu nimeni, acolo unde scânteia de scandal e mereu aprinsă. În general, evit să mai urmăresc oameni toxici, cărora doar lor li se întâmplă totul, doar ei sunt deștepți, iar restul sunt o turmă de proști care nu știu nimic despre virusul secolului și tot așa. Dacă mă întrebați pe mine, oamenii ăștia strică energia bună generală și efectiv nu trebuie ascultați. Indiferent că sunt pe online, la TV sau în viața de zi cu zi, vreun coleg sau alt binevoitor.

Eu sunt broscuța surdă. Am învățat să fiu broscuță surdă la scurt timp după ce am încetat să fiu angajata cuiva și mi-am desăvârșit talentele în anii care au urmat. Pentru cine nu știe despre broscuța surdă, ea e personaj din bancul cu broscuțele care se întrec care să ajungă prima în vârf de munte. Ca la orice competiție, broscuțele aveau și ele galerie pe margine: unii care strigau că nu vor reuși și altele care strigau de încurajare. La final, a câștigat o singură broscuță și s-a aflat că ea era surdă. Așa și eu: nu vreau să știu nici de bine, dar nici de rău. Am o strategie și un plan, mă țin de el. Voi ieși mai puternică, mai învățată și cu mai multe abilități din această pandemie. Prestez la maxim de calitate pentru toți clienții, livrez la timp, sunt disponibilă, fac tot ce pot și cum pot eu mai bine în condițiile prezente. Dar refuz să mă lamentez și să mă las atrasă în tot felul de teorii ale conspirației și în procrastinări dăunătoare pentru psihic, moral, productivitate și stare de bine.

Unele zile sunt mai rele decât altele și sunt așa la toată lumea. Nici eu n-am viața ideală, cum nu o are nimeni. Nu o aveam nici înainte de pandemie, nu o acum nici acum. Pentru că viața ideală nu există. O doamnă care a vrut să lucrăm împreună, pentru că am inspirat-o, motivat-o și am convins-o cu principiile mele de viață sănătoasă și cu echilibrul meu, a renunțat la idee când i-am scris despre tot ce ar trebuie să facă în acest sens. Ar fi vrut ceva repede, ca în câteva zile să se vadă rezultate. Desigur, acest lucru însemna să sărim pași serioși peste protocolul meu. Din păcate pentru dânsa, nu am ajuns să lucrăm împreună. E ceea ce spuneam despre oameni cărora iarba altora li se pare super verde, dar care nu sunt nici pe departe dispuși să facă eforturile necesare ca să le crească și lor iarba aceea verde.

Și, oricât ar părea de ireal, eu chiar fac și trăiesc ceea ce predic. Nu vă spun vouă să o lăsați mai moale cu zahărul, în timp ce eu mănânc bine merci tot ce prind. Nu predic despre somn și mișcare, în timp ce pierd nopțile și stau doar pe canapea. De la ora 9 seara intru în modul de somn și am seri când adorm înaintea copiilor (de care, evident, se ocupă tatăl lor).

La urma urmei, este o alegere. Aleg să nu îmi stric starea de bine cu nimic și să continui drumul pe care am călcat în ultimii ani.

Ceea ce vă doresc și vouă! Iar dacă aveți nevoie de mine, nu ezitați să îmi scrieți. Dați reply la acest email sau scrieți-mi la adresa [email protected]

Vă îmbrățișez cu drag și dor!

Florina

Wellness Fairy

 

 

Un răspuns la “Nu voi lăsa nimic să-mi strice zenul”

Buna,Florina. Esti un exemplu.
Te salut cu drag si as vrea sa stiu cu ce aplicatie faci pilates.Pup si multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.